Last news in Fakti

31 Март, 2022 06:55 3 660 7

САЩ и Европа се опасяват от санкциите срещу Kaspersky Lab

  • kaspersky lab-
  • санкции-
  • сащ-
  • русия-
  • кибератаки

Смята се, че те ще увеличат риска от кибератаки срещу западните страни

САЩ и Европа се опасяват от санкциите срещу Kaspersky Lab  - 1

Съединените щати и Европа се опасяват, че санкциите срещу Kaspersky Lab ще увеличат риска от кибератаки срещу западните страни и поради тази причина членовете на администрацията на Вашингтон не са съгласни относно необходимостта от налагане на ограничения върху компанията.

Това съобщи в сряда The Wall Street Journal.

Според източници на изданието в момента Съветът за национална сигурност на Белия дом е отложил разглеждането на санкциите срещу Kaspersky Lab в Министерството на финансите на САЩ.

В петък Федералната комисия по комуникациите на САЩ включи АД "Лаборатория Касперски" в списъка на компаниите, чиито продукти, според регулатора, представляват заплаха за сигурността на страната. Компанията заяви, че е разочарована от решението на комисията да забрани използването на федерални субсидии за закупуване на продукти на Kaspersky Lab и предположи, че е направено по политически причини. Фирмата добави, че Kaspersky Lab е готова да си сътрудничи с правителствените агенции на САЩ и да отговори на всякакви въпроси от регулаторните органи.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ццц

    44 1 Отговор
    Зеленски, на тези ли се молиш да ти помагат?
  • 2 Много лошо

    48 1 Отговор
    Когато хем боли , хем сърби .
  • 3 Иван Вазов

    52 7 Отговор
    Кат Русия няма втора тъй могъща на света!
  • 4 mi6osp

    31 1 Отговор
    Хем сърби, хем боли.
  • 5 Хамериго Веспучи

    41 2 Отговор
    Значи където има американски дялове и интереси на правителството няма ембарго и санкции.... Двоен краварски стандарт.
  • 6 Програмист

    11 2 Отговор
    И кой е толкова луд да си инсталира "анти-вирусна" , чийто собственик е агент и олигарх от ЦРУ?
    То бива да са глупави ама това вече граничи с безкрайност. Не ви ли стига телеметрията на windows 🤣
    Малко само да разместя кода и да добавя две три легитимни функции и никоя анти-вирусна няма последната "дефиниция". Фалирала програма с валиден сертификат също се намира евтино.
    Иначе тръгнали да ползват кредитни карти , електронни валути и да си споделят целия си трафик с впн фирмите , повечето от индийски произход...facepalm
  • 7 От страни

    9 1 Отговор
    Както винаги при краварите спазването на договорите е по принцип "тук четем, тук не четем, а тук салама завиваме". Браво на Евгени Касперски.