7 Юли, 2022 20:45 2 366 6

Черна гора ще почака за влизане в ЕС

  • черна гора-
  • ес-
  • европейския парламент-
  • владимир билчик

Още няколко години са необходими на Черна гора, за да влезе в ЕС, заяви докладчикът на Европейския парламент Владимир Билчик

Черна гора ще почака за влизане в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Още няколко години работа предстоят на Черна гора, за да влезе в ЕС, заяви днес докладчикът на Европейския парламент Владимир Билчик, добавяйки, че тази страна трябва възможно по-скоро да вземе определени решения, които преди всичко се отнасят за правосъдието и спазването на религиозните свободи, съобщи Танюг.

Билчик говори на заседание на Комисията за европейска интеграция на Черна гора, на което бе анализиран докладът на Европейската комисия за Черна гора за 2021 година, съобщи черногорската телевизия.

Трябва да се уважават религиозните свободи, а на политиците да се остави политиката и това е моето послание, когато става въпрос за църквата, каза Билчик.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ефросина И.Караманска

    7 3 Отговор
    Черна гора ще влезе в НОВият ЕС, който САЩ правят с ръководство от Украйна....
  • 2 Хаха

    10 14 Отговор
    Всички искат в ЕС и НАТО,само нашите русофили в България не искат. Защо? Защото са за руски интереси,а не български

    Коментиран от #3

  • 3 Ефросина И.Караманска

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Черна гора са с евровалута от 2002 !!! ЕС им казва, че оооще не са готови да влязат ?! Представяте ли си ? Да помислим логично. България изобщо не отговаря на критериите за ЕС, за НАТО още по-зле. Как тогава България е в тези два съюза защо ? Българският народ ли жертвата угощение на този пир на определени лица ? Има нещо много или в цялата история.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Макетата

    7 1 Отговор
    И македонците трябва да чакат още 20 години за ЕС. Докато се научат да уважават другите!

    Коментиран от #6

  • 6 Ефросина И.Караманска

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Макетата":

    Македонците са под опека тоест защита на Италия. Знае ли се, не се знае. Та така...