Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Май, 2022 10:55 1 742 32

Стотици украински бежанци чакат в мексиканската столица да влязат в САЩ

  • украйна-
  • война-
  • бежанци-
  • сащ-
  • мексико-
  • канкун-
  • тихуана

Над 500 украински бежанци лагеруват в столицата на Мексико в очакване американското правителство да им позволи да влязат в САЩ

Стотици украински бежанци чакат в мексиканската столица да влязат в САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Стотици украински бежанци лагеруват в столицата на Мексико в очакване американското правителство да им позволи да влязат в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Над 500 украинци чакаха вчера в горещините в големи палатки, разпънати на прашно поле в източната част на град Мексико. Лагерът е отворен едва от седмица, в него всекидневно пристигат между 50 и 100 души. Някои бежанци вече са били на американската граница в Тихуана, където им е било казано, че вече няма да бъдат пускани оттам. Други са пристигнали на летищата в мексиканската столица или в Канкун.

Американското правителство обяви в края на март, че ще приеме до 100 000 украински бежанци. Стотици пристигат всеки ден като туристи в мексиканската столица или в Канкун, а после летят до Тихуана, за да изчакат няколко дни да бъдат допуснати в САЩ през граничен пункт в Сан Диего с хуманитарно разрешително, пише Асошиейтед прес.



Деветнадесетгодишният Георгий Микаберидзе пристигнал в Тихуана на 25 април и установил, че американската граница е затворена. След като бил само на метри от САЩ, изминал над 950 км до град Мексико. Казва, че е пътувал до Мексико сам. "Много трудно е да чакаш. Не знаем как ще работи програмата", признава младежът.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Човече...

    57 1 Отговор
    Тези как стигнаха до Мексико, и защо в Мексико, а не директно в големия бял брат?! Озадачен съм

    Коментиран от #11

  • 3 Е толкова ги лави Бай Дън

    57 0 Отговор
    На бас, че няма да им позволят освенна тези, които са полезни за Си Ай Ей! Остава им да минат по тунелите с мексиканските контрабандисти! За този свят мечтаха укрите и мечтата им се сбъдва!
  • 4 Zа победу

    50 0 Отговор
    Как ще влязат в САЩ бе, да ходят да се бият, цели 500 човека са това бе, как така великите сащ ще ги пуснат на тяхна територия, след като доктрината им за опазване на световния мир и техните стратегически цели предвижда да се бият с руснаците до последния украинец.
    Ся, ако бяха мексикански наркобарони, е друг въпрос.
  • 5 SCH JVLIVS II

    48 0 Отговор
    Супер дано и Европа помогне на всички мигранти от Украйна да стигнат до САЩ и да ги приеме Байдън пожелавам им го с цялото си сърце който познава дивите американци и бедните в гетата ще ме разбере който познава САЩ само от телевизията ще им завиди ,ще си съжаляват дните
  • 6 Ама,че нередовници

    27 0 Отговор
    Не става така просто,как си мислят.Да вървят на война,или да чакат дорде свърши и да си ходят.А тоя Микаберидзе да си се е прибрал в Грузия там война няма.На това му се казва авантюризъм.
  • 7 Киро Ракетата

    34 0 Отговор
    Тези не са разбрали, че в България има хотели за тях.
  • 8 Zа победу

    44 1 Отговор
    САЩ отпуска 33 млрд. Военна помощ за Украйна, но се стиска да приеме 500 укри...
    Що така бе, укрите последно съюзници ли са ви, или пушечно месо?
  • 9 Грульо

    31 0 Отговор
    "Американското правителство обяви в края на март, че ще приеме до 100 000 украински бежанци."

    Големият богат приятел на Украйна лимитира украинските бежанци до сегашните в България. :D
  • 10 измислено генералче с черно мундирче

    12 0 Отговор
    Да чакат!
  • 11 SCH JVLIVS II

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Човече...":

    Ами едната версия е някой прави бизнес трафик от Европа през Мароко после с кораби и в Доминаканската република , Мартиник ...после е лесно не мисля че са били със самолет

    Коментиран от #14, #17

  • 12 да си ги гледат

    18 1 Отговор
    Всичките антични украинци да си ги прибират. Те са си американско производство .
  • 13 MAN

    17 0 Отговор
    ПО ДОБРЕ ЩЕ БЪДЕ ДА СА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ И САЩ БЪРЗО ДА СИ ВЗЕМАТ МЕРАКА ОТ УКРАИНЦИ.
  • 14 егати

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "SCH JVLIVS II":

    Е колко пари за този маршрут трябва да има едно семейство ??

    Коментиран от #21, #23

  • 15 Анджело

    19 2 Отговор
    Защо американците пращат оръжие в Украйна а не пращат празни самолети да извозват украинци към САШ? Защот брадчед няма кой да ползва оръжията и сега и още повече в бъдещето. И укрите дават жертви. И за оръжията трябват хора. И да връщат избягалите украински мъже обратно в Украйна да се бият с тез оръжия.

    Коментиран от #25

  • 16 фещ

    7 0 Отговор
    фащ казва.те са за военна употреба.като свършат ще напазаруваме.евро источна стока много.
  • 17 Така де

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "SCH JVLIVS II":

    Глупостта и авантюризмът предели нямат.А може и на самолет да са пътували до Канкун,ама там безлятние гастиници няма и...след едноседмичен курорт и айде вънка.Изък за обратния билет.

    Коментиран от #22

  • 18 Niknay

    19 0 Отговор
    Пак ще повторя - истинските бежанци са по границите на съседните държави в палатки и контейнери само с дрехите на гърба си в очакване
    всичко по-бързо да приключи за да се приберат у дома ......
  • 19 Механик

    20 0 Отговор
    Това са украински евреи. Те там са много и точно те мътят водата (както и в цял свят).
    Впечатление прави, че те ЧАКАТ на границата на САЩ, а ние тук ги пприемаме без дори да им гледаме документите. Няма да говоря, че до онзи ден не ме пускаха в магазините, щото нямам
    "сертификат", а на украинците никой не поиска такъв. Също, няма да говорим и за това, че един "бежанец" тук получава 40лв. на ден, при положение, че пенсионерите ни получават 40лв. помощ на МЕСЕЦ.
  • 20 Байдън

    17 0 Отговор
    Дремят на палатки! В непоносимата жега!:) А, съм чувал че Мексико имал хотелска база почти като " Слънчака!:) Що не ги настанят там?! Някакви си 500 души! Ама, Мексико е демократична страна и знае че мигрантите трябва да бъдат разочаровани, колкото се може по-бързо! А, САЩ си имат достатъчно престъпници за да пускат още!
  • 21 SCH JVLIVS II

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "егати":

    Не знам но нали им дават помощи в България някой беше писал откраднали пари на украинци как си плащат хотелите ?Може и директен полет за френска Гвиана -Южна Америка с билет от Франция
  • 22 SCH JVLIVS II

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Така де":

    Има много начини не струва милиони може и с дирвктен полет от Франция за Френска Гвиана - Южна Америка

    Коментиран от #28

  • 23 По лимита

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "егати":

    Имат бе.Не видя колко са натресаха у нас с кинти и без кинти,с мерседеси и без.Видно е,летели са директно.И до Канада летеха.И от там не пускат така да си одиш иди ми-дойди ми.Има процедури.После там на училище,на опашка по институциите и инстанциите.Те,тия утрепани украинци така им се иска -преко през градината.Такива мероприятия свършват обратно дамой,в Киев демек
  • 24 в кратце

    12 0 Отговор
    Над 500 украинци чакаха вчера в горещините в големи палатки, разпънати на прашно поле в източната част на град Мексико. А В БЪЛГАРИЯ СА В ЛУКСОЗНИ ХОТЕЛИ И ВИЛИ.

    Коментиран от #27

  • 25 Украйнец

    7 1 Отговор

    До коментар #15 от "Анджело":

    Не става! Те са дезертьори! Веднага ще ги разстрелят, ако ги върнат в Украйна!
  • 26 Анавв

    9 0 Отговор
    Украинците ,защо чакат в Мексико, трябваше със самолетите дето карат оръжие за Украйна да ги стоварят в САЩ и Канада световните агресори ,които имат вина за хилядите жертви! Историята ще ги осъди , но няма да върне хилядите жертви заради тяхната алчност и омраза към Русия!4828
  • 27 в кратце

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "в кратце":

    Еди пет години не им мърда чакането.Има да си се разхождат до Тихуана и там кои беха другите градове по реката и да зяпат отсрещния бряг На някои може да им дадат по вързобче,или раница за пренасяне,после ония от бордерконтрола с джиповете кат ги фанат,ще ги върнат след затворническо наказание и тва е живота си върви,войната ще свърши и така натам,все натам в бъдещето.
  • 28 Да има

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "SCH JVLIVS II":

    Както има и хора,които не правят разлика между френска гвиана и френска Канада.Вероятно са разбрали,но и вероятно Канада да е затворила порти,понеже до скоро по нареждане на тяхния там най-главен при покупка на билет до там авиокомпаниите не търсеха виза.Кой знае кво е сега.Но Мексико ?Там кво?На ти тая раница да я носиш.Изглежда пак ще се пише за различни куриозни случки с тоя,или оня украйнов челавек.

    Коментиран от #30

  • 29 дядото

    1 0 Отговор
    а защо американските им братя или партньори не ги допускат да влязат.просто нямат нужда от тях в сащ
  • 30 SCH JVLIVS II

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да има":

    Във Канада търсят заселници и Аляска бях писала Денис запомних му името ме три няколко пъти дори бях писала какви условия на живот ,не е в тази част на милионерите де, не им завиждам ,има вече и част от африканци заселили се там даваха по репортаж по M6 видях и чух с очите си не фейк видео в тубата

    Коментиран от #31

  • 31 Къде ги търсят тия заселници?

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "SCH JVLIVS II":

    Дай и ний да вървим да се заселим.После,не вазбрах що те трият?Там и някви милионери упоменаваш,дет не им завиждаш.А на кого завиждаш тогава?Трудно те разбирам
  • 32 разума

    1 0 Отговор
    Как не ги е срам американците да не помагат веднага на украинските бежанци. Да ги настанят временно в хотели докато им построят къщи в Калфорния. На обещания и думи силни , а на дела...........................................................
Новини по държави: