24 Март, 2022 15:17 2 267 26

Русия гони американски дипломати

  • русия-
  • американски-
  • дипломати-
  • кремъл-
  • гони

Кремъл заяви, че това е реципрочна стъпка на действията на Вашингтон

Русия гони американски дипломати - 1
Снимка: БГНЕС

Кремъл заяви днес, че последното експулсиране на американски дипломати от страна на Москва е било предизвикано, след като миналия месец Вашингтон каза, че експулсира 12 руски дипломати от мисията на страната в ООН в Ню Йорк поради съображения, свързани с националната сигурност, предаде "Ройтерс".

Вчера, посолството на САЩ в Москва, получи списък на своите служители, които са обявени за персона нон грата.

"За да престанем да експулсираме американски дипломати, САЩ трябва да прекратят своите действия по експулсиране на наши дипломати. Нашите действия не са първопричина за тази криза, те са предизвикани и ответни", коментира днес Песков, цитиран от "ТАСС".

Той също така уточни, че попадналият под санкции руски милиардер, Роман Абрамович, е участвал в началния етап от преговорите с Украйна, които сега продължават на ниво делегации.

Западните правителства наложиха санкции срещу Абрамович и други руски олигарси в опит да изолират президента, Владимир Путин, и неговите съюзници, заради войната в Украйна.

Говорителят на Кремъл не отговори на въпрос каква е била реакцията на Путин на оттеглянето на Анатолий Чубайс като негов специален представител за връзките с международни организации.

"Не, не ми е известно. Едва ли (Путин) е реагирал някак, (Чубайс) се е оттеглил и толкова", каза Песков. Той уточни, че либералният икономист е работел в администрацията на Путин на доброволни начала, а не като щатен сътрудник.

Вчера запознат с въпроса източник заяви пред "Ройтерс", че освен че се е оттеглил от поста си, Чубайс е напуснал Русия и не възнамерява да се връща. Това е най-високопоставеният представител на руските власти, оттеглил се след началото на т. нар. "специална военна операция" на Русия в Украйна, отбелязва агенцията, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каквото почукало..

    29 8 Отговор
    Такова се обадила! Танто за Кукуригу 😂🤣😅
  • 2 америка е кочина

    45 13 Отговор
    сащ е държава терорист.

    Коментиран от #22

  • 3 Сократ

    46 9 Отговор
    ФАЩ гонят руски дипломати пт ООН. От кога ООН е собственост на ФАЩ?

    Коментиран от #13, #23

  • 4 Х.Стоичков

    21 6 Отговор
    Бравос,един ляв шут и в десния горен ъгъл!Който играй,пичели! Който ни играй,зад тъч линията..
  • 5 WTF

    8 22 Отговор
    Русия като е толкова велика защо единствено реагира на Америка? Не трябва ли една велика сила да води парада?

    Коментиран от #26

  • 6 Ужас.

    17 33 Отговор
    Българинът се е превърнал в един страхливец, тия русофилчета дето лалате, "Русия ще ни затрие за една секунда", "Мечката излезе от бърлогата", сте същите дупедавци които сигурно прадедите Ви не са се борили за нашата свобода, 1 към 1! Страхливци, същите ще насеете гащите ако някоя от нашите съседки ни атакува. Виждам, че тръбите наляво надясно как един актьор (комик) управлявал Украйна, и заставал пред камерите с фалшиви лица, а вярвате на един агент от КГБ, който е обучен до костите си да лъже и прикрива. Жалка история сте русофили!

    "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..." - Димитър Талев.
  • 7 Кики

    34 10 Отговор
    Русия мачка наред западните мародери , на тези криминали им свърши безплатния обяд сега трябва да повръщат награбеното, трябва да поканим Путин и в България да наведе ред , българския народ ще му помогне
  • 8 сила

    14 32 Отговор
    ЕГАТИ ЖАЛКОТО ЧОВЕЧЕ.....съсипа страната си и погуби бъдещето на руския народ,алчно крадливо гномче
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Русия

    9 19 Отговор
    Горят руските военни кораби!

    Коментиран от #18

  • 11 .......................

    31 6 Отговор
    Знам че сме неприятелска държава (заради шепа съсели) , но му се кефя на куража и на държавническото мислене . Този човек казва , че Русия си е самодостатъчна и независима , а до 5-10 години и империя .Мисля че Америка няма полезен ход .Време е американците да разберат как живеят другите народи и как целия свят им плаща стандарта
  • 12 089954

    9 9 Отговор
    За да разберете какво представлява Русия , първо отворете гугъл мапс и после пишете
  • 13 От създаването на ООН

    19 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    А вие кой мислите финансира ООН. Рокфелер.
  • 14 Радев да покани Путин!

    19 4 Отговор
    Ако е бг държавен мъж,да го покани! Очи в очи да се разберат за бъдещето на икономическите и всякаквите ни връзки! Руменчо,събуди се!Избрахме те не за да си Петър Стоянов N-2!
  • 15 Иванушка  🇷🇺

    18 4 Отговор
    Изгонете американците от Америка 😉✌Z✌
  • 16 ORANGIN LARNAKA

    1 3 Отговор
    Светът е издънката на Великата Вселена ,заова избягах в Кипър Кипърците и Кипърките ме напаривиха тяхна гражданка ,и ме приеха много радостно между тях
  • 17 Дар за реализации

    2 0 Отговор
    Хора които всъщност са от цигански произход и хора , които изповядват АЛЛАХ изобщо да не се занимават с мен и моята ИСТИНСКА съдба!
    РАЗБРАХМЕ ЛИ СЕ ?
  • 18 Горят на баба ти

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Русия":

    памучните гащи.Пишни та ги изгаси!
  • 19 Алиса

    18 6 Отговор
    Мачкай, Вова императора на Руската империя. Покажи на краварите откъде изгрява слънцето.
  • 20 Гост

    3 3 Отговор
    Или с други думи "затваряме си пещерата още повече"
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ейп Крос

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "америка е кочина":

    Аз живея като бял човек в тази " кочина" а ти си броиш стотинките за да ядеш една шкембе чорба в кракмака до автогарата .

    Коментиран от #25

  • 23 Ооооооооо ооооооооо

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Сократ":

    ЩО ДА НЕ ГОНАТ, НЕЩО ПРОТИВ ЛИ ИМАШ .........ЗАМИНАВАЙ ЗА СИБИР ......
  • 24 русия е джудже

    2 7 Отговор
    Вижте го джуджето.Прилича на неандарталец в профила.Такива са му и разсъжденията и действията.Ще докара на света трета световна тоя психично болен ботокс.
  • 25 Опитай пак

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ейп Крос":

    Не позна.
  • 26 Много е лесно

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "WTF":

    за разбиране. Защото сащ се смята за самопровъзгласил се господар на света, а поддръжниците му са в свитата с единственото задължение, за изпълнява прищявките на господаря , без право на собствено мнение.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания