Last news in Fakti
  Тема: Украйна

13 Май, 2022 20:05 1 739 31

Зеленски: Макрон напразно се опитва да води диалог с Путин

  • украйна-
  • войнау-
  • русия-
  • франция-
  • владимир путин-
  • володимир зеленски-
  • еманюел макрон-
  • диалог

Президентът на Франция Еманюел Макрон се опитва напразно да води диалог с руския си колега Владимир Путин, заяви украинският президент Володимир Зеленски

Зеленски: Макрон напразно се опитва да води диалог с Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Франция Еманюел Макрон се опитва напразно да води диалог с руския си колега Владимир Путин. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, предаде Франс прес.

Той добави, че не е правилно това, че френският президент е готов, според него, да прави дипломатически отстъпки на Русия.

"Не трябва да търсим спасителен изход за Русия и Макрон го прави напразно", заяви Зеленски пред италианската държавна телевизия РАИ Уно.

"Зная, че той искаше да постигне резултати в посредничеството между Русия и Украйна, но нямаше такива", допълни той.

"Докато Русия самата не поиска и не разбере, че има нужда от край на войната, тя няма да потърси никакъв изход", допълни той.

В понеделник Макрон заяви, че, за да се сложи край на войната, водена в Украйна от руската армия, мирът трябва да се установи, без унижаване на Русия.

Според Зеленски обаче Макрон няма нужда да прави дипломатически отстъпки на Русия сега. Той добави, че този подход да се спаси реномето на Путин в момент, в който руснаците се опитват все още да поемат контрола върху юга и изтока на Украйна не е много коректен.

Украинският президент освен това заяви, че времето за сядане около маса за преговори с Русия е приключило. "Това вече не е възможно", добави той.

"Президентът на Републиката никога не е обсъждал нищо с Владимир Путин без съгласието на президента Зеленски. Той винаги е казвал, че украинците решават сами условията на преговорите си с руснаците", обяви днес Елисейският дворец.

След няколко сесии на преговори между Киев и Москва през март дискусиите оттогава са преустановени, а позициите на двете страни остават прекалено различни.

Пред италианската телевизия РАИ Зеленски още веднъж повтори желанието си да се срещне с Владимир Путин, но само с него, без никакъв посредник. "И с подход за диалог, а не с отправяне на ултиматуми", подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-таксиметър

    5 26 Отговор
    Диалог с таксиметър... Хаха
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Боже

    30 3 Отговор
    Как го намелиха този
  • 4 Ганьо

    32 1 Отговор
    Ами, мъчи се да прикрие и изкара западняшките командири в подземията ;) А ти вземи пизеленей най-накрая! Само с дрехи не става;)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Димов

    25 3 Отговор
    Този да не би да не ще мир, вече? Какви са тези контри, баш когато се появява вероятност за помирения?

    Коментиран от #11

  • 7 Клоуна

    36 5 Отговор
    Тоя пак се насмърка и започна да се излага
  • 8 Да,бе

    26 4 Отговор
    Ти щото не се опитваш напразно,но никой не разговаря с прислугата.Бункерът никой не е спасил,дори и бездарни артисти.
  • 9 уаси Тито

    8 12 Отговор
    диалог със идиот няма как да се води
  • 10 Радон Керанов

    6 29 Отговор
    Макрон наистина лакейство на джуджето! Русия трябва да бъде победена на бойното поле в Украйна и наказана за престъпленията си! Да бъде лишена от способността да води нападателна война! Това може да постигне украинската армия въоръжена със западно оръжие срещу некадърната руска армия! Сега руската армия все още превъзхожда по артилерия и авиация украинците! С лендлийза това ще приключи до няколко месеца! Разбира се, ако такива петоколонници като Макрон и Шолц не саботират усирията на Байдън и Джонсън!

    Коментиран от #31

  • 11 Някой

    24 5 Отговор

    До коментар #6 от "Димов":

    За какво му е мир. Като в бездънна каца загрижените "демократи" изливат помощи, които отиват незнайно в чии джобове.
  • 12 Окраин4е

    25 5 Отговор
    И тоя нашия фашист Зеленски човека на Вашингтон всичко разбира и алъл ръси
  • 13 от друг ъгъл

    19 2 Отговор
    Макрон каза, че Марулята, ще види ЕС през крив макарон, цитирам "дори десетилетия" !
  • 14 Ха ха

    8 7 Отговор

    До коментар #2 от "Търся такси":

    Милиционерче, пожелавам ти Путин да те метне в багажника на някое такси, щом толкова искаш! Нали знеш, как са брандирани със Z да не се объркаш, но се притеснявам, че няма да ти приемат шекелчетата и ще трябва да платиш в натура!
  • 15 Истината е

    7 6 Отговор
    Майрон си е предател. Винаги се е държал така. Просто другият избор за французите бе още по-лош.
  • 16 В.В.П.

    12 1 Отговор
    САЩ и Рф,почват полека и отдалече ,преговори за подялбата на Осраина..Зеления е кукла на конци..По яка марионетка от Хитлер..Сега ,ръководи и Франция..Утре Англия и САЩ.Ес + Япония и Канада.Егати е постановката ,
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АбеЗелен

    11 2 Отговор
    Иди на член
  • 20 В.В.П.

    8 1 Отговор
    Макрона не иска да има нищо общо с тоя ,Пропаднал артист ..Франсетата ,не вярват на Зеления.и Укрите ,като цяло .И въобще не ги интересува Изт , И Украйна.Ще го загреят скоро ,в Киев ,Зеления дявол .

    Коментиран от #27

  • 21 В.В.П.

    0 4 Отговор
    Планът за ЕС,е следния ,,Франция ,Холандия и Германия,ще имат лиценз да търгуват с руски ресурси..На едро и дебело...Парите ще са яки ,на тия цени на енергоносителите.За 2023,се предвижда бутилка пропан ,48 евра в Испания ,За Франция ,още отгоре..52евра..За електроенергията не е правена прогноза ,защото ,ще стресне европееца..
  • 22 ЗЕЛЕНСКИ КАПУТ !

    8 3 Отговор
    Русия дава на ООН доказателства за военни биологични дейности на САЩ в Украйна
    Русия възнамерява да внесе материали в Съвета за сигурност на ООН за провеждане на разследване на военни биологични дейности в Украйна.
  • 23 МАКАРОН ДОКАТО ГОВОРЕШЕ С ПУТИН

    4 1 Отговор
    И ИЗВЕДНЪЖ КАЦНА ПРИ ЗЕЛЕНСКИ .... ДОТУК БЯХА РАЗГОВОРИТЕ С ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ ! МАКРОН ЛИ ЩЕ ЛЪЖЕ ПУТИН ?
  • 24 Баце

    4 0 Отговор
    Браво, ти си най-умния обиждай тия бюрократи, те поне наистина са ви длъжни, ама ние за чий ви дундуркаме?
  • 25 Какви преговори

    0 6 Отговор
    Тази КГБейска свинщина, която сътвори Путлер с преговори няма да се оправи. Бой по главата на агресора и после съд за убийците.
  • 26 SCH JVLIVS II

    5 0 Отговор
    Боже мили , върти ми се в главата 🥴 това украинско момче трябва да чете книги история на държавите .Само Зелински не му е ясно че Франция от години си има специална дружба с Русия -
    Шарл дьо Гол -Важно място в политиката заемат отношенията на Франция със Съветския съюз и други социалистически страни. През 1960 г., по покана на президента Дьо Гол, Франция е посетена за първи път от ръководителя на съветското правителство Н.С. Хрушчов. В резултат на пътуването му СССР и Франция се споразумяха да разширят търговските и културните връзки помежду си. Сключени са споразумения за научно сътрудничество, включително за мирно използване на атомната енергия. През 1966 г. президентът Дьо Гол прави ответно посещение в СССР. Завършва с приемането на съвместна декларация, в която се прокламира желанието на СССР и Франция да установят „атмосфера на разрядка“ между Изтока и Запада. Франция и Съветският съюз се договарят да провеждат редовни политически консултации с цел развитие на френско-съветските отношения „от споразумение до сътрудничество“. За народа си безспорно Шарл де Гол има много големи заслуги.Ако на Макрон не му харесва ,Жан Люк Меланшон е свободен и може да заеме мястото му ,има и Марин има Земур ,Пекрес...от кандидатите двама ,трима да са с янките всичко друго е за Русия

    Коментиран от #29

  • 27 SCH JVLIVS II

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "В.В.П.":

    Благодарение на Русия французите говорят френски и с помоща на руснаците се е водила ВСВ помагали са на Франция и това си го знаят тук и имат уважение
  • 28 Еврейчето зове

    3 0 Отговор
    Слава кокаине!
  • 29 Киро Диалогът

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "SCH JVLIVS II":

    Останал съм с впечатлението, че живеете във Франция. Не знам как е във вашият район, но при нас в момента (37) има grève на сметосъбирачите заради високите цени. 3 от 4 déchetterie са затворрени. За град с население около 150хил души, честно да ти кажа, почва вече да смърди по улиците от препълнени контейнери.
    Супермаркет от голяма верига, до вчера щандовете бяха на 20% пълни. Днес гледам, че са позаредили пък ще видим докога.
    Тъй че действията на Макрон никак не ме учудват.

    Коментиран от #30

  • 30 SCH JVLIVS II

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Киро Диалогът":

    Тук за сега е добре аз съм (79 ) вдигнаха ни данъците ;в различните градове е различно водата е много скъпа за басейна платихме 600 € кубиците тази година не знам ,приятели на село блозо до нас за същите кубици 150 €.В intermarché е по евтино и винаги заредено тази седмица свински котлети12 броя за 5.20 € и телешко 12 € ми това е промоцията а другите неща ......слънчогледово олио няма в Лидъл намерих дават по 3 бутилки .Цените се вдигат всяка седмица положението става трагично.Не му завиждам на Макрон
    ще става по зле приятелю
  • 31 Матей

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Радон Керанов":

    Ей,браво бе Радоне:)) ,е,нямаше нужда да си драйфаш в пазвата,няма кой да те бърше. Нищо де,ти така или иначе си миришеш и си свикнал със собствената си мирозма
Новини по държави: