Last news in Fakti
  Тема: Украйна

30 Май, 2022 11:35 2 752 35

Украйна недоволна, че Германия и Унгария бавят доставките на оръжия

  • украйна -
  • германия-
  • унгария-
  • оръжия-
  • доставки

Областният управител на Луганск Серхий Хайдай обвини Германия и Унгария, че забавят трансфера на оръжие към Украйна

Украйна недоволна, че Германия и Унгария бавят доставките на оръжия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Областният управител на Луганск Серхий Хайдай обвини Германия и Унгария, че забавят трансфера на оръжие към Украйна.

Коментарът му пред украинската телевизия 1+1 идва, след като по-рано германският канцлер Олаф Шолц заяви, че доставката на тежки оръжия за Украйна повдига трудни политически и етични въпроси.

В петък Шолц запита дали насилието може да се победи с насилие, или е възможно да се постигне мир без оръжие.

От своя страна, още през март Унгария обяви, че няма да позволява на оръжейни доставки за Украйна да преминават през нейна територия.

Хайдай подчерта, че ситуацията в района на Луганск е "тежка", тъй като "врагът е използвал всички възможни оръжия и самолети". По негови думи ожесточените боеве в областта продължават.

Хайдай добави и че руските войски са успели да влязат в покрайнините на Северодонецк.

Миналата седмица украинският външен министър Дмитро Кулеба заяви, че Украйна се нуждае от тежки оръжия от Запада, за да предотврати по-нататъшни смъртни случаи сред своите войници и цивилни.

Междувременно Китай изрази загрижеността си относно доставката на оръжия на Украйна, "защото те не могат да донесат мир".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    40 6 Отговор
    И добре правят.
  • 2 ИВА ПРИЛЕПА

    47 5 Отговор
    СПОКО СКОРО СЪВСЕМ ЩЕ ВРЪТНАТ КРАНЧЕТО
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Според китайци Русия е труп

    10 56 Отговор
    За този текст се твърди, че е изготвен от водещи китайски експерти, които са анализирали руско-украинската война и са стигнали до неутешителния за Русия и твърде категоричен извод: „Русия е труп“.
    Появилите се в последно време в открит достъп оценки на „украинската война“, дадени от редица авторитетни китайски експерти (включително и такива, които дълги години съветват висшето китайско ръководство), както и дългогодишни дипломати, свидетелстват за това, че в КНР е започнал процес на преосмисляне на най-голямата, от времето на Втората световна война военно-политическа и икономическа криза.
    „Руско-украинската война е най-сериозното международно събитие след края на Студената война. Тя отбелязва края на периода „след студената война“ и слага основите на нов международен ред.
    Позициите на Русия в руско-украинската война стават все по-пасивни и неблагоприятни. Нейното предстоящо поражение вече е очевидно.

    Коментиран от #5, #7, #23

  • 5 Каниба

    45 6 Отговор

    До коментар #4 от "Според китайци Русия е труп":

    според марсианците земята е труп
  • 6 Отново.......

    33 4 Отговор
    прецакани и излъгани.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Теле

    35 3 Отговор
    Тоя хайдай не е ли избегал от луганск. И какво право има да се пише управител, на превзетата област
  • 9 от друг ъгъл

    52 6 Отговор
    Унгария има най-адекватна позиция от всички! Ние-разбира сме на другия полюс, останахме без газ, изсипваме заобиколно стотици тонове оръжия за да продължава тази драма и за капак по-голямата част украинските туристи, пардон "бежанци" капризничат и ни се подиграват в лицето !?
  • 10 Българка

    7 46 Отговор
    "Междувременно Китай изрази загрижеността си относно доставката на оръжия на Украйна, "защото те не могат да донесат мир".
    Като са толкова загрижено от Китай ,то нека накарат руските си приятели да свалят оръжие, спрат обстрели и бомбардировки и се изтеглят от цялата територия на Украйна. Не може да се подкрепя и поощрява насилникът-престъпник и да се твърди, че жертвата няма право да се защитава

    Коментиран от #12, #15

  • 11 Винкело

    23 1 Отговор
    Не попълниха ли фонда си от отпадъчни суровини? Кога ще ги претопяват? Или смятат рушнаците да включат доменните пещи? Та освен газ, да им продават и "джилязу".
  • 12 Ами правилно

    25 7 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Видно е, че Китай и Индия не подкрепят насилника от Донецк и Луганск и не подкрепят снабдяването му с оръжие за още насилие.
  • 13 Аватар

    34 2 Отговор
    Ако все пак се предостави тежко въоръжение на Украина какви ще бъдат пораженията на инфраструктурата и цивилните жертви,след като ВСУ води градска война?
  • 14 абг

    28 3 Отговор
    Тия искат спешно оръжия за да предотвратят смъртни случаѝ, в САЩ искат да отнемат оръжията на гражданите за да предотвратят смъртни случаѝ. Последно сега, наличието или неналичието на оръжия предотвратява смъртните случаѝ ?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БъззЗззз 🐝

    25 2 Отговор
    Изобщо да не им дават отговор онлайн по скайпа не знам как се намират 😁-"ние ще се защитаваме и ще защитим и вас, само ни дайте оръжията 😜ха ха играта свърши предавайте се че писнахте на цял свят
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Не давайте оръжие на Украйна

    2 19 Отговор
    защото ще смачка руската армия, като миризлива дървеница!

    Коментиран от #19

  • 19 ПОСЛЕДНИЯТ СОФИЯНЕЦ

    1 21 Отговор

    До коментар #18 от "Не давайте оръжие на Украйна":

    Така е! Ако Украинската армия имаше дори едва 10% от количеството на нападателните оръжия, които има Руската армия, то от един месец битката щеше вече да е за Москва!
  • 20 Ай стига бе

    27 1 Отговор
    Укрите пак недоволни. Абе, тия били безкрайно нагли. Като че ли целият свят им е задължен. Искат всичко и от всички и пак недоволни. Ай сик..р, бе! Кой пък е длъжен да ви играе по гайдата. ако бяхте изпълнявали Минските споразумения нямаше да има война. Ама руснаците пак много търпеливи били. Чакаха ги 8 години да спрат да обстрелват Донецк.
  • 21 Путин е звънял и плакал и молил

    2 21 Отговор
    по телефона приятеля си Орбан и Германския Канцлер Шолц да не пращат оръжие на Зеленски, защото руската армия едва издържа и сега, а иначе положението и ще стане неспасяемо!

    Коментиран от #28

  • 22 Най-много на удължаването на войната

    3 11 Отговор
    се радва Китайския дракон, тъй като с всеки изминат ден Сибир им става все по-близък! Ха-ха-ха-ха!
  • 23 Леле

    18 1 Отговор

    До коментар #4 от "Според китайци Русия е труп":

    Да бе, Русия е труп. Пък оня Зеления само пищи и иска оръжие и милиарди долари и какво ли още не. А руснаците си напредват постепенно. Падне ли Краматорск и с Украйна е свършено. Там беше най-боеспособната част от армията им. Тогава Зеленясалия ще иска преговори, ама те май ще се водят в освободен Киев.
  • 24 Син Дзи Пин се е разбрал с Байдън

    0 13 Отговор
    да изтощи Русия, за не може да се съпротивлява на китайските апетити към руски територии в Далечния Изток!
  • 25 Чудно!

    22 1 Отговор
    Някакъв областен управител се кара на държави, като Германия и Унгария, някакъв министър се кара на нашия парламент, президента им се кара на целия свят! Ега ти наглото и нахално племе!
  • 26 Дааааааааааааа

    14 1 Отговор
    Класически случай на укърска наглост. Тея ще гризнат голямото дърво, заради простотията си да слушат и слугуват на мракобесията на фащ.
  • 27 Не давайте оръжие на Украйна

    1 11 Отговор
    защото войната наистина ще се удължи и от отбранителна ще стане нападателна и ще премине на руска територия!
  • 28 Вярно е! Пълна трагедия!

    1 16 Отговор

    До коментар #21 от "Путин е звънял и плакал и молил":

    За три месеца война Русия можа да превземе само един голям град Мариопол, а едно време през ВСВ Германия превзема Франция, която тогава е по-голяма от нея за 43 дни! Представяте ли си колко е саката руската армия! Франция за 43 дена, а тия само Мариопол за 100 дена!

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Артилерист

    18 0 Отговор
    Наближава краят на войната на американците, чрез фашисткия украински режим, срещу Русия. Все по-малко страни ще изпълняват диктата на американците да изпращат оръжие на Украйна, защото то се унищожава или пленява от руската армия, или се изоставя от предаващите се украински военнослужещи. Новият световен ред настъпва неотклонно и нуждата от оръжия ще намалява, за сметка на възстановяване на погазените от американците световни правни норми. Крайно време е американската военна варварщина да бъде озъптена, спорните въпроси да се решават цивилизационно с взаимно изгодни преговори, огромната пара, която се прахосва за все по-убийствени оръжия, да се влага за по-полезни за човечеството цели...

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Българин

    12 0 Отговор

    До коментар #28 от "Вярно е! Пълна трагедия!":

    Можеха да превземат всеки град но с огромни жертви сред мирното население. Защото по съвет на американските си началници украинските нацисти се крият зад украинските жени и деца в градовете. Това наложи смяна на тактиката. Уви Мариупол беше на пътя Крим - Донбас и най-важно Азовско пристанище и нямаше как да чакат.
  • 32 Митев

    2 2 Отговор
    Това са само оправдания и нищо повече.......
  • 33 Сашо

    4 0 Отговор
    Те от кого са доволни тези малоумници
  • 34 любопитен

    0 0 Отговор
    Че нали цял свят им праща пушкала , защо тоз се жалва за доставките от Унгарски и Германски оръжия ??? Щом е опрял до тези оръжия , значи нещо куца в схемата .
  • 35 е х о

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Артилерист":

    На теб не ти е ясно , значението на думата - ЦИВИЛИЗАЦИЯ , затова се озЪпти / озапти/ и пиши правилно и смисленно .
Новини по държави: