Last news in Fakti

13 Април, 2022 07:11 1 205 9

Борис Джонсън плати глоба по "Партигейт", но отказва да подаде оставка

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • консервативна партия

Общо за така наречения скандал "Партигейт" досега полицията издаде повече от 50 глоби, разследвайки 12 събирания на "Даунинг стрийт" и други правителствени сгради по време на локдаун

Борис Джонсън плати глоба по "Партигейт", но отказва да подаде оставка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън, съпругата му Кари Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак бяха глобени от лондонската полиция за събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдаун. Джонсън обаче отказа да подаде оставка.

Глобата и на тримата е издадена за участието им в купона за рождения ден на премиера на 19 юни 2020 година. Джонсън потвърди, че е платил глобата. По-късно това стори и Сунак. И тримата поднесоха дълбоки извинения, но нито Джонсън, нито Сунак предложиха да подадат оставки, каквито бяха поискани от всички партии в опозиция.

От опозицията призоваха също за незабавно свикване на парламента, чиито депутати са във великденска ваканция, за да бъде обсъдено случилото се. От Групата на опечалените семейства, загубили близки по време на пандемията, заявиха, че "просто няма начин Джонсън и Сунак да продължат да управляват" и нарекоха действията им "абсолютно безсрамни". В интервю от резиденцията си Чекърс Джонсън каза, че "искрено приема, че хората са имали право да очакват повече от него, но сега изпитва още по-голямо чувства на отговорност да постигне приоритетите на британския народ".

Борис Джонсън е първият британски премиер, глобяван за нарушаване на закона.

Общо за така наречения скандал "Партигейт" досега полицията издаде повече от 50 глоби, разследвайки 12 събирания на "Даунинг стрийт" и други правителствени сгради по време на локдаун.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Фарашев

    20 0 Отговор
    За това го избраха да ги изкара от брекзит защото е нагъл.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Няма нищо

    22 0 Отговор
    Путин скоро ще го уволни.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Тоя от Зор се е сресал. Сега като ислямистите огладнеят, ще им гледаме сеира на студ и на тия.
  • 7 кашит

    14 0 Отговор
    Ето този нахалник и лъжец е един от виновниците за войната в Украйна. Руснаците ги хванаха че с тайните си служби са организирали цялата сценка в Буча. Записали са им имената, номерата на колите и кои са им съучастниците. Мръсниците от англия само могат да крадат от другите народи и да лъжат като сигани.
  • 8 Комон Сенс

    3 4 Отговор
    Борис да държи здраво фронта! Никаква оставка!
    Не може британския премиер да бъде уволняван заради непослушания спрямо ковид култа.
    Това би било падение.
    Парту без маски и дистанция - голям грях, няма що!

    Коментиран от #9

  • 9 оня

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Комон Сенс":

    Когато налагаш нещо на другите трябва да го спазваш:))
Новини по държави: