Last news in Fakti

23 Май, 2022 16:50 4 413 23

Скандал във Виена! Бивша министърка, която танцува с Путин на сватбата си, напуска "Роснефт"

  • австрия-
  • роснефт-
  • русия-
  • владимир путин-
  • карин кнайсъл

Кнайсъл, която бе назначена в управителния съвет на компанията през март 2021 г., а след това утвърдена в тези си функции през юни същата година, е връчила писмо с оставката си, която е влязла в сила в петък

Скандал във Виена! Бивша министърка, която танцува с Путин на сватбата си, напуска "Роснефт" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бившата австрийска външна министърка Карин Кнайсъл, която танцува валс с руския президент Владимир Путин на сватбата си през 2018 г., напусна управителния съвет на "Роснефт", съобщи днес руският петролен гигант, цитиран от Франс прес.

В петък компанията вече обяви за напускането на бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който бе подложен на натиск от критици на фона на руското нахлуване в Украйна заради близостта си с руския президент.

Според "Роснефт" Кнайсъл, която бе назначена в управителния съвет на компанията през март 2021 г., а след това утвърдена в тези си функции през юни същата година, е връчила писмо с оставката си, която е влязла в сила в петък.

Издигната от крайнодясната Австрийска партия на свободата за външен министър на страната, който пост заемаше от декември 2017 г. до май 2019 г., тя покани Путин на сватбата си в момент, в който Австрия беше ротационен председател на Съвета на Европейския съюз, посочва Франс прес.

В петък бившата министърка каза пред Франс прес, че не е напуснала "Роснефт" през март, за да "спази" задълженията си, произтичащи от едногодишния ѝ мандат като член на управителния съвет на компанията.

"През март не подадох оставка, тъй като не е в стила ми да напускам кораба в разгара на буря", каза Кнайсъл.

Компанията обаче беше информирана "през март, че няма да съм на разположение за следващите избори" на управителен съвет, каза бившата министърка.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахя

    23 15 Отговор
    Австрийска копейка.Живота е скъп, не я съдете.
  • 2 тюленче

    14 3 Отговор
    Шекелнефт остана без нефт.
  • 3 РФ - Она утонула!

    23 32 Отговор
    Всички напускат потъващия кораб Москва ... или май вече потъна Москва ...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сатана Z

    14 10 Отговор
    Управата на Роснефт има нужда от нови лица.Канцлер Шрьодер и фрау Кнайсъл се оттеглят в сенките откъдето ще продължат да работят за благото на компанията.Вероятно са добре обещетение и Президент Путин им е изказал благодарност за добрата работа досега.
    Да напомня за неуките Козяшки тролове,че Канцлер Шрьодер е баща на Северен поток 1,което даде мощен тласък на икономиката в Германия по време на неговите два мандата.

    Z

    Коментиран от #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПЕТЪР ВУЧКОВ

    4 1 Отговор
    АМИ СЕГА?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Наблюдател 1

    5 4 Отговор
    Плъховете напускат потъването кораб.
  • 11 Наблюдател 1

    2 4 Отговор

    До коментар #6 от "Сатана Z":

    И на Северен поток 2. На там нещо се случи аборт.

    Коментиран от #20

  • 12 Дана

    5 3 Отговор
    Дали ще забравят Пушкин и Чайковски?!

    Коментиран от #14, #17

  • 13 шмеркел от щази

    9 6 Отговор
    ЕХ ТОЗИ ПУТИН ТОЗИ ПУТИН ЦЯЛА ЕВРОПА СИ Е НАПАЗАРИЛ НО ТОВА МУ ИЗИГРА ЛОША ШЕГА МИСЛЕЙКИ ЧЕ КАТО НАПАДНЕ УКРАЙНА ВСИЧКИ ЩЕ СИ ТРАЙКАТ
  • 14 Ами ...

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дана":

    Дали са знаели за тях?
  • 15 ЦарВул

    4 5 Отговор
    ХА!ХА!ХИ!ХИ!К,ЪВ СКАНДАЛ?К,ВИ ПЕТ КИНТА?МИ ИЗТЕКЪЛ И МАНДАТА И НАПУСНАЛА К,ВО ПО НОРМАЛНО ОТ ТОВА!!АМА НАЛИ НАШИТЕ ЛЪЖЦИ ТРЕБЕ ДА ПЛЮЯТ ПО РУСИЯ ПАК СЕ ОПИТВАТ ДА НАКАРАТ КРАВАТА ДА СУЧЕ ОТ ТЕЛЕТО!!АМАН ВЕЧЕ ОТ ТИКИВА ЛЪЖЦИ И МЕНТАРЖИИ!!СТИГА БЕ!ИМАЙТЕ МАЛКО ПОНЕ МЪНИЧКО СРАМ И СЪВЕСТ!!К,ВО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ЗАБЪРКВАТЕ СКАНДАЛ ТАМ КЪДЕТО ГО НЯМА И НЯМА ОСОВАНИЕ ЗА НЕГО!!АМА ПО ПРИМЕРА НА ПРОСТОКИРЧО ЛЪЖЕТЕ ТА СЕ НОСИТЕ!!ЛЪЖЕТЕ!АМА ТЯ НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ И ПОСЛЕ ДА НЕ СТАНЕ КАТО ЛЪЖЛИВОТО ОВЧЕРЧЕ!!ТОЛКОЗ!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Шумкари

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дана":

    Чайковски е продукт на западната култура в царска Русия. Тоя няма нищо общо с болшевишката култура по-късни.

    Коментиран от #21

  • 18 📌🇧🇬

    0 0 Отговор
    "Проверката включва изваждане на образци на оръжия, военно и специално оборудване от склад и тяхното контролно управление по време на походите на Комисията с различна дължина. За да се извършват тези дейности, в момента не се извършва набирането на лица, отговорни за военна служба", допълват от Министерството.
    Лукашенко, близък съюзник на Путин, заяви, че Киев в крайна сметка ще трябва да поиска помощ за предотвратяване на превземането на Западна Украйна.
    Позицията на Русия
    В миналото Москва намекваше, че Полша се стреми да установи контрол над историческите полски земи в Украйна-твърдение, което Варшава отрича като дезинформация.
    Полша е един от най-силните поддръжници на Украйна, изпращайки оръжия през границата и приемайки повече от 3 милиона украински бежанци.
    Беларус заяви през март, че въоръжените й сили не участват в това, което Москва нарича "специална операция" в Украйна, но служи като отправна точка за Русия да изпрати хиляди войници през границата през февруари. 24.
    Според Пакта за ненападение, подписан през 1939 г., точно преди избухването на Втората световна война, Нацистка Германия и Съветският съюз разделят Полша помежду си. По-голямата част от територията, завзета от Москва, сега се намира в Беларус или Украйна. Калининград, бивша Германска Източна Прусия, става анклав на Русия.
  • 19 видинлиика

    2 0 Отговор
    То па една булка та мани, мани....
  • 20 Правилно е да се напише

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Наблюдател 1":

    "бе принудена да напусне". Така е в страните с право на лично мнение,в които правото на личен избор е издигнато в култ.

    Коментиран от #22

  • 21 Ти явно ги разбираш

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Шумкари":

    тия работи. Но за тези, от които зависи /поне в ограниченото пространство на ЕС/, самото споменаване на думата "руско" и нейните производни е достатъчно за негативна реакция. Така че освен Пушкин, Чайковски, ,Чехов, Рахманинов /негови произведения вече бяха снети от афишите в цивилизования Запад!/ - да се готви и руската салата. А докога в една държава -членка на ЕС - ще стоят наименования на улици като "Руски", "Московска", а? Нека незабавно се издирят имената на героите, бомбардирали мъжествено столицата на тази държава през II Световна война - и тези улици да приемат имената им. И, разбира се, по едно паметниче на всички досегашни шефове на НАТО на местата на разните там паметници на русофили от типа на Вазов например.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Като се вдигнат Санкциите, бившата

    0 0 Отговор
    Външна министърка отново ще танцува с Путин!! Тактически ход!!
Новини по държави: