Last news in Fakti

4 Май, 2022 13:47 620 0

ЦИК на Босна и Херцеговина насрочи общи избори в страната на 2 октомври

  • босна и херцеговина -
  • избори-
  • цик-
  • владо рогич

Както бе планирано, изборите са насрочени 150 дни преди датата на провеждането им

ЦИК на Босна и Херцеговина насрочи общи избори в страната на 2 октомври - 1
Снимка: Shutterstock

Централната избирателна комисия на Босна и Херцеговина /ЦИК/ прие днес решение за насрочване на общи избори в страната на 2 октомври тази година, съобщи порталът Кликс. Избори са насрочени за избор на членове на председателството, на депутати в парламента на Босна и Херцеговина, парламента на Федерацията Босна и Херцеговина, Народната скупщина на Република Сръбска, скупщината на дистрикт Бръчко и кантоналните парламенти.

Както бе планирано, изборите са насрочени 150 дни преди датата на провеждането им.

От седем членове на ЦИК шестима бяха за насрочване на изборите, а един /Владо Рогич/ се обяви против.

Според Владо Рогич не съществуват условия за провеждане на свободни и демократични избори в страната. Председателят на ЦИК Сауд Арнаутович призова политиците да вземат най-накрая решение за осигуряване на средства за финансирането на изборите.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА