Last news in Fakti

17 Май, 2022 18:05 1 717 6

САЩ открили голям тунел за контрабанда на наркотици

  • сащ-
  • тунел-
  • наркотици-
  • мексико

Американските власти обявиха, че са открили голям тунел за контрабанда на наркотици, минаващ под границата с Мексико

САЩ открили голям тунел за контрабанда на наркотици - 1
Снимка: Shutterstock

Властите в САЩ обявиха, че са открили голям тунел за контрабанда на наркотици, минаващ под границата с Мексико, предаде Асошиейтед прес.

Тунелът започва в Тихуана и излиза в индустриална зона на Сан Диего, като има вентилационни системи, релси, електричество и подсилени стени. Той е бил открит край граничния пункт Отай меса в район, където през последните две десетилетия бяха намерени над 10 други тунела.

Властите в САЩ заявиха, че не е известно колко дълго е бил използван тунелът и какви количества наркотици са били прехвърлени през него. Във връзка с разследването са били конфискувани 799 килограма кокаин, 75 килограма метамфетамини и 1,6 килограма хероин. Шестима души, на възраст от 31 до 55 години, са обвинени в заговор за разпространение на кокаин.

Тунелът, минаващ под един от най-охраняваните райони по границата между САЩ и Мексико показва, че изграждането на стени не може да реши всички проблеми. Макар че са смятани за ефективни срещу малки, грубо построени тунели, стените нямат ефект при по-дълбоко прокопани тунели, отбелязва АП.

Откритият в петък тунел е бил с дължина 532 метра, диаметър 1,2 метра и е достигал дълбочина колкото шестетажна сграда.

Видът на конфискуваните наркотици може да означава промяна спрямо многотонните товари с марихуана, които бяха откривани често при подобни операции преди Калифорния да легализира употребата на марихуана през 2019 г., отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брендилия

    10 1 Отговор
    Бая дълго време от 1997. Маковете от Афганистан !
  • 2 Хихихи..

    9 1 Отговор
    Като го откриваха,онуй Дъртото ли сряза лентата?
  • 3 Дух на хан Аспарух

    5 3 Отговор
    Колумбия е световен гигант в производството на наркотици, а България трябва да стане световен гигант в производството на порно филми!
    Поп фолк звездите трябва да пеят на плейбек , за да им е по лесно !
    Поп фолк певиците са елитни певици, а не елитни проститутки !
    Ани Хоанг е галеницата на Поп фолка !
  • 4 Езра

    3 0 Отговор
    В Израел има чудесна система за прослушване под земята и откриване на всякакви активности. Да си инсталират една такава и ще ги пази денонощно.

    Коментиран от #5

  • 5 Ясмина Бандич

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Езра":

    Само една Федерация пълна с българи имаше и все още я има Югославия - разделена на държави, и тя е на БАЛКАНИТЕ. Запомни го !
  • 6 Открили?

    1 0 Отговор
    Или построили?