3 Май, 2022 15:09 1 679 15

Във Великобритания се оценява спадът в производството на петрол в Русия

  • русия-
  • петрол-
  • спад-
  • добив-
  • великобритания

Ръководителят на BP Бернард Луни оцени спада на добива на петрол в Русия на милион барела на ден

Във Великобритания се оценява спадът в производството на петрол в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Добивът на петрол в Русия вече е спаднал с милион барела на ден от избухването на военните действия в Украйна, а след влизането в сила на санкциите намаляването може да се удвои. Това стана известно по време на телеконференция с анализатори, каза ръководителят на британската петролна и газова компания BP Бърнард Луни, цитиран от РИА Новости.

Според него през май руските петролни компании също няма да могат да запазят априлското ниво на производство. Невъзможно е да се опровергаят или потвърдят думите му с помощта на официалната статистика, пише Лента.ру. Още през март Министерството на енергетиката спря да публикува данни за производството и рафинирането на петрол, напомня изданието. В същото време „Комерсант“, позовавайки се на източници, запознати с оперативната производствена статистика, твърди, че през април Русия е намалила средния дневен добив на петрол с 8,7 процента в сравнение с март, което е сравнимо с цифрите, цитирани от Looney.

Експертите отбелязват, че спадът се дължи на отказа на европейските потребители от руски петрол. Пренасочването на суровини към други пазари отнема време, както и изгодни оферти за нови клиенти.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новинар

    14 8 Отговор
    Плащай народе чуждите игри, недей да се стискаш.
  • 2 Димов

    18 12 Отговор
    Великобритания оцени ли си спадът в ягодоберачеството, че замалко да хвърлят кърпата, от недостиг на студентски бригади? Много крехка се оказа непоклатимата им икономика.

    Коментиран от #11

  • 3 Мислете за сармат

    15 11 Отговор
    не правете чужди сметки. Островчето може да потъне като Титаник.

    Коментиран от #7, #12

  • 4 Майката на костов

    17 7 Отговор
    Как върви добивът на "Шел", вдига ли се пада ли? За руснаците знаем всичко, загубиха войната и масово измират от глад, другарите от пропагандния отдел на цру постоянно ни облъчват!
  • 5 Бай село

    10 3 Отговор
    Ай на негово ми ся Ко ше праят вашите фирми с кво ше търгуват като ги изгонят от Русия..брее голям зор ще да е сами руснаците да си продават горивата без вас..лошооо секна им кранчето Путин на капиталистите и сега Русия ще продава без посредници..честито на Унгарците.
  • 6 БСП за България и Радев

    8 4 Отговор
    Да не намаляват, защото като БСП е в коалиция с Възраждане и Продължаваме Възхода на генерал Янев, ще го изкупим и дизелът ще стане 80 стотинки
  • 7 zor

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Мислете за сармат":

    до 3 ком -другар -а ти си мислиш че на московията ще и се размине опепеляването ли -путинофилите само за това говорите как и защо орките не пускат сармата ли е или саздармата свинска-или телешка

    Коментиран от #10

  • 8 Димов

    10 4 Отговор
    Едно време постоянно ни набиваха в главите, че капитализмът загивал, ядяли си чорапите...... Все такива. Сега пак правят същото, но от другата страна. Ние пак сме от страната на слушателите и попиваме ценната информация, че без нея накъде.
  • 9 От путин и неговата клика

    6 9 Отговор
    вече е открадната част от откраднатото от тях . Сега ще бъде прибрана и онази останала голяма част от откраднатото. Тези трилиони долари ще отидат за възстановаването на Украйна и Русия. Избягалите на запад културни руснаци ще се върнат и ще отворят нов път за Русия, пътя на благоденствието и духовното развитие. путин ще бъде изчегъртан повече и от Хитлер !
  • 10 трола стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "zor":

    Деске, ма, що са свениш да си напишеш името както обикновенно?!
  • 11 име

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Димов":

    Наглосаксонците са най-силни в производството на автомобили. Тази година не мисля че ще е добра за тях. Освен ако не почнат и те да правят Лади, щото без висрочипове и кабели не виждам какво ще правят.

    Коментиран от #13

  • 12 Как точно

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мислете за сармат":

    ще потъне след като властимащите русанци притежават имоти и активи в УК, пък и децата им живеят там.
  • 13 Стрелата

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "име":

    Силни ама ги хвана итях рамазана бензина е 1.80а преди 1.05 месо храни стана дубъл да видите пазарят вече с кошници куличките са паркинга Рамазана майката.
  • 14 .лудия

    6 0 Отговор
    Да духат супата орките
  • 15 Рошко

    2 1 Отговор
    Във великата Британия скоро ще оценяват и паунд спрямо рубла
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания