Тема: Украйна

22 Март, 2022 23:00 8 897 114

Без крака, ръце и очи, прегладнели и дезориентирани: руските войници в беларуски болници

  • беларус-
  • украйна-
  • александър лукашенко-
  • войници

Множество различни източници съобщават, че в Беларус докарват не само ранени, но и убити руски войници

Без крака, ръце и очи, прегладнели и дезориентирани: руските войници в беларуски болници - 1
Снимка: DW

Без крака, ръце и очи, прегладнели и дезориентирани. "Тези войници са набор 2003 година, това са още деца." Източници на ДВ разказват как в беларуски болници лекуват осакатени руски войници - под зоркия контрол на ФСБ.

Според беларуски медии и съобщения в Телеграм много ранени руски войници се транспортират за лечение в Беларус, а оттам се прехвърлят в Русия. Самият президент Лукашенко каза, че руски войници се лекуват в Гомел, Мозир и в още един беларуски град. Според източник на ДВ много от ранените попадат именно в Мозир: "Често те са без крака, без ръце, без очи". Някои войници постъпвали прекалено късно и вече имали рани от залежаване. "Ако ги бяха изпратили навреме, крайниците им можеше да бъдат спасени", казва източникът.

Още новини от Украйна

Според него някои от ранените преди това не били получавали нищо за ядене в продължение на дни, били дезориентирани, не можели да разберат къде се намират и само се молели да се обадят на родителите си. "Тези пациенти са набор 2003 година. Това са още деца", казва източникът пред ДВ.

"Оперират нонстоп, до 50 души на нощ"

Друг източник на ДВ, добре запознат със ситуацията на място, потвърждава, че в болница в региона на Гомел "оперират нонстоп" - до 50 души на нощ. В повечето случаи хирурзите били принудени да ампутират крайници. "Болницата е пълна", казва източникът и моли да не се съобщава местонахождението ѝ.

Множество различни източници на ДВ съобщават, че в Беларус докарват не само ранени, но и убити руски войници. Но нито един от събеседниците ни не разполага с точни данни за броя на убитите.

Много от лекарите, с които ДВ се свърза, отказаха да говорят за медицинските грижи, полагани за руски военни. Според двама от събеседниците ни лекарите е трябвало да подпишат декларация, че ще пазят мълчание по въпроса.

Беларуската фондация за медицинска солидарност констатира, че всички болници се контролират строго. "Сътрудници на тайните служби ФСБ работят на място - в самите болници, всички сгради са под наблюдение. Лекарите, за които е имало съмнения, че може да разкажат нещо, са били отстранени от болниците. На тяхно място са сега руснаци", твърдят от неправителствената организация и добавят, че много от лекарите и сътрудниците на болниците са обзети от страх и не желаят да разговарят с никого. "Всички ранени, които не са с непосредствена опасност за живота, се извозват към Русия", казва още говорител на фондацията.

Беларуското Министерство на здравеопазването не дава никакви сведения за ранените руски войници. Защо се пази толкова стриктно мълчание? Политологът Сиархей Бохдан от Свободния университет в Берлин смята, че беларуските власти не целят да засекретят данните. По-скоро ставало дума за една утвърдена в страната традиция на дисциплината и бюрокрацията.

Лукашенко е бил поставен пред свършен факт?

Бохдан смята още, че Лукашенко не желае да участва в руската инвазия в Украйна и се съпротивлява "с всички сили" срещу това да бъде замесен. "За Беларус е важно да покаже, че не предприема нищо срещу Украйна по своя воля, но е принудена да си сътрудничи с Русия. Приемането на руски войници в беларуски болници би могло да се възприеме като по-мека форма на участие във войната на страната на Русия. От хуманитарна гледна точка обаче това не представлява участие във войната", казва политологът.

Що се отнася до транспортирането на руска военна техника през територията на Беларус, Бохдан смята, че Лукашенко просто е бил поставен пред свършен факт. В полза на тази теория говори обстоятелството, че Беларус така и не предприе мерки, за да се подготви за военни действия по граничната фронтова линия, казва експертът. Поради същата причина, добавя той, ранените руски войници сега се лекуват не във военни болници, а в цивилни здравни заведения.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 84 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не четете

    143 41 Отговор
    Източници на ДВ...

    Коментиран от #65

  • 2 Майна

    111 46 Отговор
    Ръководителят на медицинската служба на украинската армия заяви , че на украинските войници са дадени „строги заповеди“ да „кастрират всички ранени“ руснаци, които са заловени по време на продължаващия конфликт в източноевропейската страна.

    Според Генадий Друзенко, който е работил за Американската агенция за международно развитие (USAID), руснаците „са хлебарки, а не хора“ и следователно заслужават да бъдат третирани като такива. Това е пълна нацистка евгеника в действие и се празнува не само от Друзенко, но и от някои в западните медии,

    Коментиран от #9, #53, #62

  • 3 реалиста

    49 73 Отговор
    жужака а излязал от бункера,а са го гръмнали
  • 4 Смех

    115 43 Отговор
    NAZI пропаганда... аман от нацисти...
  • 5 Санкции клоуни

    121 38 Отговор
    Дойче Зеле кога го написа тоя пасквил след като си пусна печката у офиса с газ от Северен паток 1 или преди тва.
  • 6 инокентия

    96 26 Отговор
    Тази статия от далеч личи, че е пропагандна!
    Иначе сигурно има и такива случаи да пази БОГ!
  • 7 00014

    97 21 Отговор
    А в България мисирки без достойнство на всеки ъгъл ..... клъв, клъв ..... слугинаж.
  • 8 закон на мърфи

    62 9 Отговор
    когато един човек си помисли,че светът се върти около и за него,спасението е само едно, лудница,или куршум!
  • 9 1234

    74 17 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    На територията на Украйна няма Нацита, това е мираж, ДВ така каза и няма причина да не им пяраваме.
  • 10 !!!?

    48 65 Отговор
    За путинофили: Няма загинали руски войници - всики са възкръснали веднага след като са загинали...в Отвъдното !!!?
  • 11 Майна

    65 16 Отговор
    Да ви чуя поддръжниците на укронацистите,какво ще кажете за това ?!-,,Фахрудин Шарафмал, украински телевизионен водещ, изглежда е съгласен с настроенията на Друзенко срещу руския народ. Той заяви в ефир, че приема „доктрината“ на нацисткия военнопрестъпник Адолф Айхман, добавяйки, че „ще направи всичко по силите ми, за да гарантира, че вие ​​и вашите деца никога няма да живеете на тази земя“.

    „Разсъждението, цитирано от Шарафмал, който е от близкоизточен произход, беше, че чрез масово убийство на децата на нацията човек може да елиминира самата нация“, 55
  • 12 Потресаваща картина

    61 63 Отговор
    18 000 УБИТИ И ПОВЕЧЕ ОТ 28 000 РАНЕНИ. ПЛЕНЕНИ СА ПОВЕЧЕ ОТ 1400.
    ПУТИН Е ОТГОВОРЕН ЗА ТАЗИ...КАСАПНИЦА!
    ПРОКЛЕТ ДА СИ

    Коментиран от #20, #63

  • 13 Шаг Вперед

    42 29 Отговор
    Руските са в болница, а украинските са на пътя за болницата - в полето... и не бързат да стигнат до болницата... казват че било късно вече за болницата....прекалено късно
  • 14 БОЛШЕВИК

    82 12 Отговор
    Пак е добре, без крака, без ръце и без очи да се добереш до беларуски болници и да те лекуват! В България с крака, ръце и очи, ако се наложи не могат да ти намерят болница, а да те лекуват е съмнително.
  • 15 Стайков,

    54 15 Отговор
    Ти с колегата ти Джамби по заглавията ви познавам. Чак пък толкова зелени наркомани и дойч зелелкари не очаквах да сте. Извадете ги тези глави от З....земята.
  • 16 !!!?

    48 17 Отговор
    Анатоли Стайков, такава статия за твойта рода да напишеш, сервилен глост!
  • 17 Смешници

    61 11 Отговор
    Война е ,ранени и убити има зно дайте да видим как е и при украинските войници,или само срещу Русия ще пишете.Ако претендерираш за сериозен сайт даваш двете страни,ако не просто в горния ляв ъгъл пишеш,пропаганден вестник какъвто е и факти.
  • 18 Иван

    60 15 Отговор
    Край!!! Утре Зеленият ще приема парада в Москва! Петербург е обсаден, а великите укри добиват останките на москалите под Сталинград...
    Блажени са вярващите..
    Каква песен ще пеете, когато Кадиров си направи парад вКиев?!

    Коментиран от #94

  • 19 WhiteNoise

    56 10 Отговор
    спете спокойно деца.... дойче зеленце ще ви разказва приказки за добрите чичковци от украина.
    ангелчетата от уолстрийт и скаут лагерчетата за възрастни дето работата те прави свободен. :)
  • 20 Селяк,

    44 16 Отговор

    До коментар #12 от "Потресаваща картина":

    Това Зеленски наркоманското джудже ли ти го каза?

    Коментиран от #38

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 МУРЗИЛ

    21 24 Отговор
    СКОРО ...С НОВА СИЛА ПРОДЪЛЖАВА 65год. ВОЙНА НА ГОРДИЯТ ЧЕЧЕНСКИ НАРОД СРЕЩУ ПОРОБИТЕЛЯ ОТ МОСКВА!
    УЖАСЪТ ЗА ОРКИТЕ...ПРОДЪЛЖАВА
  • 23 yordan

    34 6 Отговор
    ТВА ВСИЧКО ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ВИ ГО КАЗВА ,ВСИЧКО Е ИСТИНА НА 100%,АКО НЕ ВЯРВАТЕ ПИТАЙТЕ БАЙДЪН И ЗЕЛЕНСКИ,ДНЕСКА НЕ СЕ ЗНАЕ КВО ИСКА ,ТИЯ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ИМ ВЯРВАТ НА ГЛУПОСТИТЕ В ТИЯ МЕДИЙ ,СВАЛЕТЕ ТЕЛЕГРАМ И ВК

    Коментиран от #69

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    19 35 Отговор
    ПУТИН е АГРЕСОР и убиец
  • 25 Източна ромелия

    29 9 Отговор
    А колко хохли отидоха при създателя, що не кажете

    Коментиран от #84

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 деНАЦИфикация

    30 11 Отговор
    До последния мърдащ украински фашист !!! Ползвайте огнепръскачки !!! Наминете после и през централата на факти !!!
  • 28 ГАВОРИТ МОСКВА

    29 5 Отговор
    КИНЖАЛИТЕ ГИ ВЪРНАХА НА ЗЕМЯТА,АМА УТРЕ ЩЕ ИСКА ПРЕГОВОРИ И ОЩЕ НАРКОТИЦИ,АМЕРИКА ТОЯ ПЪТ ЗАЛОЖИ НА КУЦ КОН
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Антон

    37 6 Отговор
    Може да напишете и за укрите, за техните жертви и техните войници. Че от самото начало на военнаъа операция, постоянно се говори за руските жертви. Оставам с впечатление че украинските военни са открили формулата на безсмъртието и сред тях жертви няма. Как може да сте такива продажни мисирки и претендирате за обективност
  • 31 xxxx

    36 7 Отговор
    А украйнската армия е пред москва според CNN и DW. Бива едностранна пропаганда за тая война, ама вече се не издържа.

    Коментиран от #40

  • 32 смях

    32 4 Отговор
    Приемането на руски войници в беларуски болници би могло да се възприеме като по-мека форма на участие във войната на страната на Русия. Е смешно е вече с тая пропаганда, а хилядите оръжия от цяла европа и САЩ . Наемниците дето са уж доброволци и милионие дето се наливат за въоражаване и цялата тази анти руска пропаганда, това какво намесване е в конфликта, май не е меко?!?!?!

    Коментиран от #85

  • 33 Дойче зеле

    24 7 Отговор
    ... поредния пасквил. Жалкото е обаче, че нито е Дойче, нито веле, а рупор на наглосаксите и обикновена помийна яма.
  • 34 Мечтите се сбъдват!

    1 20 Отговор
    Дори и в най смелите си мечти не съм си представял, че двата боклука ще се избиват взаимно!
  • 35 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 25 Отговор
    агресор убиец е ПУТИН
  • 36 мдаааа

    10 2 Отговор
    Сега , Соловьов като не може да предава от вилата си в Италия , на Комо , как ще разберем истината ...
  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 11 Отговор
    убийци
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 б ляд

    7 15 Отговор
    когато спиш, бълнуваш ли на руски?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 А ве

    20 6 Отговор
    Я си гледайте работата измамници да не си мислите че някой ви вярва
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Майна

    20 26 Отговор
    Комунизма ще бъде ампутиран в целия свят с Русия ще бъде денифицирана и ще плаща 100 години напред репарации на Украйна

    Коментиран от #51

  • 45 В.В.П.

    24 5 Отговор
    Перверзно ,по Немски..А ла Дойче Зелю .Това не се пише.боецът се уважава.,не му се разнасят карантиите..Боклуци .Фашистка пропаганда ,извратена.
  • 46 Урюрвкос

    21 7 Отговор
    списъка се попълни с още един ред---36 бригада на украинската морска пехота е напълно денацификирана
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Професора

    21 4 Отговор
    Един ден ако изкарате в българска болница и ще бъдете прегладнели и дезориентирани
  • 49 Хайде

    11 12 Отговор
    Ето го типичния русофил

    Коментиран от #76, #79, #112

  • 50 Аз пък

    5 16 Отговор
    Гледах по Руската Тв че Киев е паднал
  • 51 Ватникът

    11 10 Отговор

    До коментар #44 от "Майна":

    Само гледай,как ще плащам репарации..!.Гледай внимателно.Хохлите ще бъдат прогонени от руска територия.Който остане ,ще се преобразова и дресира
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Сесесере

    10 9 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Точно така мисли и Путин, половината население от деревните и нашата продажна русофилня !!!
  • 54 Яко фантсмагории...много либерастко

    21 5 Отговор
    Ехехехе тази глупост лично Сорос я е писал мисля.Решил на дърти години да покаже мастерклас.Мастърклас ,ако си умствено изостанало говедо ,което безволево мучи зад новата желязна завеса издигната от еврейците ,о пардон европейците ,и преживя доволно всяка тъпотия и лъжа ,която му сервират соросоидите.

    Коментиран от #66

  • 55 Майна

    15 25 Отговор
    Не само че Русия ще плаща стотици милиарди репарации на Украйна но и сметката вече ще надмине 1 трилион . Ще бъде и денифицирана а руснака ще носи поне 500 години напред във времето клеймо и срам че е бил част от най терористичната агресивна държава на планетата
  • 56 Ясно

    12 3 Отговор
    Пак пропаганда!
  • 57 Fenasi Kerim

    20 18 Отговор
    Путин с италианското яке за 15 хиляди Евро ще ги излекува. Аз като гражданин на ЕС работих във Франция в продължение на 10 месеца и се върнах в България с 20 хиляди лева. 10 хиляди Евро. Якето на Путин е 15 хиляди Евро. Италианско яке. Западно. Яке произведено в омразния Запад. Облечено от великия "руснак" Шаломов. Тези евреи на власт съсипват европейските народи. Брат брата убива. Брат брата обижда. Руснаци и украинци са братя. Да спрат да се избиват. И ние да поемем глътка въздух. Кило брашно два лева. Олио литър - 10 лева. Това ни очаква. А какво да кажат хората които живеят в Украйна? Какво да кажат майките на руските войничета? Да се спре с тази война. Крим, Донбас, Луганск нека да бъдат на Шаломов но Украйна да прави това което й харесва. Ако ще в НАТО ако ще в Русия. Само да не умират хора.
  • 58 ТОВА Е

    13 21 Отговор
    Жестоката истина за непобедимата руска армия.Лошо за тези 18 19 годишни момчета че живота им е унищожен рано рано.Нека пратят при Путин техните майки да видим какво ще им обясни.Аз упропастих вашите деца заради моето его спасявайте се по единично мен не ме вълнува аз съм ДИКТАТОР.
  • 59 Зъл

    13 24 Отговор
    Не знам какво не разбрахте? Путлер е социопат, за него живота на тези деца, от неговата армия, нищо не значи! Важното е той да си начеша крастата за власт. Човек който се среща с близките си подчинени на дистанция минимум от тео метра и не излиза от бункера си е социопад и човекомразец, отвсякъде!
    Едно е когато си защитаваш родината срещу агресор, друго е когато ри самия си агресор, в случая еуснаците, толкоз за руската армия!
  • 60 Майна

    10 28 Отговор
    1989 г СССР се раздроби на 100 парчета .. остатъка му който се нарича Русия през 2022 година ще бъде раздробена на още 100 парчета и новосформирани република . Република Санкт Петербург република Москва република Сибир и т н .. това е бъдещето на терористична комунистическа Русия

    Коментиран от #64, #80

  • 61 мдаааа

    12 18 Отговор
    Да напомня на нашите ошанки , че как се радват на руски знамена , така ше се радват и на руски пенсии ...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Милиони убити ВЕРВАЙТЕ МИИИ

    25 6 Отговор

    До коментар #12 от "Потресаваща картина":

    Всъщност са 218 000...не 418 000....или не не ...айде нека бъдат 618 000.Що пък не?Какво?Не вярвате ли на нацисткия режим?Отвреме навреме се оказва че някое от снимките на безкрайните уничтожени руски машини е я от Сирия ,я от Ирак ,я от Грузия ...мм наскоро имаше дори американски Шърман сниман ,който беше обявен за уничожен руски танк.Все оригинални ,100% автентични факти и дори със солиден материал към тях...,Може да покажат планината от черепи на Тамерлан в Самарканд и да кажат ,че са руските орки убити само през последното денонощие.Единствното което харесвам повече от треторазредни актриси снимащи се като "майки" пред разрушените майчински домове ,са "пленените руски войници" сополиво играещи ролята си пред камерата.Оскар оскар!
  • 64 БОЛШЕВИК

    22 6 Отговор

    До коментар #60 от "Майна":

    Не 1989 г. А 1991 г. се разпуска (разпада) СССР под ръководството на Предателя горбачов. А през 1989г.10 Ноември почва разрухата, грабежа и геноцида в България.
  • 65 2020

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "не четете":

    След като е така и укрите побеждават - защо малкото зелено клоенче РИВЕ!?!?
  • 66 1917

    21 1 Отговор

    До коментар #54 от "Яко фантсмагории...много либерастко":

    Такива подобни статии имаше и в началото на ковид-лъжата. Свещеникът в Италия, който слязъл от апаратите, за да свържат тръбата на млади хора .... масови гробове в Ню ЙЙорк, а се оказа погребение на бездомници.... лъжи, измишльотини ....
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Майна

    4 17 Отговор
    След 1989 когато сссср се раздроби и всичките народи в рвпубликите си възвърнаха суверена и националния си идеал а справедливоста сега е ред на голямото парче измислената държава Русия . Благодарение на комунистическия еврейн Путин Русия ще бъде раздробена на още 100 парчета . Винаги еврей са раздробявали расията. Ама щом славяните са сви-не това си заслужават . Света не е само алкохол и дрога . А малко и разум
  • 69 Rado

    4 15 Отговор

    До коментар #23 от "yordan":

    Руските оставят своите гладни, спят на земята макри с дни. Да и гледаме в телеграм има специален канал за мъртви и пленени руски войници, не е приятна гледка.

    Коментиран от #72, #74, #75

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Голем смях

    6 12 Отговор
    Това са добри новини...Дай БОЖЕ повече орки в болниците и още повече в гробищата.
  • 72 Браво

    4 7 Отговор

    До коментар #69 от "Rado":

    Това е истината много точен клип направо в десетката.
  • 73 Военен

    15 1 Отговор
    Да се смееш ли да плачеш ли - пропагандата става все по тъпа:

    - "много от лекарите и сътрудниците на болниците са обзети от страх и не желаят да разговарят с никого ....Множество различни източници на ДВ съобщават"

    Значи много от лекарите били обхваната от страх и не искали да говорят обаче ДВ имали много източници които им съобщавали - е последно искат или не искат да говорят. Ама като гледам статията сведенията сте ги получили "свише" - чувате гласове.
  • 74 Фейспалм студиос

    10 2 Отговор

    До коментар #69 от "Rado":

    Глупака който снима тези абсурди ,а може би и някои от артистите ще свършат в Сибир.Ще би любят по 5 пъти на ден разни други уроди като тях ,защото там обичат нежните артистични и души.Между другото не че не е възможно ,ако плениш някой и го измъчваш извергски достатъчно дълго ,да го накараш накрая да каже всичко което искаш пред една камера.Но няма смисъл да се занимаваш...нацитата имат по-важна работа сега.Набързо като фейк е по-лесно.

    Коментиран от #78

  • 75 Горките пацани

    7 9 Отговор

    До коментар #69 от "Rado":

    Кога ли ще им прекипи и ще запалят танковете към Кремъл и да отърват света от злото джудже и него от мъките му.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Rado

    3 10 Отговор

    До коментар #74 от "Фейспалм студиос":

    Тези не са пленници. Сниман е от руски войник, има го непреведен, когато е на руски е по-драматично. С този клип търсят помощ, просто са ги оставили без нищо, храна, техника

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Майна

    5 0 Отговор

    До коментар #60 от "Майна":

    Я не пиши с Ника ми, против нацизма,фашизма и глобализма съм ,т.е. за ЧОВЕЦИТЕ СЪМ,нямаш ли си Ник,а? Смешен ...Въртиш се из форума с чужди НИКОВЕ..
  • 81 Антитрол

    21 2 Отговор

    До коментар #78 от "Rado":

    Да да същия клип като онази ударената детска болници с манекенката първо на носилка а после вече родила и държи детенце навън. Имаше и един клип как двама полицаи ужким заловили десетина човека руски спецназ и те лежат на земята но на един от джоба му се показва пистолет а другия под него имаше калашник.

    Те украинците удариха Холивуд в земята.
  • 82 Ммм...да

    16 1 Отговор
    Нищо ново под Слънцето.На война,като на война.Ама,не съобщават за избити и обесени азовци и прочее отрепки.Странно !
  • 83 Антитрол

    6 2 Отговор

    До коментар #79 от "Тракиец":

    Защо ли всички евроатлантици и соросоиди са бивши комуняги и ченгета от ДС - можеш ли ми каза и защо не си против тях. На теб татенцето какъв беше в БКП.
  • 84 Пеци

    3 16 Отговор

    До коментар #25 от "Източна ромелия":

    Пишат се данните за агресора, другите защитават своята държава

    Коментиран от #87

  • 85 Плач

    3 14 Отговор

    До коментар #32 от "смях":

    Тези оръжия защитават родината си.Украйна успешно се защитава и изпраща орките при сатаната
  • 86 Дойче Взели

    16 3 Отговор
    " Източници на ДВ ..." хахахаха
  • 87 Наблюдател

    13 1 Отговор

    До коментар #84 от "Пеци":

    Така ли е, защо тогава преди пък даваха преди данни за убитите иракчани, афганистанци, либийци, сирийци и сърби. Аз останах с впечатлението че се дават данни за нападнатата страна - даже гледахме по CNN как убиват мирни жители.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Руско Филчев

    9 6 Отговор
    Аааа.., лъжат бе, няма нито убити, нито ранени руски войници в Украйна ! Другарят Путин е добър християнин, кръсти се и пали свещ !
  • 96 Аре няма нужда

    6 1 Отговор
    Стигнах до "източници на ДВ" и спрях да чета - знаем ги че са 0% достоверни.
  • 97 Гръч

    5 1 Отговор
    Дайте инфо и за украинските войници на колко парчета са и също онези чуждите наемници събраха ли ги от площадката?
  • 98 Фейк Карта Беларус

    6 1 Отговор
    Всички руски военни се лекуват в Беларус? Как така североизток и югоизток от Русия се водят най-тежките боеве и са по-близко до Русия, няма да ги отведат там, а ще прекосяват Киев и Лвов, за да стигнат Беларус. Може би се лекуват в Беларус, малка част, по-близко до границата й, но не всичи. Хора, нелепо е! Просто нелепо. Един поглед върху картата е достатъчен.И какво значи източник ДВ, без име, без нищо?Позовавате се на Лукашенко с броя на болниците, а за броя на ранените и убити "Друг Източник". Абсолютна смес на истина с неистина. Фондации, неназовани източници. Гледаме интервютата на Лукашенко, май забравихте за цветната революция и готвеният акт за взимане на децата му като заложници, по думите на Лукашенко. Както се опитаха да скарат и Русия с Китай, Русия с Турция, Русия с Венецуела, Русия с Иран.

    Коментиран от #105

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Посетител

    7 1 Отговор
    За да са в такова тежко състояние, това означава че за тях не са били полагани абсолютно никакви медицински грижи!!! Явно украинския Менгеле не е изолиран случай... Украинските военнослужещи, попаднали при руснаците, изобщо нямат такъв вид! За тях се полагат същото медицинско обслужване, каквото получават и ранените руски войници!
  • 101 Агитпроп

    1 4 Отговор
    Не може да е вярно. ПО руската телевизия казаха че загуби има само от Украйнска страна.
  • 102 от Блонди 222

    4 2 Отговор
    Доиче веле..?
    - не , мерси !!
    Просто уникална медия!
  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Другарю

    2 4 Отговор

    До коментар #98 от "Фейк Карта Беларус":

    Защото по руските медии изобщо не се споменават руски жертви и загуби, забранено е. В една медия се промъкна информация за 10 000 убити руски войници, после главния редактор на дълго и широко обясняваше че било грешка, хакерска атака и подобни глупости. Иначе го грози затвор до 15 години.

    Коментиран от #107

  • 106 Библейски закон

    2 3 Отговор
    Който нож вади от нож умира
  • 107 Другарю

    3 2 Отговор

    До коментар #105 от "Другарю":

    То па вашто Дойче Зеленкен, СНН, и Франс 24, открийте поне половин разлика. С Хъбъл търся зрънце истина търсим, йок.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Го60

    3 0 Отговор
    Заради подобни блевоч в Русия затварят. Това са украински фейкове, а истината е друга и прикривана така както са правели комунистите след 1945
  • 112 един от многото

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Хайде":

    Нещо да излъга човека? Нещо да каза което не е така?
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Гената

    3 2 Отговор
    Много договори, много посещения на високо ниво, много институции и накрая пак война. Не мислите ли, че в Света има нещо в което са посветени само тия по върховете..
Новини по държави: