Last news in Fakti

11 Май, 2022 12:35 803 3

Испания ще разреши на момичета над 16 години да правят аборт без съгласието на родителите си

  • испания-
  • законопроект-
  • аборт-
  • момичета

Законопроектът се очаква да бъде обсъден на заседание на кабинета на 17 май

Испания ще разреши на момичета над 16 години да правят аборт без съгласието на родителите си - 1
Снимка: Shutterstock

Испания възнамерява да разреши на момичетата, навършили 16 години, да правят аборт без съгласието на родителите си, пише днес вестник "Паис", цитиран от ТАСС.

Според испанския всекидневник законопроектът се очаква да бъде обсъден на заседание на кабинета на 17 май. Освен това правителството иска правото на аборт да бъде гарантирано в държавната система за здравеопазване. Предвижда се определяне на сроковете, в които жената може да прекратява нежелана бременност, както и други мерки, свързани със здравето на жените.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SCH JVLIVS II

    12 0 Отговор
    Ами утре и дрогата легална и да приключваме ,хората които работят като социални инспектори направо да затварят бюрата им .Забравих най важното хамериканския стандарт и оръжие защо не всички от малки до големи ,🥴 Не ми се мисли някой ден за внуците дано не съм жива да видя това което се случва и е разрешено джендър за след 40 години ще е катастрофа Света не върви към прогрес а към апокалипсис
  • 2 Факт е

    8 1 Отговор
    В много англоговорящи държави алкохол е разрешен на 21. Право да гласуваш на 18. Шофьорска книжка на 16. Да решиш, че искаш да бъдеш момче, когато си момиче или обратното на 5-6 години и последваща хормонална терапия. В САЩ в училището определени женски превързочни материали се слагат в тоалетните...и в дамските и мъжките (за всеки случай). На колко години можеш да вземеш самостоятелно решението за аборт на 16 или 18 не е от особено значение. От значение е знанията от последствията на тази стъпка и още куп наистина значими неща, НО вероятно часовете за това не стигат, заради стремежа на първо място да поставят шарената пропаганда
  • 3 ...

    2 10 Отговор
    А под 16 трябва даье задължителен. Едно дете се прави и отглежда като можеш да си позволиш отглеждането. На света не им трябват "недъгави" и осакатени от социална среда хора.
    Това че можеш да се възпроизвеждаш не те прави родител.
    Виждаме до къде води това в Африка и Русия.
Новини по държави: