Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Април, 2022 22:53 6 537 113

Зеленски: Момичета и жени бяха изнасилени от руснаците

  • володимир зеленски-
  • украйна-
  • русия-
  • жени-
  • изнасилени-
  • руска армия-
  • военни престъпления-
  • геноцид-
  • буча-
  • киев-
  • румъния

Хора бяха застреляни в тила. Защо руските военни направиха това?

Зеленски: Момичета и жени бяха изнасилени от руснаците - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинският президент Володимир Зеленски направи видеообръщение пред двете камари на румънския парламент, съобщава телевизия Диджи 24. Преди началото на речта си Зеленски показа на румънските парламентаристи шокиращи изображения от клането в Буча, предаде БТА.

"Искам да видите това, което видях аз в Буча. Извинявам се за тежките кадри, но това е действителността. Коли бяха смазани от танкове. Момичета и жени бяха изнасилени. Все още нямаме всички доказателства. Хора бяха измъчвани. Хора бяха застреляни в тила. Защо руските военни направиха това?", заяви Зеленски в обръщението си. "Ако нашата армия и нашият народ не се бяха защитавали, руснаците щяха да направят същото клане като в Буча на цялата територия на Украйна", заяви той. "Бяха убити учители и професори, всички, които имаха знамето или герба на Украйна на домовете си".

"Уважаеми румънци, заедно трябва да спрем тези неадекватни хора, които са свикнали да не бъдат наказвани, понеже всичко им е позволено. Трябва да спрем хората, които искат геноцид в Европа", подчерта украинският президент, цитиран от Аджерпрес. "През 1989 г. умря Николае Чаушеску след редица години, в които беше ясно, че е неадекватен, че той и Секуритате водят Румъния към изолация. Онзи режим се базираше само на репресиите, нищо не беше свято. Румънският народ се надигна и разгроми онзи режим. По същия начин не могат да бъдат убедени от нищо тези, които дават заповеди за война в Русия. Тези неадекватни хора са загубили всякаква връзка с действителността", изтъкна Зеленски.

По думите му една от причините, поради която "Русия не крие този геноцид" е понеже руснаците са убедени, че "европейските лидери не могат да ги спрат, че европейците няма да защитават ценностите си". "Украйна не е единствената цел на Русия. Искат да атакуват Одеса и оттам има само една стъпка до Молдова", добави още той, като изтъкна, че "на територията на Украйна се решава съдбата на Централна Европа и зоната на Черно море". "Бяха наложени санкции срещу Русия, но войната продължава 40 дни. Русия трябва да бъде лишена от всички ресурси, на първо място икономически. Необходими са още санкции", изтъкна Зеленски.

"Убеден съм, че Румъния ще подкрепи всичко, което трябва за налагане на справедливостта (...) Убеден съм, че Румъния и румънските фирми ще участват в програмите за възстановяване на Украйна след войната. Ще предложим на нашите партньори да поемат възстановяването на някои райони, които бяха разрушени от Русия. Нашият потенциал, нашата вътрешна сила е голяма, но имаме нужда от помощ, за да възстановим живота в Украйна", посочи още украинският президент. На съвместното заседание на двете камари присъстваше и румънският президент Николае Чука. Заседанието започна с кратки изявления на председателите на двете камари на парламента Флорин Къцу и Марчел Чолаку. Депутатите и сенаторите почетоха паметта на всички убити по време на руската агресия в Украйна с минута мълчание. "Русия трябва да бъде напълно изолирана от икономическа гледна точка", заяви председателят на Сената Флорин Къцу. "Г-н президент Зеленски, Вие сте герой не само в Украйна, а и в Румъния, и във всички страни, които уважават демократичните принципи и ценности. Смелостта, която показахте, вдъхновява всички нас (...) Русия трябва да бъде изолирана напълно от икономическа гледна точка", подчерта Къцу, като добави, че "клането в Буча не може да остане ненаказано".

На свой ред председателят на Камарата на депутатите Марчел Чолаку определи събитията в Украйна като "най-тежката криза на сигурността от края на Втората световна война". "От 24 февруари се сблъскваме с най-тежката криза на сигурността от края на Втората световна война чрез неоправданата, незаконна и непровокирана инвазия на Руската федерация срещу Украйна. Присъединяваме се и от тази трибуна към гласовете, които изразяват твърдата и непоколебима подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници", заяви Чолаку. От руската инвазия в Украйна на 24 февруари Зеленски е говорил чрез видеовръзка пред парламентите на редица страни, включително Великобритания, Канада, САЩ, Германия, Италия, Израел, Полша както и пред Европейския парламент, напомня Аджерпрес. Той също така се направи и видеообръщение на извънредната среща на върха на НАТО през март в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биетв негрите

    102 19 Отговор
    В америка пък черни изнасилват бели момичета

    Коментиран от #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АНЗОВ+БАНДЕРОС

    129 16 Отговор
    КОЙ ЗАПАЛИ ХОРАТА В ПАРТИНИЯ ДОМ В ОДЕСА 2015Г 46 ЧОВЕКА ИЗГОРЯХА ЖИВИ КОЙ БОНБАРДИРАШЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА В ДОНЕЦ И ЛУГАНСК 8 ГОДИНИ КОЙ КОЙ

    Коментиран от #11, #37, #112

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Майна

    67 9 Отговор
    Има имейли на украински и други чуждестранни клиенти, които благодарят на Хънтър Байдън за организирането на срещи с баща му . Има снимки от вечери и срещи, които свързват президента Байдън с тези цифри, включително вечеря през 2015 г. с група руски и казахстански клиенти на Хънтър Байдън.

    Важно е да се отбележи, че когато тези чуждестранни интереси настояваха да дадат на Хънтър Байдън милиони долари, той, по собственото му признание, беше безнадежден наркоман. В мемоарите си от 2021 г. Хънтър Байдън признава, че е „пил литър водка на ден“ и „пушил крак денонощно“ до началото на президентската кампания на баща му през 2020 г. Така че защо руски, китайски и други чуждестранни фигури биха дали на Хънтър Байдън всички тези пари, ако не за да повлияят на баща му?

    Новият разказ предполага, че макар Хънтър Байдън да поддържа една от най-големите схеми за търговия с влияние в най-новата история, тя не включва обекта на тази схема - неговия баща.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Зелен

    75 10 Отговор
    Не е срамно мъжете да плачат.
    Срамно е когато им се размаже грима
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Факти бе факти

    15 62 Отговор
    И през 2рата световна война немците също бяха пропищели от подобните зверства на руснаците.Ма нищо де то сега па им се връща руски леки жени по западните държави под път и над път.

    Коментиран от #53

  • 10 Да живее Украйна 🇧🇬🇺🇦

    24 79 Отговор
    Винаги са били азиатски скотове. Няма как да се променят.
  • 11 И днес

    44 7 Отговор

    До коментар #3 от "АНЗОВ+БАНДЕРОС":

    КОГАТО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИ И ЖУРНАЛИСТИ МАЛЧЪТ ПО ТАЗИ ТЕМА,ЗНАИТЕ ЧЕ ТЕ СА РОДОТСТЪПНИЦИ
  • 12 1234678

    76 12 Отговор
    Да бе да...само жени...глупости...и мъже,деца, два слона и три пеликана и аз бях там и аз видях....а Зеленски ми виси с 240 лева за белото...лошо се научи това момче да шмърка на аванта....
  • 13 Еуглената

    56 8 Отговор
    да не би да е присъствал лично и даже да са го пробвали и него? Откъде е толкова осведомен?
  • 14 Пешо

    75 8 Отговор
    Има едни които правят нечувани зверства в тая война, едни които ползват кадри от игри, едни които показват клипове от ютуб от минали събития, едни които правят сценки с пленена тяхна техника, едни които стрелят в краката на пленници и ги скопяват, едни които се окопават в детски градини, училища и болници и това не са руснаците. Тридесет пъти се доказа, че лъгаха ама точно сега от вчера почнаха да казват истината... лъжливото овчарче дали са я чели или нацизма не позволява нищо друго освен книжката на едномустачния?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Смееех

    12 40 Отговор

    До коментар #1 от "Биетв негрите":

    А в Русия курса на рублата изн@силва над 100 милиона руснаци хахахаха

    Коментиран от #109

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пич

    58 8 Отговор
    Толкова е пропаднал тоя , че държи тази линия , защото самите украйнци ще го запалят , като го разберат що за гнида е ! Внимателно са го избрали от Козяк !!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сега е наш

    19 3 Отговор
    ред. Да дойде да се из....ре в нашето парлямент. Да стане Ицко мореплавателя да ръкоплеска.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пуууу

    12 27 Отговор
    Що ли така верните на Путин олигарси живеят в Западни държави и ламтят за евро и долари.А подкрепящите българи козяка пък викат,че Запада било много лошо място хахахаха.
  • 26 Мушкато

    29 6 Отговор
    Факти отдавна са откровени лъжи...без мен повече

    Коментиран от #60, #95

  • 27 ха ха

    11 13 Отговор
    Зеленски, стига си хленчил. Карайте ги наред, щото нито те, нито поддържащите ги си променят мнението. Дори не искат да проумеят, че ги громите. Колкото повече, толкова по-добре за човечеството. Паднала ви се е мисия.

    Коментиран от #80

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Слава за О Крайна та граница в търпимост

    16 7 Отговор
    Лоши неща говорят качените снимки, но те не се препокриват с присадените текстове! Притеснителни са масовото социално инжинерство и НПО групите от диванни войски подкрепящи Министерството на истината. Резултатите са видими и на прицел е българският гражданин... Тук няма да споменавам наглите и дискриминативни НЛП модели спрямо обикновения гражданин на ЕС. Това определено е пропагандна центрофуга за найвни души.
  • 30 4444

    14 3 Отговор

    До коментар #8 от "Владимир Владимирович Путлер":

    Добре е да коментира,човек който разбир,а не някакъв т......
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Иванушка  🇷🇺

    14 7 Отговор
    Украйна трябва да се Русифицира, нали сте братя ?
    Пък ако брат ти не те ........кой друг ? 😅
  • 34 Гладен

    31 4 Отговор
    "Коли бяха смазани от танкове. Момичета и жени бяха изнасилени."

    Не обичам неграмотници. Не може Зеленски да говори така все едно е бил там.

    Коментиран от #68

  • 35 Мах

    7 10 Отговор
    Финландия ще призове за членство в НАТО само седмици след нахлуването на Русия в Украйна, с възможно решение „тази пролет“. Я да видим какво ще предприеме Кремъл преди или след това решение.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Последния Софиянец

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "АНЗОВ+БАНДЕРОС":

    Аз,аз,аз...

    Коментиран от #56

  • 38 Вонбон

    10 2 Отговор
    А ти свети ли им.Да не би да беше там я си кажи
  • 39 защо

    24 5 Отговор
    клоун мръсен - за какво трупа тая армия - срещу кий - берарус полша или русия -ядрена държава срещу кой щеше да ставаш - наглец - кои изгоре бт инжинера и стотичи българи - коий пали бг знамената - розов джендър - да те болят дървесата и др работи дано
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 АистинНа

    24 4 Отговор
    Бъл съм повече от 2-3 пъти в Украйна, не че нещо ама в нормална дискотека, 99% от момичетата бяха готови, а и търсеха с кого да се прибера с/у 60-тина долара (сега не знам от инфлацията дали е различно). Като казвам нормални: да млади нормални момичета, които са решили да си помагат в големия град. Годината преди майдана ... заведенията по същата причина вече бяха пълни с по-тъмни мъже, търсещи вече това, което се знаеше в цял свят че се предлага ... евтино, качествено.... не казвам, че няма нормални хора, това го има и в къде-къде по-лъскави места като Дубай например, но казвам че сапунките на един актоьр не минават, ако знаеш как и защо живеят в Украйна (не казвам, че живеят леко, но определено всеки е научен да прави компроси със себе си за да има лек живот).
  • 43 Лъжлив червей

    16 3 Отговор
    Голяма гнус!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Е тук трябваше

    4 3 Отговор
    да пуснат повече видео.
  • 46 така така

    16 3 Отговор
    Няма да престане да измисля истории... болен мозък.
  • 47 Rado

    3 16 Отговор
    На тези момчета им са промити мозъците от руската пропаганда и са повярвали, че щом превземат Киев за 2 дни и стане руска територия всичко ще остане скрито.
  • 48 Това

    21 1 Отговор
    Втора серия на трилъра ли е? И въобще защо още не сте му дали оскара да се успокои?😁
  • 49 Еееее

    18 1 Отговор
    Щом Зеленски и ДВ го казват няма никакво място за съмнение
  • 50 Otoplitel

    27 1 Отговор
    Не знам за руснаците,обаче ми е ясно какво правят в момента с украинките в Западна Европа.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 дядо бг

    13 2 Отговор
    този се е побъркал! личи по физиономията на СОЦИОПАТ
  • 53 краварите мучат в истерия

    20 2 Отговор

    До коментар #9 от "Факти бе факти":

    Е как искате хората да ви подържат . Разпространявате краварските ценности ... Порока и Лъжата . И Нерон е бил на власт известно време ....ттака и твоите краварски господари ще им вземат власта

    Коментиран от #57, #58

  • 54 Лош о

    8 2 Отговор
    Той тебе ако те набара някой какво те чака
  • 55 баба ти от Пловдив

    23 1 Отговор
    Мале какъв мошенник! кой ще изнасилва в украина, като знае че ще хване трипер, сифилис и много други! този е напълно превърнал!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Ухууу

    4 1 Отговор

    До коментар #53 от "краварите мучат в истерия":

    Аз нямам никакви господари и не съм с бетониран мозък като вас.Който само лошото да вижда в една държава,а доброто никога е тва граничи с фашизъм и расизъм моето момче.Честито ти обременяване и закърнялост.

    Коментиран от #72

  • 58 Комунизма фалира

    6 7 Отговор

    До коментар #53 от "краварите мучат в истерия":

    Ама милиони рускинчета с наведени опашчици не мислят кат теб,че даже и приближените олигарсчета на Путин все на Запад ги тегли.
  • 59 До Зеленски

    12 1 Отговор
    Следващия си ти
  • 60 Карай да върви

    10 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мушкато":

    Джумбюш да става. Колкото на сериозно приемахме написаното в работническо дело навремето толкова и сега във факти а и по другите. Не може да им се отрече - сегашните дразнят повече.
  • 61 Бат Кольо

    22 1 Отговор
    до преди няколко дена тези твърдяха за хиляди убити руски войници и след изтеглянето логично очаквахме да видим хиляди руски трупове из Ирпен и Буча,а то какво излезе,населението е погребало руснаците,а оставило убитите си съграждани по улиците
  • 62 ВМРО

    13 1 Отговор
    ДРОГАТА Е ЛОШО НЕЩО.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 А защо

    23 3 Отговор
    Някой да обясни защо на Зеленски трябва да вярваме на на Лавров не. Защото имало снимки? Ами пробвайте се да пробутате в съда снимка от цифров фотоапарат като доказателство
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 анонимен

    2 16 Отговор
    Изверги , като са тръгнали на война да воюват ,защо избиват насилват и крадат беззащитни хора ХАГА ХАГА ХАГА там вие мястото.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Jamеs

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Гладен":

    Нали знаеш, че в тоя език няма разлика между минало свършено и минало несвършено време.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 краварите мучат

    18 2 Отговор

    До коментар #57 от "Ухууу":

    Доброто те си го пазят само за тяхната държава , България не е получила нищо от тях . 5 милиона българи живеят бедно за да могат 500 000 да си пращат децата да учат и живеят в богати западни страни . И ти пазиш интересите на тези 500 000 да продължават да си живеят като богоизбрани , като убеждаваш бедните , колко е им им е хубаво със Запада , нищо , че са бедни . Ето заради такава политика , през вековете са ставали революции .
  • 73 Из родът

    5 12 Отговор
    Путин опозори Русия за векове напред !

    Коментиран от #78

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Няма интерес

    11 1 Отговор
    Румъния бяха казали че Украйна е измислена страна, когато възникна спор чия е газта по Черноморското крайбрежие. На бас че ще отсвирят театрото на зеления наркоман.
  • 76 Ме тоо

    7 0 Отговор
    Зеленски скоро ще каже че и той е бил напънат от Руската армия, само не знам как ще го изиграе. За слаб актьор като него и порното е трудно.
  • 77 След скечове за гейове до оня ден

    10 1 Отговор
    Скечове за войната.
    Лош продуцент, но какво да се очаква от човек, който до оня ден в скечовете си осмиваше гейове, тъщи, пак гейове и пак тъщи.
    Толкоз си може човека.
  • 78 Мисията на Путин е не само Русия

    15 3 Отговор

    До коментар #73 от "Из родът":

    Ако Путин успее, дай Боже, светът на колене ще благодари на Русия.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Зеленски унищожава Украйна

    15 1 Отговор

    До коментар #27 от "ха ха":

    Така са му наредили тия, дето му плащат, уви, до последния украинец, в името на американския пенсионер.
  • 81 Тираджия

    11 1 Отговор
    На тоя зеления трябва да му дадат оскар много добре си играе ролята %
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 джендър

    6 1 Отговор
    Ама що не ни казахте по-рано какви ги вършат руснаците! Сега в кой град са та ние от ЛГБТ да си спретнем една екскурзийка и да се повеселим!
  • 84 Трезвомислещ българин

    16 2 Отговор
    Нарастват доказателствата, че "украинската Сребреница" е поредната мащабна антируска постановка, сякаш съчинена в Холивуд. За това пишат чуждестранни медии, след като започнаха да излизат нови видео материали и доказателства.
  • 85 Трезвомислещ българин

    16 2 Отговор
    Самите украинци споделят видео, от което ясно се вижда, че по улиците на град Буча близо до Киев няма тела на мъртви хора, но има разрушена военна техника и кратери от снаряди, с които украинските въоръжени сили са обстрелвали града, опитвайки се да изтласкат руските войски.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Факт

    3 3 Отговор
    Егати един смешник прави луди цял свят
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Някой

    4 3 Отговор

    До коментар #26 от "Мушкато":

    Всички сайтове пишат едни и същи лъжи. Тук поне чрез кометарите изкристализира горе долу истината.
  • 96 боко

    5 3 Отговор
    Еврейското зелено човече пак се надрусал
  • 97 Поздрави

    3 2 Отговор
    за Шмръкльо!
    Брендо не може да му смогне.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Да бе

    4 3 Отговор
    Лошото е че има много прилики между кирчо и тоя смешник сигурно шефа им е един и същ
  • 100 Brust Lee

    3 1 Отговор
    Володимир, да не завиждаш на ................. момичетата и жените.
  • 101 Пфу

    3 0 Отговор
    По-голям ревльо от тоя дребосък няма.Да беше мислил по -рано.
  • 102 Бай село

    3 0 Отговор
    Спокойно бе Зеленски ..те сега доброволно ще искат да бъдат изнасилвани в Европа с изключение че няма да ги разстрелват а само ще си мрът от глад с мизерните заплати тук..незнам защо има толкова прост народ който те насърчава да унищожиш една такава голяма държава..защо искаш оръжие а не мирно решаване на конфликта..защо лъжеш народа си..от това което се знае ти си милиардер бягай от политиката и от Украйна и остави народа да си живее в мир..а може би бай дън не ти дава да избягаш и те заплашва че ако отстъпиш ще се самоубиеш..спри войната спри избиването на мирния украински народ..
  • 103 Додо

    2 0 Отговор
    Омръзна ми да го опровергавам това ,,авторче".
    Само ще попитам защо посланикът на Украйна не си продаде хотела в Бургас и да дари парите за хуманитарни помощи за родината си,та се налага по супермаркетите да събираме стотинки за целта?
    Колко украинци продадоха скъпите си коли?Ние по- големи украински патриоти ли сме?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Перо

    3 0 Отговор
    Джамбазов е соросоидна гнида, заработваща шекели!
  • 106 факти само истински

    2 0 Отговор
    ДОБРЕ ,ЧЕ НЕ СА ГО БАРНАЛИ ОЩЕ ТОЗИ КРАСИВ АРТИСТ И ГОЛЯМ ИНТРИГАНТ ДЕТО СИ СЪСИПА ДЪРЖАВАТА В ЛИЧЕН ИНТЕРЕС ДА МУ СЕ ПОРАДВАТ МАЛКО КАКЪВТО Е КРАСАВЕЦ...
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 а ти

    1 0 Отговор
    метър ли мина?!Ти си алашик и хълкати ти хлопа....Давай другия при КараиБрахим....
  • 109 до като смееш

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Смееех":

    лапнико ей така...Да не се задавеш...
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ;xsdjclsk

    0 0 Отговор
    да изнасилят зеленски :)
  • 112 [eqomkd;QL,SD

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "АНЗОВ+БАНДЕРОС":

    кой бомбандира София ?? кой ? че и паметник на тези които го направиха .
  • 113 Мераклията

    0 0 Отговор
    Щом стигнахте вече до изнасилванията,нещата вървят към окончателното им решение
Новини по държави: