30 12286

Пет нови лоши новини за Путин

 • русия-
 • украйна-
 • война-
 • владимир путин-
 • кремъл-
 • сащ-
 • володимир зеленски

Според международно проучване руският президент Владимир Путин е най-малко надеждният лидер в света

Пет нови лоши новини за Путин - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според международно проучване руският президент Владимир Путин е най-малко надеждният лидер в света. В САЩ фаворитът на Путин Доналд Тръмп в момента губи позиции. А в Германия двете най-критични към Путин партии - Зелените и ХДС - печелят най-много точки сред обществеността.

Бавно и сякаш неудържимо огненият валяк на руската артилерия си проправя път през Донбас, оставяйки след себе си все нови и нови полета от развалини. Но ако се вгледате в цялата глобална политическа картина, ще видите, че изходът от този конфликт остава отворен - и има пет нови лоши новини за началника в Кремъл, пише тази сутрин немското издание RND.

Светът вече не вярва на Москва

Владимир Путин вече е постигнал нещо, което ще му осигури място в учебниците по история. Той разруши репутацията на Русия - не само временно, но и завинаги.

Германският канцлер Олаф Шолц обобщава това така: "В отношенията с Русия не може да има връщане назад към времето преди руската инвазия в Украйна."

Историческият разрив с Москва засяга преди всичко доверието в страната. По-малко от всякога останалата част от света все още приема за чиста монета това, което казва руското правителство. И това ново отношение цари не само в държавните канцеларии, но и на улицата. Огромното нарастване на недоверието към Москва е измеримо в демографски план, и то не само в страните от НАТО.

Далеч от бойното поле, в Южна Корея, една високотехнологична държава с три пъти по-висок доход на глава от населението от този на Русия, спадът в авторитета на Русия е особено рязък. Според проучване на Pew Research през 2021 г. 58% от южнокорейците са смятали САЩ и 42% Русия за "надеждни партньори". В момента съотношението е 83 (САЩ) към 16 (Русия).

Според жителите на 18 различни държави Путин е най-малко надеждният лидер в света. Според Pew Research Путин се ползва с доверието на едва 9% от населението, което го нарежда след китайския диктатор Си Дзинпин (18%).

А липсата на доверие в Москва спира възможностите на Путин да разпространява руската гледна точка за нещата в социалните мрежи. Критиците на Русия доминират там повече от всякога. Twitter например вече отправя предупреждения за "разпространение на невярна или подвеждаща информация" към съобщения от руски държавни органи. Например Twitter "маркира" туит на руското външно министерство, според който Украйна по същество сама си е причинила разрушаването на търговския център в Кременчук: Руските военновъздушни сили просто са се насочили към хангари с оръжия и боеприпаси от САЩ и Европа "в рамките на високопрецизна атака" - детонацията на боеприпасите след това е подпалила "нефункциониращ търговски център".

Ясен случай на пропаганда - в особено цинична форма - според Москва украинците са загинали в резултат на западни оръжейни доставки. Преди подобно изопачаване щеше да бъде охотно подето от проруските теоретици на конспирацията или от т.нар. вътрешни хора на Путин на Запад и щеше да бъде разпространено, вероятно дори в основните медии.

Междувременно обаче Twitter вече спира глупостите технически: туитовете от Москва с предупредителни съобщения не могат да се препращат по обичайния начин. Това забавя вирусното разпространение, на което се надяваше Москва. Пиарите на Путин продължават да изстрелват своите огнени стрели към Запада всеки ден. Но те се губят все по-често, без да имат ефект.

Балтийско море става море на НАТО

Срещата на върха на НАТО в Мадрид на 29 и 30 юни ще донесе на Русия безпрецедентен стратегически ущърб: вече цялото Балтийско море ще бъде доминирано от НАТО.

От седмици Москва заплашва с "ужасни последици", ако Финландия и Швеция се присъединят към НАТО. На мнозина в съзнанието се оформяха гъбените облаци на ядрените бомби. В последните дни обаче Москва се отнася към присъединяването така, сякаш то в крайна сметка е без значение. Реално Путин показва, че просто се примирява с нещата, които не може да предотврати.

Присъединяването на двете скандинавски страни към НАТО е не само гигантска политическа цел, а Путин, който винаги се е оплаквал от разширяването на НАТО, сега собственоръчно го предизвика. Във военно отношение и Путин, и всички негови наследници в Кремъл отсега нататък ще трябва да живеят с ограничаването на руската мощ и руските възможности в Балтийско море.

В предишните десетилетия нападение на руския флот срещу Германия, например с цел да завладее пристанищата на най-икономически тежката държава в Европа, би заобиколило неутралните държави Финландия и Швеция. В бъдеще руските морски пехотинци ще трябва да се съобразяват с това, че корабите им ще бъдат потопени от финландски и шведски ракети, които вече се намират в северната част на Балтийско море.

И тук светът е свидетел на трайна промяна на баланса в ущърб на Русия. Междувременно едно малко грубо изказване на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин по време на посещение в балтийските държави се оказва съвсем вярно: "Опитите да се заплашва най-големият и мощен военен съюз в света също могат да имат обратен ефект."

Активен Запад, парализирана Русия

Мрежата на Г-7 напоследък работи по-упорито от всякога за разрастващ се глобален съюз на всички демократични държави. Вече не става дума само за хранителни помощи и ваксини. Програмата "Партньорство за глобална инфраструктура", обявена на срещата на върха в Бавария, може да има още по-широк и траен обхват за много страни. Г-7 иска да им помогне с финансираното с кредити строителство на пътища, мостове, пристанища и летища. Г-7 иска да мобилизира почти 600 млрд. долара за тази цел до 2027 г., заяви президентът на САЩ Джо Байдън в Елмау, а САЩ ще допринесат с една трета.

Единствено Китай предлага подобни предложения в световен мащаб със своя проект "Нов път на коприната". Със своята програма, стартирала през 2013 г. за инфраструктурна помощ, правителството в Пекин също така иска да получи достъп до пазари в Европа, Африка, Латинска Америка и Азия.

Русия обаче не е ориентирана като играч на тази сцена към бъдещето. Русия предпочита да похарчи последните си милиарди приходи от износа с изкопаеми енергийни източници за война, която е колкото етично осъдителна, толкова и стратегически безсмислена.

В сряда НАТО прие двама нови членове. Г-7 покани петима правителствени ръководители, включително министър-председателя на Индия, да участват в т.нар. "информационен кръг" предните два дни. И какво прави Путин? Докато Западът е в движение, колкото и рядко да се е случвало досега, руският президент си седи сам у дома - въпреки че в момента е на първото си пътуване в чужбина от началото на войната в Централна Азия. Неговата еднолична диктатура парализира и изолира Русия повече от всякога: в политическо, икономическо и културно отношение.

Разбира се, Путин също би искал да разшири сферата си на влияние. Но подобно на мрачните си модели от царската епоха, той мисли само с понятията сила и заплаха. Да прави справедливи предложения на други държави, дори да ги спечели като партньори на четири очи, не е в стила на Путин. Проблемът му е: Никой не го иска и за партньор. Всички се интересуват от неговия газ и петрол. Но Русия не разполага с перспективни продукти, които да предложи. В момента от производствените линии на руските заводи с намалени технологични възможности излизат жалки нови автомобили: без въздушни възглавници, без навигационни системи, само с четири колела. Не само европейците и американците, но и предполагаемите нови приятели на Путин в Пекин само поклащат глава.

Тръмп, кандидатът на Путин, отслабва

Чрез различни тайни действия обученият агент на КГБ Владимир Путин допринесе за изборната победа на Доналд Тръмп в САЩ през 2016 г. Широко документираните операции за оказване на влияние варираха от хакерски атаки срещу имейл акаунта на Хилъри Клинтън до манипулиране на определени групи избиратели чрез социалните мрежи.

Путин оцени Тръмп като нестабилен и простодушен, а от гледна точка на Москва това е идеалният кандидат за Белия дом.

А след като влезе там, Тръмп всъщност направи, съзнателно или не, това, което Путин искаше. Както никой друг президент преди него, Тръмп раздели американското общество, както и западния алианс, и всичко това за най-голямо удоволствие на извиващия ръце властелин на Кремъл. Най-ниската точка на четирите объркани американски години настъпи, когато Тръмп нареди изтеглянето на американските войски от Германия. За щастие тази безумна от днешна гледна точка заповед никога не беше изпълнена.

За Путин завръщането на Тръмп в Белия дом на президентските избори в САЩ през 2024 г. би било успех. Путин би могъл да заложи на това, че преизбраният Тръмп ще спре подкрепата за Украйна в рамките на нова популистка вълна "Америка на първо място", а след това отново ще свири на изтеглянето на САЩ от Европа. Тогава историческият победител в най-голямата война в Европа от 1945 г. насам наистина ще бъде Владимир Путин.

Но за Тръмп, който за известно време вече беше смятан за най-вероятния кандидат за президент на Републиканската партия, перспективите се влошават.

Още в края на май социолозите отчетоха преднина за Байдън в случай на дуел Байдън - Тръмп - въпреки слабия му рейтинг и въпреки нарастващата инфлация. И по-специално по-младите избиратели, отбелязват социолозите, не искат Тръмп да се върне в Белия дом.

Преди няколко дни свързаната с Тръмп американска телевизия Fox съобщи, че според републиканските избиратели губернаторът на Флорида Рон ДеСантис вече изпреварва Тръмп.

Решението на Върховния съд за абортите от преди дни и срещу което са 67% от американските жени, вероятно ще подейства в ущърб на Тръмп и републиканците във винаги решаващите за изборите колебаещи се щати.

В същото време от изслушванията за щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. се появяват все повече подробности, които не само уличават Тръмп, но и го правят да изглежда като фашистки превратаджия. Процентът на американците, които искат Тръмп да бъде подложен на импийчмънт вече е 58%.

Всичко това би трябвало да накара републиканците да осъзнаят, че би било твърде рисковано да се включат отново в надпреварата през 2024 г. с Тръмп. Възгледите на ДеСантис по отношение на Русия досега бяха неясни. Но мнозинството от републиканците днес, както винаги, са склонни да заемат по-твърда позиция по отношение на Москва.

В Германия черно-зеленото се разраства

Путин се надяваше, че ще успее да откъсне Германия до известна степен от НАТО и да я вкара в един вид специални отношения с Русия. Но канцлерът Олаф Шолц вече сложи прът в колелото му с "Не" на "Северен поток 2" и с доставките на тежки оръжия за Украйна.

И за Русия става още по-лошо. На последните избори и във всички неотдавнашни социологически проучвания двете партии, които най-ясно критикуват Русия, бяха по-силни в Германия: Зелените и ХДС.

В Северен Рейн-Вестфалия на изборите на 15 май ХДС подобри резултата си от 33,0 на 35,7 процента. Зелените нарастват от 8,4 на 16,2 процента. Всички останали партии - от СДПГ до AfD - претърпяха загуби. За първи път в най-многолюдната федерална провинция на Германия се създава черно-зелена коалиция.

В Шлезвиг-Холщайн картината на 8 май беше подобна. В Кил също управлява черно-зелена коалиция.

Нито един от случаите не може да бъде определян като чисто регионална особеност. На федерално ниво също ще има пълно черно-зелено мнозинство.

Последният барометър на тенденциите на RTL/ntv показва известна твърдост на различните партии в отношението им към Русия. Привържениците на Зелените най-ясно подкрепят доставката на тежки оръжия за Украйна - 81%. На второ място е ХДС/ХСС с 69%.

Фактът, че Зелените и ХДС/ХСС вече доминират толкова много в Германия, е една от най-лошите новини за Путин в момента. Човекът, който обича да манипулира сърцата и умовете и който в продължение на години създаваше политически пейзаж, приятелски настроен към Русия, сега достига границите на възможностите си в Германия.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 139 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

 • 1 Хихихи..

  111 66 Отговор
  OTAN е мит от гръцката митология..НАТО не умее най-важното - да се БИЕ..

  Коментиран от #13

 • 2 Пич

  105 27 Отговор
  Ааа.....той ви оправи яката , па вие сега се надявайте , да му върнете е.......


  .
 • 3 Глу....

  92 24 Отговор
  По.....сти
 • 4 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 5 ИмамОчи

  105 32 Отговор
  Глупости на търкалета.
 • 6 ТаУмВзе

  105 33 Отговор
  Убави вицове са тва! Бухахахах

  Коментиран от #68

 • 7 КОНТРАТА

  131 44 Отговор
  В соросоидния не нормален свят може да е най не надеждни дипломат руския президент обаче в останалия нормален свят е най лоялния партньор.
 • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 11 истина е

  137 48 Отговор
  Колкото повече го плюете , толкова повече му вдигате рейтинга , а вие умирате от страх !!
 • 12 хихи

  138 58 Отговор
  голяма лъжа. Русия винаги спазва подписаните договори и споразумения за разлика от сащ.
 • 13 Фатмак

  80 95 Отговор

  До коментар #1 от "Хихихи..":

  Видяхме колко може да се бие русия!

  Коментиран от #86

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 15 Гюнтер Германеца

  114 31 Отговор
  В Германия харесваме Олаф Шолц и хубавата му инфлация от 30%
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 сирене

  96 26 Отговор
  най кой му дреме какво мислят крайно десните в Германия? Дори е срамно да се лансират някакви неофашисти по медии, ей така, за тираж! Я малко се стегнете...
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 20 Керванджия

  118 24 Отговор
  Кучетата си лаят, кервана си върви........
  G7-770 - Милиона население
  BRICS - 3.2 Милиарда население, преди присъединяването на Иран и Аржентина.
  Кой разбрал, разбрал...

  Коментиран от #37, #58, #60

 • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 22 Кирил

  56 106 Отговор
  Предстоят му още по лоши новини. Гражданска война и разпад на русия.
  Като сесерето, само, че в по тежка форма

  Коментиран от #74

 • 23 Путин

  102 37 Отговор
  Много добре знае какво прави.Ще си върне териториите които му принадлежат.После няма да ги признаят тези които най много му се ежат сега,но на колене ще го молят за ресурси.
 • 24 Садо Маркиз

  52 21 Отговор
  Авторитетът е в ботуша.За третият пол ЧУДЕСНА ТЕРАПИЯ.Към него върви и кожена нагайка.

 • 25 Коко

  70 21 Отговор
  Щом "демократичните" и "свободни" страни ги смятате за целия свят е нормално да направите такова заключение.
 • 26 Ицо

  104 28 Отговор
  След три четири месеца как само ще заобичате Путин колко много от тия мизерници ще приклякват на килимчето и първи ще е шолц

  Коментиран от #39

 • 27 хи хи

  53 12 Отговор
  Б.аси колко много аки.😁
 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 Ксаниба

  72 14 Отговор
  Па той не беше ли в кома, окрите не обкръжиха ли Масква!?!?!! То това ако са лоши новини вашето, егати смешните
 • 30 Ха-ха-ха! Омя, ма!

  67 17 Отговор
  Ти стана смешна като Дойче зеле!

  Я да обясниш сега, защо списаните Тайм на колективният запад и неговите кукловоди, на три пъти обявяваха Путин за ПОЛИТИК №1 за три години, две от които бяха поредни!
 • 31 Благой от СОФстрой

  35 55 Отговор
  Затвориха хяколко форума за мнения и "сега" масово руското тролчество се е настанило "факти"чески тук но предполагам че няма да е за дълго!

  Коментиран от #33

 • 32 хахаха

  60 22 Отговор
  светът не вярвал на Москва...интересно защо 1 милиард души според западняците е светът? а останалите 7 милиарда?

  Коментиран от #41

 • 33 Щоурум

  26 34 Отговор

  До коментар #31 от "Благой от СОФстрой":

  Тук е основната и най голяма част от руските тролове, защото форума е най качествения.Целта е спамене, разводняване, лъжи и най вече повтаряне на едно и също стократно.Цел N1 факти.И не са хора с мнение.Това са хора интелигентни, правещи се на НЕВЕЖИ и простаци.
  И..изглежда голяма част не владеят даже руски и не гледат от време на време Солавьов и Симонян.
 • 34 Жоро

  43 70 Отговор
  Путин е пълен провал. Русия е пред колапс. Няма нужните военни сили да продължи инвазията и да задържи откраднатото. Вътршената икономика е по зле от това което е била преди 10 години и няма начин да се оправи ще става все по зле и по зле.
 • 35 Лост

  26 11 Отговор
  И как се свързва това,че са си представяли ядрени облаци ,а сега Путин се бил примирил с разширяването на НАТО,с изказаното от Кремъл,че тогава ракетите ще бъдат поставени близо до границата?
 • 36 Владолф Путлер

  35 54 Отговор
  Ужас! Вече никой не се съобразява с мен. Каква я мислих каква стана.
  Всичко се обърка във войната и провали, станах за посмешище. Мита за силната и модерна руска армия рухна и вече на моя шантаж никой не се връзва. Ще претърпя тотална загуба във войната и ще трябва и Крим да върна на Украйна. Укрепих и направих НАТО още по-силно и единно даже предизвиках и разширението му. Съсипах икономиката на страната си и обрекох всички руснаци на мизерия и бедност. Принудих света да мрази Русия и руснаците. Ще предизвикам скоро и разпадането на федерацията. Май единственото достойно нещо което мога да направя е да се самоубия в моя бункер, като моя идол Адолф Хитлер, чието съвременно копие съм реално аз.

  Коментиран от #55

 • 37 Керът

  28 30 Отговор

  До коментар #20 от "Керванджия":

  Г7 и партньори - повече икономически ресусрс, разпределен върху около 1 милиард души.
  Брикс - дори и с приятели - по-малък или съизмерим финансов ресурс, разпределен върху 4 милиарда.
  Ти, като виден математик, кажи съотношението по богатство и просперитет за кого е на човек...
  Кой разбрал, разбрал... така ли беше?

  Коментиран от #65

 • 38 Гледа ми се кино

  15 23 Отговор
  "Активният запад парализира Русия". По точно Дивият Запад. Едните са добрите бели каубои, другите - "противната" страна са местното население индианци. Едните се сражават с пушки и патрони, другите с лъкове и стрели. Връщат ни години назад - "цивилизоване" на Америка. В ролята на индианци са руснаците. Очаквайте нови филми от амеро-еврейските кинематография. Тяхната страна ще цивилизоваме и ние българите, в НАТО и ЕС сме.
 • 39 Българин

  11 24 Отговор

  До коментар #26 от "Ицо":

  След 3-4 месеца Хаяско I-ви няма да бъде между живите, товарищ!!!
 • 40 Пycuн е дрът амбреаж

  26 29 Отговор
  с ботокс, на токчета, с боядисана коса и гримиран. Сигурно носи отдолу и дантелено бельо.Скрит тpaвepc с комплекси. Точно те са най-върли анти всичко и мразят целия свят
 • 41 Определящата част от света

  28 36 Отговор

  До коментар #32 от "хахаха":

  Против варварския кремълски режим са почети всички от големите икономически страни, а те са важните. Наличието на хора не прави пазар. 6-7 милиарда човека които оцеляват с шепа ориз на ден или даже и по-малко не са никакъв пазар спрямо 1 милиард човека живеещи в развитите икономически демократични страни. Целия свят е този с възможностите и този определящ всичко което се случва. Останалата част от сета в който вождове на аборигенски племена или бивши военни от някогашните колониални армии и техните наследници водят вечни битки за господство на африканската или южно американската си бананова република е без значение и тяхната е без стойност.Те нито могат да помогнат по-някакъв начин на агонизиращия режим на Путлер нито той има какво да вземе от тях.
 • 42 Абе не знам,но

  47 22 Отговор
  Като ви врътне крана на пълен стоп,за газови и петролни доставки,ще запеете руска,хороводна песен.А блокира ли напълно зърнените доствки( не е само житни култури,а царевица,соя, слънчоглед) и спре ли тотално износа на изк.торове и подобрители,ще дъвчите шарени евра и зелен тапет,намазани с палмово маслоНепечени,защото и мазута е в негови ръце.Внушихте си,че без вашия внос ще са фалирали? Че само индуса и китаеца ще му приемат цялото производство на газ,торове,нефт и зърно,без дори да се уригнат.Какво и тях ли ще санкционирате?

  Коментиран от #44

 • 43 2022

  41 25 Отговор
  Влиянието на Президента на цяла Русия/тук е О,краина-руска земя е /,части от Литва Латвия и и Естония / по света е най-високата точка.Популярност и одобрение от руския народ е 90%.В България го одобряваме до 85%.Световен политик.Адекватен, здрав физически и психически и със светкавична реакция на въпроси,които тъпите медии от противна Англия, тъпите сащ ,Канада/там пък не знаеш ,кой е мъж и кой жена/,изкуствената държава Полша и още по изкуствената Окраина..Въпреки соросоидите в България, платени медии, изопачаване на истината за Русия, гонене/фатална грешка на просто Киро/ на дипломати,българите уважават Вл. Вл. Путин .Пред нищо незначещите сащ Канада, победена Германия/да не го забравя/,Франция/пълна с чалми и мулати не видях бял французин в Париж,Русия цъфти и се развива.За О,краина:Няма да я има до края на годината,а може и по-рано.Нищо ,не могат да убедят нормалните люде в целия свят защо да са против една Империя.За сащ ,Империя,на значи някакво понятие,защото освен Робовладелство и Колониализъм друго не знаят.За сведение на глупавите ,нечетящи американци България е Империя преди Русия да стане такава.България е духовният родител на Русия-дава й Азбука и Православие.Тези 5 точки изброени от Оля Ал Ахмед не променя нито на йота положението на Русия-силна и необхватна по всички показатели:космонавтика, високи технологии, безплатно образование, пръв износител на жито, дървесина, риба, кожени палта/от самур/подводници, самолети, въоръжение.Соросоидите
 • 44 Така така обаче

  20 33 Отговор

  До коментар #42 от "Абе не знам,но":

  Останалият демократичен свят без никакви взаимоотношения с Русия може да изкара завинаги, обратното не е така. Поне историята е доказала, че това е факт. В края на студената война фалиралата се оказа икономика на СССР, а не на останалия свят.Русия ще бъде там където беше СССР в края на студената война фалирал и потънал в бедност и разруха. Като си е само достатъчна Русия защо СССР загуби студената война точно на икономическия фронт? Защо този път ще е различно от тогава?В момента руската икономика е много по-уязвима от колкото беше в края на студената война, която тя загуби точно на икономическият фронт.Това ще се повтори отново и всички имперски амбиции ще бъдат унищожени веднъж завинаги.
 • 45 2022продължение

  32 12 Отговор
  Влиянието на Президента на цяла Русия/тук е О,краина-руска земя е /,части от Литва ЛаТези 5 точки изброени от Оля Ал-Ахмед не променя нито на йота положението на Русия-силна и необхватна по всички показатели:космонавтика, високи технологии, безплатно образование, пръв износител на жито, дървесина, риба, кожени палта/от самур/подводници, самолети, въоръжение.Соросоидите пип просто Киро, ПП ,ДБ,БСП, ДПС/такова чудо в света няма ,да има партия на етническа основа с неграмотен по български език Мустафа Карадайъ и с родина Турция,по неговите думи/.Петте точки нямат значение.Зад Путин са цяла Русия,Поднебесната, Индия, малките тигърчета Куба/най-добрите лекари са там; първи отидоха в Ухан заедно с руските и френски лекари/.България /без просто Киро и ПП,ДБ/,Латинска Америка.Станаха 6,2 Милиарда зад Путин .и,сама 800 Милиона против.
 • 46 Малко Чувство за Срам

  23 7 Отговор
  Нямате ли ? Кое международно проучване бе Оленка? Направо се оливате с простотии.....................
 • 47 фитосекорадо

  24 16 Отговор
  некъдърно скалъпена пропагандна статия балтииско море ако стане натовско това значи много лошо за търговското мореплаване и коридора ще бъде новия бермутски триъгълник на света.Някои не разбраха че никои на света не може да се гъбарка с СЛАВЯНиТЕ
 • 48 Ха ха ха

  29 14 Отговор
  Тези които излъгаха Горбачов че НАТО няма да се придвижи и инч на изток, ако отстъпи източна Европа и се съгласи да изтегли всичките си войски от Германия, като се съгласи двете част да се слеят в една държаваГФР, седнали да твърдят че Путин респ. Русия били ненадеждни партнъори. Е няма такава наглост като западната.
 • 49 наглец

  20 10 Отговор
  Олаф Шолц да се сети за Хитлер.Света трябва ли да гледа на Германия завинаги с лошо око, след Хитлер?Времето лекува всичко!Вярно е,че ще отнеме поне 20 години докато се поправят отношенията!
 • 50 Никой свят без Русия не може

  30 17 Отговор
  От 1000 години насам НИКОЙ СВЯТ НЕ МОЖЕ без Русия. От тогава насам тя е търсена, атакувана, поробвана, но... НАКРАЯ ВЗИМА ЗЕМИТЕ И ПАРИТЕ НА ВСЕКИ АГРЕСОР. С ЛИХВИ И ТЕРИТОРИИ. Затова е толкова голяма и е ОТЕСНИЛА всеки мераклия. Първо затри наследниците на Чингиз хан, Шведските крале, Полските князе, Френските императори, Турските султани, Германските кайзери и Фюрери. Засега 20 процента от Наркоманската земя. Но нататък целта е Лондон, Мюнхен и Йелоустоун
 • 51 нормален

  20 9 Отговор
  Доверие в Германия и САЩ нула ако погледнем войната след 2014 година и Алеята на ангелите
 • 52 Ей Пок

  21 6 Отговор
  Лицемери!Поредната пропаганда за промиване "мисленето" на простолюдието. Засрамете се бе гадове-диктатори политици, президенти, премиери и т.н. Никой не ви ще войните. Сега там, се води война и загиват хора от народа на Украина и Русия. Срам и позор за уж технологичното и хуманно хилядолетие. Хората стават на курбан и пушечно месо. Леят се реки от кръв.
  И защо? Защото паритее ,парите и власта са ваши, идиоти такива. Спрете войната веднага, че идва и вашето време. Стига с тая скалъпена прозрачна пропаганда! Умират хора ей!
  Венсеремос!!!
 • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 54 Украинка

  14 13 Отговор
  За Снежанка и 7 те джуджета нищо не пишете само ги вижте каква карикатура. Народа не им вярва, колкото повече плювате Путин толкова повече хората го харесват.
 • 55 Тео

  6 4 Отговор

  До коментар #36 от "Владолф Путлер":

  Нещо обърка медикаментите
 • 56 Коко

  12 12 Отговор
  За какво ни е този свят без Русия?
  Пука им на руснаците какво мислят англосаксите за тях. Горният въпрос показва и това какво мислят за използването на ядреното оръжие. Че Южнокореецът харесвал повече Алцхаймер , Ами питайте севернокорейците. Манипулации на всяка крачка.
 • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 58 Слава Украйна

  6 5 Отговор

  До коментар #20 от "Керванджия":

  И в парламента 240 със пари,маръкиводят 7 милиина балъци.Извода кой плаща той командва.Кой разбрал разбрал
 • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 61 Продажна червена измет

  8 7 Отговор
  3.2 милиарда роби и подлоги като теб
 • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 65 Айде бе

  11 11 Отговор

  До коментар #37 от "Керът":

  Г-7 живее в последните 30 години живее на кредити и когато балона се спуска, а той ще се спука и ти и аз много ще страдаме по точно 99% от така наречения демократичен запад ще е в агония.

  Коментиран от #66

 • 66 Тилт

  13 2 Отговор

  До коментар #65 от "Айде бе":

  Те и едни други чакаха капитализма да загине😂....
 • 67 11111222333

  10 4 Отговор
  Според международно проучване,проведено в детските градини, руският президент Владимир Путин е най-малко надеждният лидер в света
 • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 69 ПУТИН ЛЕТИ

  6 7 Отговор
  ПУТИН Е НЕПРЕДВИДИМ И ЯРОСТЕН В БИТКА (СЕГА И В СПОКОЙНА ОБСТАНОВКА). ТОЙ Е НЕЩО КАТО ЦЕЗАР В ДРЕВНИЯ РИМ. ЧУЖДИ НЯМА ДА ГО СВАЛЯТ, НО СВОИТЕ ......
 • 70 Активно мислещ

  9 8 Отговор
  Есента и зимата колективния запад ще предложи на своите народи само солидарен глад, студ и къпане веднъж на 60 дена😊
 • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 72 Велин

  12 7 Отговор
  Страшен анализ !?!?!? 18, подчертавам ОСЕМНАДЕСЕТ държави в Европа не харесват Путин !?!? Ами то само ЕС е от 30 държави!!! Значи 12 го харесват !!! "Целият свят" не го харесват !?!? Посочвам само Китай, Индия, Бразилия и Южна Африка !!! Да смятат американските анализатори по население и по територия. По-малки държави не включвам!!! Точка !!!
 • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 74 Ами

  3 0 Отговор

  До коментар #22 от "Кирил":

  То и ние ще се разпаднем ако и ти станеш депутат.
 • 75 Артилерист

  8 6 Отговор
  Много надеждни източници: Улав Шолц, наследник СС генерал; Южна Корея, колония на американците; някой-си в Туитър; две десни германски партии-за таз "обективна" информация. Разбирам необходимостта от различни мнения, но толкова брутално изопачаване на фактите е обидно дори за умните по различен начин читатели. Извинявайте, но такива писания извращават ценностната среда. Шолц е канцлер на Германия, но той е избран от върхушката на американците, как да се очаква, че няма да повтаря американската пропаганда?
 • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 77 АААА

  4 5 Отговор
  Скоро четох, че и нашият Радостинчо, бившият министър на младежта и спорта, си е поръчал с наши при проучване, което да го изкара много харесвам от народа и голям министър.
 • 78 Романтичната съсетка

  3 2 Отговор
  И в такъв случай, целия свят е,, парализиран,, за съжаление.....!
 • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 80 Отряд1

  6 7 Отговор
  Колкото и да им се иска на медиите да манипулират и дооформят мнението на читателите, трябва да се знае следното. Русия дълго време предупреждаваше, че Украйна не може и не трябва да бъде спрягана за член на НАТО, особенно при положение на териториялни претенции от страна на Украйна.
  Финландия и Швеция ще влязат в НАТО, но те нямат притенции за земи, които принадлежат на Русия.

  И тук е момента всички да се запитаме. Кога как и защо едни земи стават собственост на един народ. Нима целият ни свят не е оформен посредством силата на оръжието, войната и смъртта на милиони, дори милиарди?
  Нима това не е единственият начин да печелиш територии, които е абсолютно легитимиран от как се помни светът. Християнството, Ислям са само едната страна на монетата. Империите са станали такива посредством военни действия, а не посредством демокрация.
  Европа много добре знае уроците на колониализма, и в момента осъжда точно това, което тя самата е правила стотици години.

  Та, репутацията на Русия е безупречна и категорична. Това е позицията на силния. Всичко друго е бла-бла!

  Коментиран от #85

 • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 82 Да да да

  5 2 Отговор
  Разбрахме,че за Русия новините са лоши.Искам да знам кои са добрите новини за нас?
 • 83 хаха

  3 2 Отговор
  Олялата се АлМахмуд е взела грешната страна, но това ще го разбере твърде късно, а най-простата причина, е, че Светът не е МЮХлясалият Запад, който вече е на ръба на оцеляването и е направил крачката, която ще го доведе до държавите от третия свят.

  Светът е с население 7 000 000 000 милиарда и 3/4 от сушата, а умиращият запад съставлява една малка част, която не е Светът е техният мракобесен свят, и само от тях зависи дали ще продължат да съществуват, или ще станат поредния изчезнал животински вид на Земята.
 • 84 Дянков

  6 2 Отговор
  За това рейтинга му достигна 82% а на Шолц , Байдън, макарон с зор и фалш 20%.
 • 85 Путинче

  3 1 Отговор

  До коментар #80 от "Отряд1":

  Значи според теб няма проблем по силните да нападат по слабите държави и да си взимат каквото поискат? Значи Турция ако реши въпреки всякакви договори и признавания на суверинитети, територии и тн. по твоята логика може да си нахлуе и пак да ни направи тяхна провинция?
 • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: