Last news in Fakti

16 Май, 2022 21:39 9 467 56

Орбан предвижда: Идва ера на рецесия в Европа заради войната в Украйна

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • русия-
  • икономика-
  • газ-
  • европейски съюз

Премиерът, който положи клетва в парламента след победата си на изборите през април, заяви, че Унгария няма да блокира санкциите на Европейския съюз срещу Русия заради нахлуването й в Украйна

Орбан предвижда: Идва ера на рецесия в Европа заради войната в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан предупреди, че в Европа може да настъпи "ера на рецесия". Предупреждението за подобна перспектива беше отправено в момент, в който континентът се опитва да се справи с нарастващите разходи за енергия и горива и с инфлацията, дължащи се на войната в Украйна, съобщи Ройтерс.

Орбан, който положи клетва в парламента след победата си на изборите през април, заяви, че Унгария няма да блокира санкциите на Европейския съюз срещу Русия заради нахлуването ѝ в Украйна, стига те да не представляват риск за унгарската енергийна сигурност.

Също така унгарският премиер е на мнение, че инвазията на Русия в Украйна ще продължи дълго, което ще доведе до тежки последици за ситуацията в цяла Европа. В обръщението си към парламента Орбан заяви, че светът е навлязъл в "десетилетие на опасности и войни", съобщи ТАСС.

"Конфликтът в Украйна ще продължи дълго време и ще представлява постоянна заплаха за сигурността на Унгария", заяви Орбан.

"Пред очите ни се разгръща картина на десетилетна война", допълни той, цитиран от агенция MТИ. Орбан добави, че би се радвал да греши, но подчерта, че прогнозите трябва да се основават на реалността, а не от нашите желания.

Във връзка с това той призова страните в украинския конфликт за незабавно прекратяване на огъня и за мирни преговори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    51 1 Отговор
    Незабавен мир!
  • 2 СССРБарета

    102 21 Отговор
    Войната върви чудесно за Руската армия ! руската армия прави погроми в Донбас където украинците са в колапс въпреки новите си без аналогови американски гаубици и молят за подкрепление! Рублата расте всеки ден като и днес е с рекорд а всички европейски държави са се наредили пред газпромбанк за новите си сметки в рубли! Реколтата в Русия се очаква да е рекордна за сметка на тази в останалия свят и пак ще има Я елате пиленца при батко е между впрочем Турция няма да пусне Швеция и Финландия които САЩ иска да набута спешно в НАТО без дори те да го искат!

    Коментиран от #19

  • 3 Отряд ",, Чавдар,,"

    106 10 Отговор
    Американските фашисти искат да затрият Европа с помоща на слугите си в Брюксел.
  • 4 Тото прогноза

    25 2 Отговор
    Az предвиждам 4,14,24,34 44,45, - 3 милиона лева чиста пара.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 СССРБарета

    68 10 Отговор
    Руснаците са докарали и започват масово употреба на страховитата реактивна система за залпов огън тос-1 Буратино въоръжена с термобарични и фосфорни бойни глави! Всепак на безаналоговите американски гаубици трябва да им се отговори подобаващо! Там където мине ТОС-1 остава пепел и след това чеченските бойци си правят селфи на обгорената земя!

    Коментиран от #21, #23, #24, #50

  • 7 Да живее великия японски народ.

    20 52 Отговор
    Дядо ми е имал 1000 глави едър рогат добитък и комунягите му ги откраднали през зимата на 1947 година - крадци.

    Коментиран от #11, #26

  • 8 доцент

    91 2 Отговор
    Идва рецесия заради безогледното печатане на долари и евро
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тиквата е нищожество

    75 4 Отговор
    Колко спокойно вече ни се заявява ,че войната ще продължи по-дълго ,на никой не му пука за украинския народ .А Европа да се вдигнем и да я спрем ние тази война като си сменим продажните политици.
  • 11 Да живее великия японски народ.

    15 8 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее великия японски народ.":

    Заедно със зърното и царевицата.
  • 12 Бахтю Ебахтев

    75 4 Отговор
    Онез презокеанските "приятели" само навиват масура и гледат сеира! Борчовете вървят- Украйна се закопа до ушите
  • 13 ComfortablyNumb

    62 3 Отговор
    Орбан поне е лесен за разбиране с "неутралитета" з арзлика от наши мижитурки . Имат унгарците да си прибират земя от Украйна и не му говори за ангажимент към НАТО. Ако пък рашките нагънат румъния унгарците ще са още по малко неутрални ...
  • 14 дет мароз

    36 9 Отговор
    Къде видя война бе Орбане, това е специална операция.
  • 15 Пъци

    26 5 Отговор
    Ама всички руски зависими ли взеха да се правят,че откриват топлата вода???Верно че наш Костов по-невзрачен,ама сега и Орбан ли се прави на "откривател"? Ми сеща ли се КОЙ направи война в Европа???
  • 16 До края на лятото

    17 67 Отговор
    Руснаците няма да изкарат деситилетна война във никакъв случай..руските жертви са ужасяващи..няма как да се крие вечно от руския народ какъв батак се разиграва по нивите в Украйна..и всичко е заради путин и марионетките му
  • 17 Така е

    59 6 Отговор
    Идва рецесия от Европейски акъл !
  • 18 Docenta

    17 64 Отговор
    Русофилите са едни безаналогови глупаци
  • 19 Пъци

    7 26 Отговор

    До коментар #2 от "СССРБарета":

    Ако това Ви харесва-премерете си температурата....
  • 20 Чук и Гек

    76 6 Отговор
    Докато пасах коззите днес, ми дойде на ум като гледах как се блъскат с рогата, че западния свят губи мирната битка с Русия и нейните приятели, и затова прибягна до война, с цел разделение, омраза, припикаване като кучетата на територии и желязна завеса, защото не може да се конкурира с Русия в бъдеще време! Тоест - печатането на пари без покритие,директивите, санкциите, фалшивите усмивки и Евровизии, както и гей - парадите не могат да се противопоставят повече на наличието но истинските ресурси, каквито притежава Русия - газ, нефт, стомана, риба, жито, дърва и кожи! Най вече нейното духовно надмощие!

    Коментиран от #22

  • 21 Рашка с чашка

    15 51 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Направо ви завиждам на сляпата вяра в съветско руските оръжия от средата на 20-ти век! Това е отдаденост на фенове на Левски и ЦСКА. Реалността е друга. Необратимо руснаците изостават от американската техника. Факт е че американците превзеха Багдад на шестия ден от началото на сухопътната операция, на деветия ден превзеха цялата територия на Ирак,през 2003- та година. За три месеца руската армия не превзе нищо.
  • 22 Бухахаха

    8 40 Отговор

    До коментар #20 от "Чук и Гек":

    Аве льоман в Русия няма написана една книга дето става за четене за 100 години..духа да не го изпускат от някоя бутилка случайно там?

    Коментиран от #28

  • 23 СВД

    40 1 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    ТОС е страшно оръжие, но няма далекобойността на гаубиците! Иначе, генерал Генади Трошев я оценява отлично в минали операции и казва, че там където нищо друго не върши работа, ТОС се справя перфектно.
  • 24 Тарзан

    24 13 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Имат и нова система за "ГРУЗ-200" Буратино, квото вкараш вътре го прави на пепел.
  • 25 Доцента

    17 57 Отговор
    Където стъпят руските войници има само глад,мизерия,убийства и гавра с хората.Където има Нато има просперитет,богатство и уважение към ближния.За да си Нато трябва да мачкаш руските подлоги,и фа набиваш канчетата на руснаците за да има просперитет и икономическо развитие

    Коментиран от #40, #56

  • 26 айде бе

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да живее великия японски народ.":

    Значи не е бил читав човек щом е имал толкова добитък, а до колко е можел да брои чиляка,... значи още от тогава у теб се е формирало нездравословно хранене и мироглед, добре, че са взели и зърното,.. друго какво са му взели, мелничката,... да де мелничката за леблебия
  • 27 мда

    19 2 Отговор
    Солнцепека да пуска Путин.
  • 28 Чук и Гек

    19 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бухахаха":

    Мойте кучета и пръча ръзсъждават точно като теб!

    Коментиран от #30

  • 29 Кнез

    10 28 Отговор
    Орбан да реши с кой е съюзник Унгария, с Хитлер ли когато унгарски войници са били на истинския фронт срещу Русия, или с Русия, когато Унгария е член на НАТО и ЕС? Това ние го наричаме предателство .
  • 30 Бухахах

    2 18 Отговор

    До коментар #28 от "Чук и Гек":

    Вземи се образовай че виж докъде си се докарал
  • 31 Чук и Гек

    42 5 Отговор
    67 години вече се образовам! Орбан е казал на колегите си европейските деятели, че ако продължават да уйдисват на акъла /безумието по точно/ на Байдън, ще ги постигне участта на България, да им носят газ с кофите от на баба си перуката! А той няма и море, освен танкера да дойде по реката! Затова не иска санкции!

    Коментиран от #33

  • 32 херодот

    20 0 Отговор
    Винаги е печелившо да плащаш с пари вместо с кръв!!!
  • 33 Бухахах

    8 34 Отговор

    До коментар #31 от "Чук и Гек":

    Не ми се заяжда днеска..дядо ми гледаше кози и той..само едно ще ви кажа една власт трябва да произвежда просперитет за народа си..руската освен че не го прави сега прави и половината свят нещастни извън границите им..
  • 34 asaa

    30 6 Отговор
    Европа от години ползваше евтините Руски енергоресурси като цената се определяш между двете страни продавач-купувач ( изключение последните години като ако по контракт е 180 долара 1000 м3 газ то борсовата цена е 1.500 долара 1000м3.).Но всичко това е история имаха възможност при Тръмп отново да бъдат свободни, независими и повече от 70години са под " Американското робство". Но Брюкселските чакали ,хиени ги интересуваше не Европейските Национални интереси а Американски като се " хвърлиха " в обятията на един възрастен престъпник който забравя това което казва след половин час. Не само Украйна но и Европа Завинаги загуби независимостtа си под англосаксонската " окупация".За каубоите е важно не силна и проблемна Европа а слаба, послушна, изпълняваща всички желания на окупатора.

    Коментиран от #35

  • 35 Пъци

    3 15 Отговор

    До коментар #34 от "asaa":

    Ако смениш "каубоите" с "руснаците" в последното изречение получаеаш универсалният отговор ЗАЩО ИМА война в Европа в момента.Само трябва да се сменя думата в зависимост от това дали от изток или от запад се отговаря.
  • 36 Дар от БОГ

    0 6 Отговор
    Драги хора защо ме мразите, толкова ли съм гаден?
    Какво трябва да стане, за да спрЪ да бъда гаден ?
    Кога ще живея живот ?
    Аз толкова много неща съм изтървал живота, че даже БОГ се чуди какво да се случи с мене!
  • 37 Мамул

    25 4 Отговор
    Рецесията идва, защото капитализма в този си вид фалира. Проблема на капитализма е, че хем трябва да ограбваш суровини и труд от периферни васални територии, хем после да им продаваш излишък който е произведен единствено заради добавената стойност. Но тези територии са бедни и за да има покупвателна способност им се дават необезпечени кредити. И така докато задлъжнялостта на света е три пъти колкото брутния продукт на света. Няма накъде вече!!!
  • 38 El gaZo

    26 0 Отговор
    Рецесията идва заради раздаването на баснословни количества "безплатни" пари. Америка и Европа печатат като лудии дават на който поиска. Всичките тези неподплатени с нищо хартиики (трилиони и трилиони) обезценяват другите пуснати в системата хартиики и в крайна сметка го изяжда обикновенния човек. Все едно не сте живяли през 90-те, само че тука мащаба е по-голям.
  • 39 E повръща ми се от този ...

    9 19 Отговор
    ... тулуп Орбан вече! Представя се за нормален, само и само защото се крие като мишок в средата на територията на НАТО. А НАТО продължава да ги пази все още него и целокупните явно глуповати унгарци от кривите ракети на безмозъчния Путин или някой друг кремълски дегенерат. Крайно време е на Унгария да и се каже, да не се прави на по-хитра от нашия роден селски герой Андрешко. Лично Гошко Марков-Дантелата (известен Орбанов келнер от София) да върви със скоростта на жадно говедо да му каже на тулупа Орбан да не мисли с бузите, гушата и бихайндъра си. Както и с подутите си глезени, като на бременна жена преди раждане. Предлагам го.

    Коментиран от #43

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Наблюдател 1

    1 4 Отговор
    И какво?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Hoho Boho

    9 3 Отговор
    Заради войната в Украйна идва рецесия в Европа.
    Тоя сигурно е и откривателят на топлата вода...
  • 45 В.В.П.

    9 0 Отговор
    Рецесията е яка ..!.На Булгара му дреме на швепса..зтой е така от 32 год..ЕС го ,,храни ,,НАТО го пази .Пък франсетата си сипват по 20 евро бензин ,да не им го откраднат арабеските..
  • 46 Йдкие

    6 1 Отговор
    Да каже на своя приятел Путин да. спре войната
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нужда имат

    1 0 Отговор
    Да създадат необходимост от монетарна реформа, за да въведат цифровото евро. В фащ вече стартираха първите два опита, и те се провалиха за 3 дена. Вярвайте ми. Ще ни го вкарат, и то така че да искаме още.
  • 49 Kresi

    0 1 Отговор
    Интересното е че орбан не предлага нищо и не посочва кой е главният виновник .Много е вероятно той да е един от хората в ес които е подкупвал.Имената на другите изскочиха.
  • 50 Kresi

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "СССРБарета":

    Ти по добре разкажи как през ВСВ хитлер щеше да размаже ссср с тяхната допотопна техника, ако не беше огромната военна помощ от оръжия и храни.Това аз лично го научих през 1982г. В тюмен от двама възрастни руснаци.Това руснаците крият и до днес .Тогава даже превъзходството на германците е било още по голямо от това сега между русия и украйна.Плюс за руснаците е че германците се бият на много фронтове.Ти който си червен примат можеш ли да си представиш русия да се бие на много фронтове.Е вашето мнение за измисленото величието на русия го знаем.Значи през ВСВ можеше да се помага срещу немския агресор, но сега срещу руския агресор не може на украйна.След русия следващият проблем ще е китай който запада го извади от мизерията.Но който го извади той и ще го върне обратно.Само американските фирми в момента в Китай са около 6000.Нали знаеш какво се случи на уж най технологичната китайска фирма ХУАУЕЙ след като батко им спря електрониката.Знаеш ли колко електроника ползват точните оръжия и предимно къде се произвеждат и вече са спрени за РАША.Знаеш ли че само петте стратегически ядрени подводници нато носят всяка по 12 ракети с по 480 мегатона.Американските не ги броим.Знаеш ли че франция и англия са 3 и 4 по брой ядрени глави.Така че
    поспри малко с руската мощ
  • 51 Оня

    1 0 Отговор
    А Pycopoбите ще кажат ли дали идва рецесия в сибирската смрад ? И защо в бедна България хората живеят по-добре отколкото в Клошария ?
  • 52 Мдаааа

    1 1 Отговор
    BaтeHkите се загрижили за богата Европа дали може да си плаща сметките , а не гледат че в пPocия си лижат онова за сол …..
  • 53 Тодор Живков

    0 2 Отговор
    Де минават комунисти трева не никне и почвата изгатя
  • 54 Българин

    0 0 Отговор
    Еееииий Урбана взе да разбира от цяла европа
  • 55 Мислете, хора!

    1 0 Отговор
    Може да не харесваме Путин, политиката му, но е факт, че Русия има огромни ресурси, има покритие на рублата в злато, и още може да си го добива в излишък. Има диаманти, редки метали, жито, газ. Има заводи, които работят, в страната са. Те са самодостатъчни! Европа и САЩ оставиха всичко да им произвежда Китай. Но китайците са стара и мъдра нация. Те много добре знаят какво правят. Имат и огромно търпение. Расте силата и на Индия. Така че, мислете, когато отсъждате кой е велик и справедлив, и кой не. Вглеждайте се внимателно и в едната страна на проблема, и в другата. Не се оставяйте да ви втълпяват удобни за другите "истини".Много е тъжно, че обикновеният човек е манипулиран безжалостно. От дълги години лъжата, наглостта и лицемерието са издигнати в основна сила в международните отношения. Всички правителства са им подвластни. И това води до все по-голям хаос. И пак-старата истина: тежко на бедния, болния, слабия!
  • 56 Да, бе

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Доцента":

    Просперитет като в Ирак, Либия, Афганистан и т.н. ли?
Новини по държави: