Last news in Fakti
  Тема: Украйна

15 Април, 2022 16:14 4 192 81

Военни експерти: България да поиска обяснение от Русия дали потъналият кораб е имал ядрени ракети

  • москва-
  • кораб-
  • крайцер-
  • русия-
  • украйна-
  • българия-
  • черно море-
  • война-
  • ракети-
  • ядрени ракети

Руският кораб може да е носил ядрени бойни глави

Военни експерти: България да поиска обяснение от Русия дали потъналият кораб е имал ядрени ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Флагманският кораб на Русия в Черно море, който потъна вчера след експлозия на борда, може да е носил ядрени бойни глави, предупредиха днес анализатори и експерти, които призоваха за спешно разследване на заплахата, съобщава „Дейли Мейл“, предаде БГНЕС.

Крайцерът с управляеми ракети от съветската епоха "Москва" потъна в четвъртък близо до пристанище Севастопол, след като Украйна заяви, че е ударила кораба с две крилати ракети, в резултат на което той се е преобърнал. Русия призна, че плавателният съд е потънал след пожар и експлозия на борда, но не каза какво е причинило пожара. Сега има опасения, че "Москва" може да е отнесла две ядрени бойни глави в дълбините, което може да се превърне в инцидент тип "счупена стрела" - американски военен жаргон за инцидент с ядрени оръжия.

Още новини от Украйна

Михайло Самус, директор на военен мозъчен тръст в Лвов, Андрий Клименко, редактор на Black Sea News, и украинският вестник Defence Express предупредиха днес, че "Москва" е проектирана да носи ядрени бойни глави, които биха могли да се монтират в носовата част на свръхзвуковите ѝ ракети Р-1000, предназначени за унищожаване на американски самолетоносачи. На борда на "Москва" може да е имало ядрени бойни глави - две единици“, каза Самус, а Клименко призова другите черноморски държави - Турция, Румъния, Грузия и България - да настояват за обяснение - къде са тези бойни глави, къде са били те, когато боеприпасите са се взривили. Defence Express заяви, че е интервюирал експерти, включително конструктори и морски офицери, които единодушно и независимо са дали следния отговор - съществува реална възможност засегнатият флагман на руския Черноморски флот да е имал ядрени боеприпаси на борда.

Спекулациите за ядрена катастрофа се разпространиха, след като останаха въпросителни и за 510-членния екипаж на "Москва", който до голяма степен е в неизвестност от момента на поразяването на кораба на фона на очаквания, че стотици са загинали при експлозията на борда. До момента само около 50 души от екипажа са открити, като са били прибрани от турски кораб, а други 14 души са били транспортирани до пристанището в Севастопол, като съдбата на около 450 души е неизвестна. Русия твърди, че е евакуирала целия екипаж, но на видеозапис, направен в Севастопол през нощта, се вижда, че десетки автомобили, за които се предполага, че са принадлежали на моряците, все още са паркирани на пристанището - което предполага, че собствениците им не са се върнали да ги приберат. Украинските военни съобщиха, че корабът е бил поразен с две крилати ракети "Нептун", изстреляни от брегова батарея, които са ударили левия борд на кораба. Руски военни източници заявиха, че корабът се е преобърнал настрани и се е запалил след взрива, докато източници от американското разузнаване заявиха, че корабът е претърпял "голяма" експлозия, която го е повредила сериозно, преди да потъне. Москва заяви само, че корабът е претърпял пожар и взрив, преди военноморските ѝ сили да се опитат да го изтеглят обратно към Севастопол, но по време на операцията той е потънал в бурното море. Точното местоположение на потъналия кораб не е известно.

Загубата на "Москва" - флагманът на руския Черноморски флот - е огромна победа за Киев, както и поредната срамна загуба за обсадените въоръжени сили на Путин. Потъването на "Москва" има и практически последици за Русия. В качеството си на флагмански кораб корабът вероятно е имал за задача да координира движението на други кораби в Черно море, което може да доведе до допълнително объркване в и без това ограничената командна структура на Русия. Ролята му е била също така да осигурява прикритие на другите руски кораби, докато извършват атаки с крилати ракети срещу градове и военни обекти. Загубата му ще ги направи по-уязвими за украински удари, включително от бързи самолети или безпилотни летателни апарати. По-рано служител на отбраната на Съединените щати заяви, че след повредата на кораба Русия е преместила други свои кораби на 80 мили от украинския бряг - предполагаем опит да излезе от обсега на ракетите. От избухването на войната военноморските сили на Русия са разположени край бреговете на Украйна, за да оказват подкрепа на сухопътните ѝ войски и да блокират достъпа на Киев до крайбрежието.

Х. И. Сътън, уважаван морски анализатор, посочва, че корабът е прекарал последните два месеца в плаване по "предсказуем" модел около Черно море - обикновено се е намирал във водите близо до Змийския остров. Сътън също така посочва, че защитата на кораба е "остаряла". Първоначално той е построен през 1983 г. от Съветския съюз, а през 2000 г. е претърпял основен ремонт и повторно пускане в експлоатация. Но оттогава насам обновяванията са били откъслечни, като основният ремонт през 2015 г. е бил отменен - което го прави потенциално уязвим за съвременните оръжия. В четвъртък вечерта западни официални лица заявиха, че украинските доклади за операцията са "достоверни" и атаката показва способността им да нанасят удари по руснаците в райони, където те са смятали, че са неуязвими. Един от тях заяви: "Инцидентът представлява още една огромна загуба по отношение на надеждността на Русия. Те отново показаха, че са уязвими за нападение. Това е въпрос на компетентност. Предполагаше се, че това е армия, която се е модернизирала през последното десетилетие. Украинците използваха въображението си и се оказаха много изобретателни. Те са в състояние да действат в движение, за да ударят руските сили". Западни официални лица отхвърлиха обясненията на Русия за инцидента, след като представителите на Москва заявиха, че на борда на "Москва" е имало просто пожар, който е довел до експлозия на голямо количество боеприпаси.

Един от служителите добави: "Не мога да ви кажа с категоричност какво точно се е случило. Но не ми е известно преди това да е имало пожар на борда на столичен военен кораб, който да е довел до експлозия на боеприпаси". Загубата на военния кораб, кръстен на руската столица, е опустошително символично поражение за Москва, която прегрупира войските си за подновяване на офанзивата в Източна Украйна, след като се оттегли от голяма част от северната част, включително от столицата. Корабът може да носи 16 крилати ракети с далечен обсег и изваждането му от строя намалява огневата мощ на Русия в Черно море. Това е и удар по руския престиж във войната, която вече се разглежда като историческа грешка. Вече осма седмица инвазията на Русия е в застой заради съпротивата на украинските бойци, подкрепени от оръжия и друга помощ, изпратена от западните държави. Новината за повредата на флагманския кораб засенчи руските твърдения за напредък в южния пристанищен град Мариупол, където те се сражават с украинците от първите дни на инвазията в едни от най-тежките боеве по време на войната - с ужасяващи жертви сред цивилното население.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 62 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    24 80 Отговор
    Уважаема г-жо Митрофанова,
    С огромна тревога се отнасяме относно потенциалните ядрени заряди
    на борда на потъналия кораб Москва, вследствие небрежност на екипажа.
    Дъното на Черно море е с висока концентрация на сероводород и една
    потенциална ядрена експлозия там би предизвикало верижното му запалване и
    експлозия с мощност по-голяма от ядрения потенциал на всички държави в момента,
    или с други думи - унищожаване живота на земята.
    Молим за незабавни действия за предотвратяване на горното! Настоящата
    Ви спецоперация в Украйна е разходка до сладкарницата, в сравнение
    с това да затриете по невнимание планетата!
    Моля, всички да прочетат внимателно горното и да си направят справки,
    преди да правят глупави коментари.

    Коментиран от #4, #10, #25, #30

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 39 Отговор
    ПРАВИЛНО
  • 3 Русия е най-големия лъжец

    37 73 Отговор
    Когато Руснак ти каже Добрый день, погледни през прозореца дали не е вечер (или е пиян)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Теодор Рузвелт

    32 67 Отговор
    Рашките няма да ни дадат обяснения, това е като да ни обясняват защо русия посланник открито не върши дипломатическата си мисия а се изказва по въпроси с имперски окупаторски амбиции. Светът трябва да се отърве скоро от руско китайския вирус на диктатурата окупацията и анексията

    Коментиран от #32

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    36 13 Отговор
    Бабите в Драганово,Днес говореха,че Морето на север и североизток от нашите води било станало ЛЕчебно......
  • 7 Теле

    61 8 Отговор
    На много големи се правим а
  • 8 Хихихи..

    61 10 Отговор
    И като кажат имаше,какво правим? Нека си лежат на дъното ракетите,мините да си плуват към Босфора,ами че война е все пак! Да видим как ще свърши "бойният филм" интересен е!
  • 9 Офф ф

    86 7 Отговор
    Те макетата ни направиха за смях ние Русия ще питаме
  • 10 Теле

    36 9 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Папагал

    Коментиран от #23

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Грульо

    48 28 Отговор
    "а Клименко призова другите черноморски държави - Турция, Румъния, Грузия и България - да настояват за обяснение - къде са тези бойни глави, къде са били те, когато боеприпасите са се взривили. "

    Клименко защо не призове Зеленски да иска обеснение от Путин? Заради Зеленски ядредите бомби са на дъното на Черно море. Заради тоз палячо половината Земя ще гръмне!

    Коментиран от #81

  • 13 ТаУмВзе

    57 13 Отговор
    Кой ни отразява за живи пък нас, та чак и Обяснение да дават руснаците. Я кире улавото да Благодари на Русия, че спаси моряците ни а! Няма да е нали, щото е слугинаж неук.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Щалер

    43 13 Отговор
    Козяшки шшшшшппперми обяснение щели да искат от Руската Федерация хохохо смех
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Сатана Z

    52 19 Отговор
    На война ,като на война. Едно 40 годишно корито потънало,много важно.Моряците са живи.Втората фаза на операцията ще покаже кога ще свърши патакламата. НАТО ще се бие до последният жив цивилен Украинец ,ползван за жив щит . Животът на белите Украинци няма значение.

    Z

    Коментиран от #69

  • 18 Тредстоун

    24 11 Отговор
    В Украйна го построиха там го и погребаха , съдба.....
  • 19 ЩО НЕ ПРАТИМ ВОДОЛАЗИ ДА ПРОВЕРЯТ

    16 8 Отговор
    КВО ИМА В КОРАБА !
  • 20 ПОТЪНАЛА ТИ Е ГЛАВАТА

    13 24 Отговор
    В СЕВАСТОПОЛ Е КОРАБА
  • 21 Котарак

    31 9 Отговор
    Даже предлагам Митрофанова да даде писмено обяснение на Киро балтона.
  • 22 НКВД V

    42 11 Отговор
    А ние Българите искаме да знаем дали има атомни бомби и ракети на територията,която е разграден двор където се мотаят всякакви афроамерикански окупатори с тежко съоражение.
    Та,има ли ядрено оръжие в България ,Киро?
  • 23 АнтиГост

    12 30 Отговор

    До коментар #10 от "Теле":

    Явно не искаш да четеш.
    Дъното на Черно море е с висока концентрация на сероводород и една
    потенциална ядрена експлозия там би предизвикало верижното му запалване.
    Ядрените глави ще са само детонатори! Истинският експлозив е сероводородът.
    Проблемът е, че детонационната вълна от ядрения взрив е с достатъчна
    мощност и площ да продължи верижно горене. Ефектът е експлозия на Черно море,
    колкото и да е невероятно, за жалост!

    Коментиран от #44, #70, #79

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анонимен

    27 6 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Това което казваш не е вярно и не може да гръмне сероводорода защото е разтворен във вода

    Коментиран от #27

  • 26 Кучето на танкиста

    10 27 Отговор
    Така безславно ще потъне и Рашизма.
  • 27 АнтиГост

    5 18 Отговор

    До коментар #25 от "Анонимен":

    На дъното под високо налягане е концентриран. Детонационното горене
    не е като това в печката ти.
  • 28 Behemoth

    25 9 Отговор
    Съмнява ме украинците да са го потопили ...това е работа на американците...класическа диверсия...
  • 29 НЕУМЕН ПУ.РУ.ФИЛ😮

    6 2 Отговор
    ......„СТОЛИЧЕН КОРАБ”.....🤔🤔🤔
  • 30 атака...Русия

    20 10 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    абе четете какво пише пентагона поне..аиде всичко е феик доверете се на тях...смеят се дори на идеята украинци да ударят кораба...американците казаха няма ядрен арсенал...е вярвате ли вече...шматки непросветени
  • 31 До Путин

    7 27 Отговор
    Ей, човече нищожно, престани да си играеш с огъня !
  • 32 балама

    33 5 Отговор

    До коментар #5 от "Теодор Рузвелт":

    ехо, кой има имперски интереси....америка е на 10000 км, какво прави тук, търси гас ли...питай наште кой им плаща...на хранилка са на сащ
  • 33 Гостът

    31 6 Отговор
    България не да се постарае да научи какво вкарват САЩ в базите ни.Да не се бутат където не им е работа.
  • 34 Крейсера "Москва"

    25 2 Отговор
    е потънал доста близо до кея.Зеленко да прати група водолази нощно време,да влезат през комина отгоре и да гепнат една ракетка поне,нали все бълнува за ядрено оръжие?
  • 35 Няма нужда да лаете

    36 7 Отговор
    Не можахте да благодарите на руснаците за бг моряците ама ще се заяждате с руснаците ??? Да е......................... американска да им угодите. е големи предатели сте !!!! Кой сте вие бе ??????????? Русия много добре знае какво мисли 85% от българския народ !!!!!!

    Коментиран от #65

  • 36 гфр

    9 0 Отговор

    До коментар #11 от "Xoмoxeкc от Д Б и П П":

    Ити се биеш във гърдите и мучуш чеси Българин продажни дебили
  • 37 Българин

    36 8 Отговор
    Уважаема г-жо Митрофанова, благодарим за спасяването на българските моряци!
    Искаме обяснение от Украинското посолство за био лабораториите в Украйна, за мините в Черно море, за вандалщините на украинските бежанци в български градове!!!
  • 38 Балканец

    15 3 Отговор
    Абе, пращайте наши водолази, ако имаме, разбира се, да ги вадят тия ракети, белким и ние се доредим да сме велики на Балкана!
  • 39 КОД СЧУПЕНА СТРЕЛА 1 2 3 4 5......

    5 3 Отговор
    АМИ ДА ПРАТЯТ ОНИЯ СПЕЦ.💡💡💡ОТ ЧЕРНОБИЛСКАТА АЕЦ ДА СПАСЯВАТ ТИЯ ОТ🛀🛀🛀 КРАЙЦЕРА💥
  • 40 наблюдател

    13 2 Отговор
    Я си налягайте парцаля бе!
  • 41 Иван

    11 1 Отговор
    Само като чета от кой идват нЯкакви си предположения и .... -директор на военен мозъчен тръст! Не ясно колко му е МозЪчния ръст даже.
  • 42 МОЛЯ ДА ПУПИТАМ ПУ.ИН ПРЕЗИДЕНТ☝

    5 13 Отговор
    ТОЯ ФЛАГ МАН ДАЛИ ЩЕ ВОДИ ПАРАДА НА ДЕВЕТИ МАЙ ,БЛАГОДАРЯ👏
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Кокса

    21 7 Отговор
    Тези май не са експерти а от качалки!!!!!!!РУСИЯ НЕ ДЪЛЖИ НИКАКВО ОБЯСНИНИЕ НА НИКОЙ ОЩЕ ПО МАЛКО НА БЪЛГАРИЯ!!!!!КАКТО И НИЕ НИ ДЪЛЖИМ НИКАКВО ОБЯСНЕНИЕ КЪДЕ И СЪС КАКВИ ОРЪЖИЯ РАЗПОЛАГАМЕ И ТО НА НИКОЙ!!!!!НО АКО КАРАМЕ ПО ТАЗИ ЛИНИЯ ДА ПОПИТАМЕ САЩ ЗА БИО ЛАБОРАТОРИИТЕ ДА НИ ОСВЕТЛЯТ КАКВО ИМА ТАМ ТАЧНО И АКО НАИСТИНА СА ТОЛКОВА БЕЗУБИДНИ ЗАЩО НЕ СИ ГИ ПРАВЯТ ТАМ А ГИ ПРАВЯТ ВЪВ ЕВРОПА??????

    Коментиран от #56, #74

  • 46 Никой

    7 8 Отговор
    КОЙ да поиска,безгръбначния президент,мекотелото Курнела,страхливата ПП,неориентираните ДБ,ИТН и ДПС там любовта по БНБ ги прави щастливи и не им е до ядрени ракети,Израждане абсурд . Че ядем радиоактивна риба.

    Коментиран от #66

  • 47 Продажници

    15 3 Отговор
    В България трябва яко оране във всички сфери.Навсякъде има поставени човечета,които се подмазват на по-силните и злепоставят всички останали отрудени българи.Тая сган трябва да бъде изтребена до крак с атомна бомба в бункер или с горелка за пърлене на прасета незнам,но нещо трябва да се направи
  • 48 Смех

    7 2 Отговор
    Хах,кой ни брои за живи та да ни дава обяснения?Гъзоблизци и пиони в парламента на тая приключила със суверена държава!
  • 49 Фк юг жц

    6 4 Отговор
    България е никой, САЩ да поискат и да видят какъв отговор ще получат.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 112

    7 2 Отговор
    ВНИМАНИЕ ВНИМАНИЕ ГОРИТ МОСКВА!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Е, като сме се загрижили

    8 3 Отговор
    То и ядрени глави...няколко са се изгубили в средиземно море, ама и американците не знаят къде са...
    Пък край Фукушима, колко радиация се е изгубила, след още малко време, ще може да се намери в Черно море.

    Това са новини преди да е започнала 3 световна... След като започне, май няма да е интересно...

    Коментиран от #58

  • 54 Да попитам

    5 14 Отговор
    Колко ли руски алкохолици умряха на коритото Москва. Прехвалената руска армия . И ,кога тьотка Митрофанова ще е изпратим към Волгоград (бившия Сталинград) това е родното и място ,да не забрави да си вземе алкохолика Руменчо шадравана, и Костя Копейкин, буля Ленче Гунчева. А ,и може Сидеров -ще крещи вика .

    Коментиран от #71

  • 55 И като пита какво,

    3 1 Отговор
    Те ще си кажат
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Щирлиц

    10 11 Отговор
    Безсмислено е да се пита лъжец за каквото и да е.
    В кремъл са патологични лъжци. Започнаха с това, че няма да нападат Украйна, нямат срочнослужещи, не обстрелват цивилни обекти... До вчера говореха, че крайцера Москва само се бил запалил, но го изгасили, после целият екипаж бил спасен... Днес признават, че флагманът им е потопен, а капитанът му е загинал.
    Путлер като каже, че е ден, вижте къде е Луната. То им е в природата на руснаците да лъжат. Все са прави и всички са им виновни. Отричаха за Чернобил, за Курск, за именията на управляващите по Ривиерата, за отравянията на опоненти. То и война няма и никого не са нападали!
    Какво може да очакваме да отговорят за потъналият кораб, нали всичко върви по план и всички цели се изпълняват. Явно планово е "утанул" и капитана му го управлява от по-добрия свят, а оттам никой нищо не е казал.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дуплика към военните експерти

    7 5 Отговор
    Вие материал взимате ли ?Колко пари взимате от чужди ?И накрая не сте дорасли нито умствено нито военни да искате от Русия или която държава сметка

    Коментиран от #73

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Тити

    7 0 Отговор
    Тази година Черно Море ще е зареждащо като излезеш ще купиш от енергия може и към енергопреносната мрежа се включиш.
  • 62 Американеца 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    7 8 Отговор
    Щом до последно отричаха , че потъва ...няма смисъл да питате ,) Просто си спомнете как празнувахте през 1986 докато облака от радиация мина над България ! И тогава питахте и нямаше проблем 🤣🏥
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Голем смях

    6 7 Отговор
    Стига простоии..Руснаците казаха ,че корабът е довлачен на бускир до Севастопол.Моряците всички са спасени на надуваеми дюшеци ,а някои на празни бурета от бира.Загинал е само морякът,който с цигара...без филтър запали кораба.Капитанът е с опърлени топки и сега прилича на Захарова.
  • 65 Б@си

    4 11 Отговор

    До коментар #35 от "Няма нужда да лаете":

    Е като сте "85%" що се не вдигнете да ни пометете и да направите Руска република бе, пенсионер такъв? А? Щото всъщност сте група нефелни дъртофелници! Нали ви видехме пред Президентството на т.н. митинг на русофилите - група смешни пенсионери с нелепи плакатчета. Кой ли млад човек ще иска Колхозната ви губерния?

    Коментиран от #67

  • 66 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #46 от "Никой":

    Споко сафрида ще го ловим с Харпун за китове......Сега ще ене море ,а балнеоложки център.С ено топване и разграждаш шипове,изчезват ревматични и артритни болки.Не трябва и електричество по улиците....Ще светим по силно от 100ватова крушка!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 😄😄😄

    5 1 Отговор
    Спрете да се излагате!
    Цървули искат обяснение .....,
    Ако радвайте се, че още не са ни изранили със земята, колко български амониции показаха, достатъчно доказателство за отчетен ☢️ пидарък и без туй ни трябва уран ще ни го пратят с 🚀🤔
  • 69 👍👍👍

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана Z":

    Лошото е, че като свършат украинските, краварите ще ни пратят и нас, + останалите безумци от източния блок
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Стамат

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "Дуплика към военните експерти":

    Разбира се. Никой не може да иска сметка от Русия. Само на нея е позволено да безобразничи.
    А ти като не се чувстваш българин - ходи в Сибир.
  • 74 Стамат

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "Кокса":

    Значи Русия може да ни пусне атомна бомба и не ни дължи обяснение. Егати безмозъчния путлерист.

    Коментиран от #76

  • 75 Аз пък искам

    2 2 Отговор
    обяснение защо Украйна потопи кораб с ядрени ракети в Черно море!

    Коментиран от #77

  • 76 ТОЧКАТА

    1 1 Отговор

    До коментар #74 от "Стамат":

    А ти /с МОЗЪКА/....КЪДЕ ЩЕ ПОЛУЧИШ...обяснението??????.....Като пример вземи СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ОТ Хирошима и Нагасаки....
  • 77 Спартак

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "Аз пък искам":

    Ама моля ви се, как Украйна ще го е потопила. В съобщението на минобороны пише, че съвсем автономно си се е самозапалил.
  • 78 Рейгън

    0 0 Отговор
    дали сега ще ударят и града москва...
  • 79 Баба Яга

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "АнтиГост":

    Гори само ако е газ и то в присъствието на кислород в Черно море е разтворен във водата, започва да се среща на 150м. например на 2000м е 10мл на литър ВОДА. Ако беще във вид на чист газ до сега да го бяхме източили.Има някакви идеи за извличането му от водата но са много енергоемки демек НЯМА ФАЙДА.
  • 80 Позьор

    0 0 Отговор
    Да, те веднага ще отговорят на великите български магистрати!
    Къде се бутаме между големите? Може да получим някой и друг шамар!
  • 81 ппп

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Грульо":

    И що пък Зеленски? Нали, според руснаците, на кораба е имало пожар? Значи тяхната неммърливост е причина, а не войната....
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания