Last news in Fakti

19 Април, 2022 09:42 2 604 4

Над 1 млрд. USD са изтеглени незаконно

  • казахстан-
  • дела-
  • пари

Прокуратурата на Казахстан е образувала над 20 наказателни дела за незаконно теглене на средства

Над 1 млрд. USD са изтеглени незаконно - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Генералната прокуратура на Казахстан е образувала 20 наказателни дела относно незаконно изтегляне на средства от страната. Щетите се оценяват на 1 млрд. USD. „Главната прокуратура разследва над 20 наказателни дела, които вече са образувани, като размерът на щетите по тях се оценява на около 1 млрд. USD“, каза министърът на финансите на републиката Йерулан Жамаубаев..

По думите му Министерството на финансите, съвместно с Националната банка, преди това са анализирали статистическа информация в тази област и са я предавали на Агенцията за финансов мониторинг. "Около осем са случаите на незаконно теглене на средства. Провежда се досъдебно разследване. Ако не се лъжа, размерът на щетите е в рамките на 1 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алматинец

    2 0 Отговор
    Името му е: Ерулан и е зам. министър-председател от края на март,2022 (само да вметна)
  • 2 Истината

    1 5 Отговор
    Защо долари, нали са уж в сферата на Русия, защо не си кътат парите в рубли?

    Коментиран от #4

  • 3 Преди всички

    3 2 Отговор
    избори даваха, че ГЕРБ е първа политическа сила. Нещо объркаха с прогнозите. Дали не се бъркат пак? Свършиха мангизите и търсят Тулупа.
  • 4 Хлъц

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Истината":

    Я не се изхвърляй толкова пренабрежително за казахите Това показва,пълно незнание за тях,като държава и финансова структура.Те са във ХXII век. Бил ли си в Астана-тяхната столица.Защото аз съм ходил там.За огромно съжаление,нашата столица е неугледен квартал.За съжаление,пак повтарям.Отидох там със самочувствие на европеец.Което се срина,още при кацане,на тяхната аерогара.Няма да тегля локуми.В гуглето има достатъчно клипове .Бъркай и гледай.Ще ти увисне ченето.Както увисваха ченетата на огромен брой европейци със излишно самочувствие,отишли на ЕКСПО-2017 в Астана.
    .