Last news in Fakti

28 Април, 2022 12:13 924 9

Германците смятат, че Шолц се представя незадоволително като лидер

  • олаф шолц-
  • германия-
  • германци-
  • лидер-
  • война-
  • действия-
  • украйна

Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът Олаф Шолц реагира на руската инвазия в Украйна

Германците смятат, че Шолц се представя незадоволително като лидер - 1
Снимка: БГНЕС

Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът Олаф Шолц реагира на руската инвазия в Украйна, показва публикувано днес социологическо проучване на института "ЮГав" (YouGov), поръчано от ДПА.

Според допитването 45 процента от анкетираните са по-скоро неудовлетворени от действията на канцлера, 37 процента са доволни от тях, а 18 процента не могат да преценят или не искат да дадат оценка на реакцията на Шолц, предаде БТА.

Различна е картината сред хората, които симпатизират на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на Шолц: 59 процента от тях са удовлетворени от реакцията на Шолц, докато 34 процента са неудовлетворени.

Обществеността не смята канцлера за силен лидер. Само 25 процента от анкетираните оценяват лидерските му качества в реакцията към руската инвазия в Украйна.

При това 51 процента от запитаните се съгласяват с твърдението: "Той се представя доста незадоволително като лидер", а 24 процента се затрудняват да отговорят.

Комуникационните способности на канцлера са оценявани още по-негативно: 56 процента от анкетираните смятат, че той не обяснява достатъчно добре политиката си, а 22 процента не са съгласни с това. Делът на запитаните, които се затрудняват да отговорят също е 22 процента.

Избирателите на трите партии в управляващата в Германия коалиция споделят сходни оценки за Шолц по отношение на неговото лидерство и комуникационни способности.

Оценката на действията на коалицията между ГСДП, "Зелените" и Свободната демократическа партия (СвДП) е дори по-негативна, отколкото тази за канцлера. Общо 50 процента от анкетираните са по-скоро или силно неудовлетворени от реакцията им към руската инвазия в Украйна, докато 30 процента са по-скоро удовлетворени, а 20 процента се затрудняват да отговорят.

Данните се базират на онлайн проучване на "ЮГав" - Германия, в което са участвали 2040 души в периода 25-27 април, посочва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SS-holz

    9 1 Отговор
    Дядо, защо не ме обичат тия?
  • 2 Грульо

    15 0 Отговор
    От какво са недоволни тез, нали сами си го избраха? Или им го набутаха от германския козяк?
  • 3 Иванушка  🇷🇺

    18 0 Отговор
    Зеленски, сложете Валдемар Зелендски за Канцлер на Германия и усетете разликата 😄😄😄
  • 4 Цеко сифоня

    9 3 Отговор
    Не германците, американците не са доволни от него.
  • 5 Руснаците купиха немалка част от

    1 9 Отговор
    немскоговорящите елити. Шрьодеризацията трябва да бъде изкоренена немедлено ! Нюрнберг все още е в пределите на Германия !
  • 6 хъхъ

    7 2 Отговор
    "Повечето германци не са доволни от начина, по който канцлерът Олаф Шолц реагира на руската инвазия в Украйна"

    Не германците, а господарите от САЩ не са доволни. Другото е пунта-мара.
  • 7 Комон Сенс

    6 1 Отговор
    37 процента доволни и 50% само донакъде недоволни?

    Ако това прави германците недоволни, какво да кажем за българските нагласи? Политиците ни са със строго отрицателен рейтинг.

    Че ние ако имаме подобни резултати, ще обявим всенародно веселие.
  • 8 Тиква американска

    2 2 Отговор
    Хитлер му е любимец!
  • 9 Дългият

    0 0 Отговор
    Пенсионира се вече мути Меркел и на Бундесрепубликите много им личи. Все пак залагайки авторитет и престиж заедно с Оланд организира Минските преговори и тогава предотврати войната въпреки мераците на Порошенко и американците. Олаф е млад социалист от скоро на власт. А и сега Германия се управлява от нестабилна коалиция.
Новини по държави: