Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Април, 2022 16:44 1 219 17

Великобритания се извини на украинските бежанци за забавените визи

  • великобритания-
  • бежанци-
  • украйна-
  • война-
  • прити пател

Програмата беше критикувана за огромната бюрокрация, свързана с подаването на заявление, което принуди някои да направят алтернативни мерки

Великобритания се извини на украинските бежанци за забавените визи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател се извини "с разочарование" за забавянето на визи, което попречи на хиляди украински бежанци да влязат в Обединеното кралство, съобщава Би Би Си.

Само една четвърт от всичките 40 900 души, които успешно са кандидатствали, са стигнали до Обединеното кралство.

Още новини от Украйна

От тях само 1200 души са пристигнали по схемата Домове за Украйна, която позволява на хората да спонсорират бежанци.

Програмата беше критикувана за огромната бюрокрация, свързана с подаването на заявление, което принуди някои да направят алтернативни мерки.

"Ще бъда много откровена, отне време. Всяка нова схема изисква време, всяка нова визова система изисква време.", заяви Пател.

Благотворителната организация на Съвета за бежанците обвини правителството, че "избира контрола пред състраданието".


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕЛЯНИН

    21 0 Отговор
    Азовци в Украйна може, ама във Великобритания не ги искат. Хитро, а ?

    Коментиран от #3

  • 2 SCH JVLIVS II

    17 0 Отговор
    А добре дошли или по скоро стъпили на земята 🤣 що така бе Англия редом със САЩ бучите за укрите а после ....а ....😉?
  • 3 Карл Маркс

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЛЯНИН":

    Азовците са в балканската к.о.4.и.н.а да ги храни с 1200 лв на месец!
  • 4 Украинците ще ги извинят, само ако те

    14 0 Отговор
    преименуват няколко улици.

    Коментиран от #6

  • 5 Рошко

    12 0 Отговор
    Нема по долно животно от ингилизите, светът наистина откачи
  • 6 Зеленски

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Украинците ще ги извинят, само ако те":

    Даунинг стрийт става Героите на Украйна!хайл
  • 7 Това вече е посмешище

    16 0 Отговор
    Бежанци подават заявления за визи.... типичнонза юкейските дебили. Чудно дали 100 човека са стигнали доСАЩ?! Мисля, че не са! Деуго си е да насъскваш хората в другия край на света да се избиват, а ти да печелиш.
  • 8 Украинките

    10 1 Отговор
    Които са избягали в Англия вече се оплакват че тези които са ги приютили прилагат сексуален тормоз😁 честито девачки, няма да ви е за първи път, тренирайте сливката та да е в тонус 😁
  • 9 Даа!

    9 0 Отговор
    В близко време ще разберете ( на ваш гръб) каква тояга сте захапали- сами! Ще разберете ,какво е хохолско ОПГ.Онези от Азия- Африка са примитиви.Тези не бачкат,ако разчитате на евтина работна ръка.От хиляда- десетина да работят в производството,и селското стопанство.Останалите са от " другото яче" ссвикнали на лесни пачки,без да им се пречи.Очаквам още през есента дойч зеле да започне да върти друга плоча- че имало и " лоши" сред тях.Така се нахендрихте,че няма измъкване.Какво ще им направите - ще ги репатрирате обратно? Онези от африка и Сирия ще ви се сторят непослушни дечица от детската градина .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 благородните британски...варвари

    9 0 Отговор
    На всичките 40 900 ли се извинявате бе ,лъжливи лицемерчета?Докато дърпат конците от островчето си ,британците нахендриха милиони гладни гърла в Полша и стотици хиляди във други държави.Други държави сред които ,освен Германия ,всичките със много по-малки икономически възможности от Британия.И докато британците са във основата на цялата криза ,заедно с братушките оттатък океана ,то приемат най-малко пасиви...Както винаги по британски - нека други се бият и мрът за нашите интереси ,за нас да има само полза и колкото се може по-малко побочни евекти.40 000 подочни ефекта на фона на 60 000 000 население...Браво Ингланд ,бравооо!!!Филантропи!

    Коментиран от #13

  • 13 Дали не лъжат какво винаги

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "благородните британски...варвари":

    Ем то не е факт дори че са 40 000...Сигурно както обикновено лъжат.Лъжат мажат по-цял ден ,но нали тяхната информация е "реномирана"...какво да ги правиш!
  • 14 Глупави джуджета

    3 0 Отговор
    На тези заплаха за сигурността им е шайката западняшки погоди ,които ги водят по пътя на Украйна.Същата смешна измислена страна между другото.И Естония и Азербайджан...А Путин много обича "исторически извращения" като тези политико-държавни образувания...Само му дай повод ...
  • 15 Мухаа,хаа!

    1 0 Отговор
    А Швейцария на Балканите- над 100 хиляди.Без грам проверка,без нищо.Даваййй,ние сме щедри.Муха ни ухапала! Сега донаредете пъзела,защо имаха Брекзит. Генаиално замислена операция, с измъкване от опеката на ЕК и ЕП.Всички последващи случай в ЕС,Русия са предвидени и планирани оше преди да се говори за Брекзит.Без благословията на Бъкингам щеше да има Брекзит в шестък,на 31 Февруари.Бъкингам е реалния,истински Шеф на онези зад океана.Онзи в бялата къща е чучело, монтира се с благословията на Бъкингам.Независимо,кой е,и от коя фракция.Бай Дончо тръгна срещу банкстерите( там е финансовия пъп на света- не Уолстрийт) и му резнаха краката.Другото е шумотевица, и прах в очите на останалите.
  • 16 и много правилно

    0 0 Отговор
    украинците нямат място в англия и америка ...те трябва да останат в украйна и да се бият за интересите на запада до последния украинец !! какво е това да се евакуират....никакви коридори за изтегляне ,нали запада им праща оръжия ...нека се сражават
  • 17 Ако знаят

    0 0 Отговор
    Какъв ще го ядат. Но подобре фашистите там отколкото у нас.
Новини по държави: