Тема: Украйна

19 Май, 2022 12:54 777 2

Над един милион украински бежанци са пристигнали в Румъния от началото на февруари

  • румъния-
  • украйна-
  • бежанци-
  • война

Данните показват, че от 10 февруари, преди избухването на войната, до момента в северната ни съседка са влезли общо 1 002 672 украинци

Над един милион украински бежанци са пристигнали в Румъния от началото на февруари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над един милион украинци са влезли в Румъния от началото на февруари до момента, съобщава агенция Аджерпрес, позовавайки се на данни на Генералния инспекторат на гранична полиция.

Според данните през последното денонощие в страната са влезли близо девет хиляди украински граждани.

Още новини от Украйна

За 24 часа преминалите румънската граница са 70 603 души, като 8 932 от тях са украинци. Спрямо ден по-рано бежанците са с 19,2 на сто повече.

От началото на войната в Украйна в Румъния са преминали общо 968 143 украински граждани. Данните показват, че от 10 февруари, преди избухването на войната, до момента в Румъния са влезли общо 1 002 672 украинци.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пожелание

    7 0 Отговор
    Да са им живи и здрави и само там да седят .
  • 2 Zoro

    10 0 Отговор
    Те това е новина. Русия отне Запорожката атомна централа от Украйна. Запорожката атомна електроцентрала, която е и най-голяма в Европа, вече ще работи за Русия, но срещу заплащане може да доставя електроенергия и на Украйна. Такъв план за присвояване на централата обяви в сряда руският вицепремиер Марат Хуснулин.
    „Електричеството е стока, която не може да се съхранява в склад. Следователно, ако енергийната система на Украйна е готова да приеме и плаща, тогава ще работим, ако не приеме, ще работи за Русия“, каза той, цитиран от РИА „Новости“.
Новини по държави: