Last news in Fakti

10 Май, 2022 12:05 786 13

Европейските борси обърнаха тенденцията и поеха нагоре

  • фондовите пазари-
  • европа-
  • ес-
  • активи

Акциите на фондовите пазари в Европа поеха нагоре в ранната сесия днес, като инвеститорите опитваха да преобърнат тенденцията от последните дни и да спрат масовата разпродажба на активи

Европейските борси обърнаха тенденцията и поеха нагоре - 1
Снимка: Shutterstock

Акциите на фондовите пазари в Европа поеха нагоре в ранната сесия днес, като инвеститорите опитваха да преобърнат тенденцията от последните дни и да спрат масовата разпродажба на активи, съобщи Си Ен Би Си.

Индексът FTSE 100 на Лондонската фондова борса се повиши с 47,42 пункта или 0,66 на сто до 7264 пункта към 11:10 ч. българско време.

Във Франкфурт DAX нарасна със 164,77 пункта или 1,23 на сто до 13 545,44 пункта.

Парижкият CAC 40 се покачи с 62,59 пункта или 1,03 на сто до 6148,61 пункта.

Общоевропейският индекс Stoxx 600 наддаде с 0,9 на сто, като най-печеливши бяха акциите на автомобилните компании, покачили се с 1,9 на сто, но всички сектори и борси бяха на зелено.

В понеделник борсите в Европа удариха двумесечно дъно.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европейските борси поеха нагоре

    4 15 Отговор
    РУСКАТА ИКОНОМИКА СЕ СРИНА, ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ ФАЛИРАХА, ЛИПСА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ. ОПАШКИ ЗА БАНАНИ.
  • 2 МИЗЕРИЯ

    5 16 Отговор
    КАНИБАЛИЗМА СЕ Е НАСТАНИЛ В РУСИЯ.

    Коментиран от #10

  • 3 СССРБарета

    13 5 Отговор
    Да ще има закратко нагоре защото изкуствено се опитват да закрепят нещата и после ще има стремглаво надолу!
  • 4 Теле

    11 2 Отговор
    Въздигат се към рая
  • 5 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Черния лебед теърва ще ни Думне злокобно. Като печаташ кинти, без покритие така става! Брао.
  • 6 Стрелата

    7 2 Отговор
    За борсите не знам ама цените са Нагоре всичко дубъл на острова.

    Коментиран от #11

  • 7 Даа!

    3 2 Отговор
    През зимата,цяла Европа ще удари дъното.Не само борсите със " тука има- тука нема" ,а цялата реална икономика.За наш Ганъо ,изобщо не си представям,какво да очаква.Ще рием надолу,да търсим центъра на земята!
  • 8 Гост

    4 1 Отговор
    Руската евтиния свърши.Наиграха се здраво за дълги години.Руснакът не забравя.

    Коментиран от #9

  • 9 Каква евтиния бе...

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Мушмол, никога руснаците не са продава ли евтино, винаги са се придържали към текущите цени на стоковите борси които са в момента, само в договорите им за доставка на газ има разлика, защото са договаряли с всяка страна по отделно, но евтино не са продавали..например Германия е получавала по евтин газ по дългосрочен договор, а България по скъп по същият дългосрочен договор...един вид братска евтиния...нали..???..на стоковите борси тяхните, метали, злато, пшеница, въглища, редки суровини са продавани по пазарни цени, никога не са подарявали евтини суровини, сегашните разтящи цени на стоковите борси се дължи на по ниското предлагане заради санкциите, но пазарите имат свойството да постигат баланс между предлагане и търсене, сега сме в такъв период, но трябва време да се постигне този баланс на стоковите борси, сега сътресенията временни, ...и разберете веднъж за винаги, глобалната икономика не зависи от русия, и Европа не зависи..русия зависи от глобалната икономика и Европа, другото е само празни бръщолвения на русофилите..повтарят като папагали едно и също..долара си заминава, еврото си заминава, Европа и САЩ пропадат, зимата ще стоите на студено, хляб няма да има..не мога да изредя всички глупости на руските тролове, а истината е че в дългосрочен план руската икономика ще изпадне в такова състояние от санкциите, че на руснаците бедна България ще им изглежда като Швейцария.

    Коментиран от #12

  • 10 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "МИЗЕРИЯ":

    Оня горе вижда всичко и всичко се пише в едни тефтери дебели. Мислете му. За такива приказки ще се отговаря.
  • 11 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Стрелата":

    То нас тия глупости покрай борсите кво ни интересуват? Ама скочат акциите на Туитър на 2% и кво? Ще поевтинее олиото? Тия са тъпаци и им е достатъчно да кажеш че борсите са поели нагоре...
  • 12 От страни

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Каква евтиния бе...":

    Не знам ти къв фрукт си ама цените на руската газ са били винаги ниски и то много. На Германия са продавали с по евтино щото е купувала много и на едро и е строила потоци заедно с русняците а ние им правехме номера ту с Южен поток ту с АЕЦ Белене. Кой ще ти има доверие и добри отношения? Кой накара русняците ди си вържат цените на гата не към нефта а към газовия спот? А сега ревете за високи цени, ми на спота винаги са били по високи щото е борса - там се спекулира а не се работи. Аре ще видим дали Европа зависи от руските ресурси или Русия зависи от Западна икономика - зимата ще покаже. Ама си намери едно магаренце и каручка щото бензин нанай...
  • 13 Русенец

    1 1 Отговор
    Докладвайте пак, след няколко дни.
Новини по държави: