Last news in Fakti

13 Юни, 2022 12:27 1 460 9

Шолц не постигна особен успех със Западните Балкани

  • северна македония-
  • олаф шолц-
  • западни балкани-
  • албания-
  • преговори

Ръководителят на германското правителство не постигна очаквания успех на своята обиколка на Балканите

Шолц не постигна особен успех със Западните Балкани - 1
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на германското правителство Олаф Шолц не постигна очаквания успех на своята обиколка на Балканите. Това коментира Кай Кюстнер за АРД.

През последните дни Шолц посети страните от Западните Балкани и България, предаде dnes.bg.

Основната му идея беше да договори старт на преговорите за европейско присъединяване за Северна Македония и Албания.
При разговорите си с македонския премиер Димитър Ковачевски, Шолц обяви, че македонската държава е работила усърдно и че лично той ще се застъпи за старт на преговорите. Българското правителство обаче продължава да не дава готовност за разрешаване на преговорите и изглежда, че няма да има решение на предстоящата европейска среща на върха.

Българският премиер Кирил Петков също разговаря с Шолц, като говори много повече за важността от промени в македонската конституция, отколкото за реално споразумение. Германският ръководител се опитва да се представи като създател на надежда за региона, който показва, че европейското внимание вече е насочено към него.

Шолц припомни, че от десетилетия на Западните Балкани се обещава европейска перспектива, като е дошъл моментът обещанията да бъдат спазени. Той обаче не постигна и особен напредък при преговорите си със сръбския държавен глава Александър Вучич.

Сърбия показа, че не смята да променя своето поведение спрямо Русия и че продължава да търси междинен вариант.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Матрософ

    10 14 Отговор
    Този по-добре да дава оръжия на Украйна, че руснаците ще
    стигнат до Берлин.
  • 2 вие така си мислите

    22 1 Отговор
    Чудесен успех постигна даже!
    Много са му запритрябвали бедни самовлюбени и индоктринирани макета, които ще го изнудват до откат като "фашист-окупатор"
  • 3 Гост

    16 1 Отговор
    Не дава пари. Затова няма успех. Което не става с пари, става с много пари.
  • 4 кнаус 485

    17 0 Отговор
    Е как да не е постигнал.....бъдещата Западна България.......Та албания и македония ще увиснат и ще висят още дълго време......но дали ще има тогава ес......
  • 5 Ххх

    17 0 Отговор
    Странни хора управляват повечето страни от ЕС
  • 6 Щурчо

    5 0 Отговор
    Швабкенс, изобщо знае ли, че има договор ...
    Ако има кои да удари по масата, може и да резбере ...
  • 7 етикет

    1 0 Отговор
    Голям и зелен празъ!
  • 8 ивелин

    7 1 Отговор
    Тези "цивилизовани " колонизатори" вместо да решат Европейските проблеми продължават да приемат нови нови страни тъй като това го иска " Световното зло" престъпниците каубои. Защо ? Нови страни значи готова инфраструктура която ще послужи за нови Американски бази ( уж като бази на НАТО) и тези страни ще бъдат задължени да купуват тяхното въоръжение !- нов пазар. С расширение на НАТО възникват нови проблеми за ЕС като финансиране на някои отрасли където те ще имат печалба.( като пътища - това значи всяка кола 3000-4000 Евро и толкова пари за поддържане които ще постъпят в Европа ) Проблемите на тези страни Американците не ги интересува ако има нещо много изгодно тогава да.
  • 9 пешо средния

    4 0 Отговор
    Аре подвивай опашката ...
Новини по държави: