Last news in Fakti

5 Май, 2022 15:40 734 17

Полша и Швеция със съвместна дарителска кампания за Украйна

  • дарителска-
  • кампания-
  • полша-
  • швеция-
  • варшава-
  • украйна-
  • национален-
  • стадион

Международната дарителска конференция за Украйна се организира съвместно от полския и шведския премиер заедно с Европейската комисия и председателите на Европейския съвет

Полша и Швеция със съвместна дарителска кампания за Украйна - 1
Снимка: БГНЕС

Полша и Швеция са домакини на международна дарителска конференция в четвъртък във Варшава за събиране на средства за хуманитарни усилия за подпомагане на разкъсаната от война Украйна, където хиляди бяха убити, градове опустошени и милиони хора, разселени от нападението на Русия, съобщава Асошиейтед прес.

Полското правителство заяви, че нуждите на Украйна са огромни въпреки вече дарените средства поради големия мащаб на щетите от войната и че милиони украинци се нуждаят от спешна помощ, цитира news.bg.

Международната дарителска конференция на високо ниво за Украйна се организира съвместно от полския и шведския премиер в сътрудничество с Европейската комисия и председателите на Европейския съвет.

Целите са да се даде възможност на международната общност да обяви нови ангажименти за посрещане на непосредствените хуманитарни нужди на украинското общество и да се създаде форум за обсъждане как да подкрепи украинското общество в дългосрочен план.

Съдомакини са министър-председателите Матеуш Моравецки от Полша и Магдалена Андерсон от Швеция.

Очаква се президентът на Украйна Володимир Зеленски да се обърне чрез видео към участниците, които се събират на Националния стадион във Варшава.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Философа

    7 2 Отговор
    На неонацисти които развиват 8 години геноцид над бесарабски българи и руснаци пари не пращам!
  • 3 Грульо

    8 2 Отговор
    "Международната дарителска конференция на високо ниво за Украйна"

    За бедна България нема ли да има дарителска конференция? Не ли им е неудобно граждани на ЕС да взимат 150 евро пенсия? Тез лицемери трупат политически дивиденти, докато затъват в л...та.
  • 4 Теле

    6 2 Отговор
    Тъпи държавиии
  • 5 user

    5 2 Отговор
    Какъв е девиза на кампанията - "спаси укрофашист, за да убие после руско дете" ! Къде бяха поляците и шведите, когато азовците избиха над 14 хиляди невинни рускоговорящи украинци ? Наясно ли са на кой даряват тези наивници ? Евтина помпозност, гнусна медийна пропаганда - ако видят и половината от клиповете, гордо заснети от азовските садисти - лично ще отидат да ги удушват с голи ръце в украйна !
  • 6 Така и предполагах

    2 5 Отговор
    Петков се оказа гений. Това беше прецедент, но много хитър ход. Държавите дори да не са в състояние да изпратят помощ, поради различни съображения, гражданите имат свободата да го направят. Дали ще е от данъците им или малки суми от семейният бюджет, който има желание може да помогне. Както и предполагах, идеята е гениална и решава доста проблеми. И Е ЗАРАЗИТЕЛНА. Сигурен съм, че точно Петков при визитата си е дал идеята за международна дарителска кампания за Украйна на Зеленски, която стартира днес. Гениално! На Путин ще му се стъжни. Толкова пари и съвременни оръжия ще могат да си купят, че тежко им горко на руснаците. Много руски майки ще плачат скоро. Те са си виновни обаче, че търпят на власт онова злобно джудже.

    Коментиран от #7, #8, #9, #14

  • 7 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така и предполагах":

    Вижда се, че и ти си гений колкото наш Кирчо:))))

    Коментиран от #10

  • 8 Бе ученото си е учено.

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така и предполагах":

    Ще ми го сравняват с някакви Бойковци, Костовци и т.н. Човека работи. Мозъка му сече като бръснач. Не краде. И въпреки подсечките които му бият всички продължава да пробива дупка в сърцето на октопода. Бавно и методично. Не знаел български, да ама знае други езици добре и не се излага като овчар в художествена галерия....
  • 9 user

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така и предполагах":

    Ами те вече Руските майки плакаха, когато си погребваха децата, убити от укрофашистите - това радва ли те ? Наистина, ама наистина ли си въобрази, че дарението за фашисти е добра идея ? Те докато ги дарят, докато ги произведат и докарат оръжията - ще остане само градът-държава Киев ! Любопитно ми е - гледала ли си клиповете на азовците с извращенията над руски деца ? Ако да - смяташ ли, че са измислица ? И смяташ ли, че не са избивани зверски от укрофашистите руските цивилни граждани в ЛНР и ДНР ? Просто не знам дали си фенка на садисти фашисти или просто си неинформирана, защото те е страх от истината !

    Коментиран от #15

  • 10 От отговорът ти личи, че:

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха ха ха ха":

    Си притеснен и леко нервен, понеже осъзнаваш какъв ресурс ще се събере по всичките отворени дарителски кампании само за ден. Ами за месец?
    Също осъзнаваш, че по тях след края на войната ще потекат потоци за възстановяването на инфраструктурата, от които Украйна ще процъфти. Само на нас ще ни спрат всичко, заради вас. Защото ни дърпате към руската кал, а руснаците ни подаватчифт сапоги, с усмивка на лице и думите "Посмотрите какие мьй добрие, как о вас заботимся что бьи не ходили в ета гряз с босьйми ногами."

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 парата

    4 1 Отговор
    да ама Полша взе да гледа към Лвов..
  • 13 Иванушка  🇷🇺

    2 2 Отговор
    Щатското прокси Полша се опитва да играе Централна роля след като Русия ПРЕДАДЕ Германия.
    Съюз Полша, Литва, Беларус и Украйна - това е целта на шляxтитe. Сега польцки ли трябва бжързо да учим ? 😁
  • 14 тъп гений

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Така и предполагах":

    ами на зеленски армията е без наркотици вече, трябват им пари
  • 15 Ооооооо, нямаш представа

    1 3 Отговор

    До коментар #9 от "user":

    колко още ще има да плачат. Поне половината майки на тези 180000 момчета, пратени насила и против волята им от страх, на заколение, ще проклинат Путин ридаейки за рожбите си. Докато останалите не решат да направят кръгом и да насочат пушките към Кремъл.
  • 16 Ха ха ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "От отговорът ти личи, че:":

    Ха ха ха, коя Украйна бре? Ми то няма такава държава сега :) А иначе дарявайте на Русия:))) впрочем ти преведе ли си заплатата?

    Коментиран от #17

  • 17 Само 300 лева

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха ха ха ха":

    Но ще е всеки месец.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания