Last news in Fakti

28 Юни, 2022 10:03 991 10

Арестуван е руски опозиционен политик

  • русия-
  • руски-
  • опозиция-
  • политик-
  • арестуван

В понеделник вечерта полицията е задържала известния опозиционен политик Иля Яшин

Арестуван е руски опозиционен политик - 1
Снимка: Shutterstock

В понеделник вечерта полицията е задържала известния опозиционен политик Иля Яшин. Арестът е станал в парк в Москва, а за него съобщава журналистката Ирина Баблоян в Telegram, цитира news.bg.

"Разхождахме се с моя приятел Иля Яшин в един парк в Хамовники. Полицията дойде и отведе Иля в неизвестна посока", пише Ирина Баблоян в канала си в Telegram, съобщи руската редакция на BBC.

Малко по-късно приятел на Яшин съобщи, че политикът е бил отведен в полицейския участък в Лужники.

Полицията съставя протокол за неподчинение на искане на полицай, заяви адвокатът му Вадим Прохоров. По предварителна информация той е задържан с административен арест по член от Административния кодекс на РФ: "Неподчинение на законно разпореждане на полицейски служител".

Иля Яшин е един от малкото водещи руски опозиционни политици, които открито се противопоставиха на руската инвазия в Украйна. Той неведнъж е заявявал, че няма намерение да напуска страната, въпреки заплахата от репресии.

Той вече е обвинен за разпространение на фалшиви новини за руската армия.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евреин крадец

    8 10 Отговор
    Абе вие всеки крадец в Русия го направихте опозиционен политик..-еле па тоя Иля Яшин--схващате ли какъв е...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    4 2 Отговор
    ...СъвеЦка...Демокрация........няма такава Държава.....
  • 9 Машала

    1 1 Отговор
    По принцип, демокрация като държава не съществува! Всички демокрфации са полицейски държави. И няма начин да не е така. Човечеството не е доасло за нещо повече. Въпросът е има ли закон и дали той защитава обикновенния човек. Е в "демокрациите" се опитват да бъде така. Не че успяват. Например България се води, че е демокрация, но ние си знаем, че се управлява от мафията създадена от "бившата" ДС. Закона се пише уж за малкоя човек, но от него се облагодетелства властимащия. А за тоталитарните режими - закона е това съм аз. Там мафията е тотално на власт и коли и беси. Закона е да си послушен! Русия, Китай, Северна Корея и доста страни от Африка с калашника в ръка. Въпросът е какво на нас ни харесва от двете. Аз не харесвам днешна България! Но съм живял и в предишната - и не харесвах и нея. Тодор Живков или Бойко Борисов? Все тая! Но въпреки всичко избирам втората България - след Тодор Живков. Не искам да се връщам в прегръдката на Матушка Русия! Днес може да нашишеш всичко което мислиш! Преди не можеше! Искате ли утре пак да не можете, и да ви е страх, че не мислите перавилно, като тези които ви казват какво да мислите? Избирайте!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания