Last news in Fakti

20 Юни, 2022 16:10 1 862 7

Сръбският президент ще решава за европейското бъдеще на страната

  • сърбия-
  • европейски съюз-
  • александър вучич-
  • ана бърнабич

Александър Вучич ще реши дали да участва в срещата на върха ЕС-Западни Балкани след консултации с правителството

Сръбският президент ще решава за европейското бъдеще на страната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич съобщи днес, че ще се консултира утре с премиерите на Албания и Република Северна Македония, Еди Рама и Димитър Ковачевски, както и със сръбското правителство, за предстоящата среща на върха ЕС- Западни Балкани на 23 юни в Брюксел и след това ще реши дали ще вземе участие в нея, предаде Танюг.

Утре ще се консултираме в рамките на инициативата "Отворени Балкани“ с Рама и Ковачевски, след това ще направя консултации с членовете на сръбското правителство и ще вземем решение дали ще идем в Брюксел и каква позиция ще имаме, каза Вучич в отговор на въпрос дали е получил покана за срещата на върха ЕС-Западни Балкани на 23 юни в Брюксел, дали ще отиде и каква ще бъде позицията на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайБлагой

    7 1 Отговор
    Сакън!Не ви трябва.
  • 2 Дипломат Чукча

    5 0 Отговор
    Няма да ходи.То се знае.Евала, че върти!
  • 3 НАП

    4 7 Отговор
    България трябва да напусне есеснатото и да се присъедини към независимите републики от наши я регион - Армения, Киргизстан, Осетия, Абхазия и ЛДНР! Така с нашите братя ще вървим напред!
  • 4 Перо

    6 1 Отговор
    Така и ще си останете с “Отворени Балкани” /мини СФРЮ/, под сръбско ръководство!
  • 5 Пъци

    2 4 Отговор
    Що се мори излишно?Вместо него решават други,той се прави че решава нещо,а само руски губернатор в собсттвената си държава.Пред нас трудно минава,ние повече години от него го гледаме филма "живите мъртви" благодарение на такива същите нашенски марионетки
  • 6 Верно Няма Втора

    6 2 Отговор
    Кат Русия няма втора
    Тъй престъпна на света,
    Тя е връщане в коптора
    Тя е нашта тъпота
    Като не щеш Просия-що щеш с Русия?
    Преди време руските шовинисти заплашваха България,че няма да суче от 2 крави.Време е и сърбите да научат този урок.
  • 7 бре

    0 0 Отговор
    То какво ще излезе, че те май много не се натискат за ЕС... Щели да обмислят. Да не би затова да ни въртят такива номера и не се съгласяват, да си измият ръцетет с нашето вето. Затова президентът на Албания каза онзи ден, заради БГ и ние няма да влезем в ЕС, искали били в пакет заедно с РСМ. Затова се напъват толкова от запад и бързат да ги вкарат в ЕС щото населението им явно не е толкова желаещо. Ех, че хиени всички. Да не излезе накрая, че те Финландия и Швеция не искат , ама ги натискат за НАТО и Турция им помага.
Новини по държави: