27 Май, 2022 21:20 888 2

Премиерът на Черна Гора ще присъства на срещата на върха на инициативата "Отворени Балкани"

  • черна гора-
  • премиер-
  • дритан абазович-
  • отворени балкани-
  • охрид

Черногорският премиер Дритан Абазович съобщи, че ще присъства на срещата на високо равнище на инициативата "Отворени Балкани" в Охрид през юни

Премиерът на Черна Гора ще присъства на срещата на върха на инициативата "Отворени Балкани" - 1
Снимка: Shutterstock

Черногорският премиер Дритан Абазович съобщи, че ще присъства на срещата на високо равнище на инициативата "Отворени Балкани" в Охрид през юни и добави, че все още не е чул валиден аргумент защо тази регионална инициатива да не е добра за Черна гора, предаде Танюг.

Срещата е планирана за 7-8 юни в Охрид, Северна Македония.

Абазович отбеляза пред журналисти, че и преди Черна гора е присъствала на такива срещи като страна със статут на наблюдател.

Той повтори, че би трябвало да се приемат всички инициативи, които биха ускорили европейската интеграция на страната, като подчерта, че членството на Черна гора в ЕС няма алтернатива.

Абазович каза, че все още не е чул валиден аргумент, според който "Отворени Балкани" не е добра инициатива за Черна гора.

Ако не е добра за някоя партия или политик, нека кажат. Нашите европейски партньори и САЩ искат да видях хора, които говорят, сътрудничат и не създават проблеми, каза още Абазович.

Инициативата "Отворени Балкани" включва Сърбия, Албания и Република Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Първо оправете заглавието

    2 4 Отговор
    А сега по темата:
    Докато не умрат комунистите и русофилите в региона, може да има само "отворени за Русия БУЗИ на Балканите"!
  • 2 Брендилия

    3 2 Отговор
    Независима Република Черна гора на 03.06. чества точно 16 години от независимостта си от Република Сърбия, отделили се чрез демократичен ход референдум проведен през м.05.2006. Укрите да вземат пример от Балканските Демократи и двете републики Луганск и Донецк да са самостоятелни щом това е желанието им.