Тема: Украйна

4 Април, 2022 18:11 2 838 16

Ето защо са задържани експонатите от Ермитажа

  • ермитаж-
  • финландия-
  • русия

Извършват се допълнителни бюрократични процедури

Ето защо са задържани експонатите от Ермитажа - 1
Снимка: Shutterstock

Специалният пратеник на президента за международното културно сътрудничество Михаил Швидкой заяви, че предмети от руски музейни колекции са задържани във връзка с "извършване на допълнителни бюрократични процедури, причинени от въвеждането на нов пакет от санкции".

Той уточни, че става дума за санкции, засягащи покупко-продажбата на антики. „Руските произведения, които се завръщат от различни страни след завършване на изложбените проекти, ще бъдат върнати в родината си след поредица от бюрократични процедури“.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бебчо

    1 5 Отговор
    Аз кога ще имам жена и други неща?
    Защо за някои хора е проблем аз да имам много пари и жена, но и други неща?!

    Коментиран от #8

  • 2 Грульо

    62 3 Отговор
    Демократите искат да ги откраднат, както откраднаха банковите депозити и яхтите.

    Коментиран от #5

  • 3 разрушител

    49 3 Отговор
    вашият сайт е кофа с лай а пълна с антируска пропаганда инспирирана от империята на злото, но ще дойде краят ви

    Коментиран от #11

  • 4 Въпрос

    39 1 Отговор
    А когато Кравария се разпадне ,какво ще се случи с музеите на сатанистите от западния свят?
  • 5 Даскал

    7 35 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Много хубаво и подходящо име имаш. Знаеш ли защо описа на фондовете на Ермитажа и десетина други музеи в РФ са секретни ? Няма по-големи крадци от руснаците. Знаеш ли какво е било очудването на американците, когато сред златото предавано от СССР на САЩ след войната по възмездната част на "заем-наем" / Lend-Lease / намират златни артефакти от инките ? Червените крадци са прибрали целия златен резерв на Испания към края на испанската гражданска война с естественната помощ на испанските комунисти. Губейки войната са взели резерва им "на съхранение". Около 500 тона злато са били опаковани в 7800 сандъка по 65 килограма и укрити недалеч от пристанището на Картахена. Резидентът на НКВД в Испания Александър Орлов бил натоварен със задачата да организира транспорта и той го осъществява с 4 кораба. През Одеса златото е откарано в Москва със "Златния ешалон" а представителите на испанската банка са изпратени на сила по живо, по здраво обратно, дори без разписка. Тогава Сталин казва, че."... Испания никога няма да види повече това злато...." Хайде вземи и прочети нещо различно от инструкциите от руското посолство. Писна ми да ви образовам.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 дядото

    29 2 Отговор
    чингис хан и наследниците му,при покоряването на руските княжества избиват между 25 и 40 милиона руски мъже.е,днес русия я има и е по-велика.а някой да знае къде е великата орда.запада няма шанс срещу русия,тя ще продължи да оцелява -с православния си славянски народ.такива дупедавци като нас да му правят сметката

    Коментиран от #12

  • 7 стоян

    3 16 Отговор

    До коментар #5 от "Даскал":

    До 5 ком -браво за интересните факти които не ги пише по кумунистическите учебници

    Коментиран от #10

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хамсал

    32 3 Отговор

    До коментар #5 от "Даскал":

    "намират златни артефакти от инките ? Червените крадци са прибрали целия златен резерв на Испания...". Дори не се усещаш какво си написал! Значи артефакти на инките са законен златен резерв на конкистадорите?

    Коментиран от #14

  • 10 Хамсал

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "стоян":

    "кУмунистическите". Ехооо граматиката бе козяшко едноклетъчно!

    Коментиран от #13

  • 11 кажи

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "разрушител":

    къде си
  • 12 мърша

    0 7 Отговор

    До коментар #6 от "дядото":

    я кажи как нахранихте рибките 1904-1905 година 😆
  • 13 можеш ли като другите хлебарки

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Хамсал":

    без ава
  • 14 Даскал

    0 7 Отговор

    До коментар #9 от "Хамсал":

    А червените боклуци какво - изравняват резултата ли ? Между другото и съкровището на Приам / от Троя / което намира Шлиман, също е във Русия днес. Тайната на Троянското съкровище е можело да остане скрита още дълго, ако през 1990-е Григорий Козлов, бивш служител в руското Министерство на културата не прави официално съобщение но в американската преса от Америка. Най - големия крадец-колекционер през Втората световна - маршал Георги Константинович Жуков, лично прибира и чрез камион на евакуационните съветски отряди изпраща до дома си съкровището. А го "иззема" като военен трофей, но без никакво официално документиране от Вилхелм Унферцаг, директор на Музея за праисторическа и ранна история на Третия райх. Към артефактите има и богат оригинален снимков и писмен архив, включително и саморъчно написано заявление на Унферцаг за автентичност След смъртта на маршала през 1957 - ма съкровището, което практически е непродаваемо, се предава "доброволно" от роднините - на съветската държава, където веднага се засекретява. Официално СССР многократно отговаря на запитвания , че няма информация, свързана с този световен артефакт. Крадци над крадците, като днес в Украйна, но много по на дребно. Явно отново много са изгладнели.

    Коментиран от #15

  • 15 Райхканцлер

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Даскал":

    Всичко прибрано от третия райх е законен трофей на който си го е намерил. Смърт на фашизма!
  • 16 Ермитаж

    1 0 Отговор
    Даскале, и да си сляп и да си глух - пак има начин да се образоваш. Опитай!
Новини по държави: