Last news in Fakti

10 Юли, 2022 21:10 19 382 109

Кисинджър посочи новата роля на Русия

  • хенри кисинджър-
  • русия-
  • сащ

Ще я приеме ли Западът?

Кисинджър посочи новата роля на Русия - 1
Снимка: бТВ

Новата роля на Русия очерта американският политик, дипломат и експерт по международни отношения Хенри Кисинджър. Бъдещето на взаимоотношенията между Европа и Русия трябва да се вземат много сериозно. Русия е била част от европейската история цели 500 години. Тя е била част от всички големи кризи, също така, участник в едни от най-големите победи в европейската история, каза Кисинджър в интервю за бТВ.

Затова, когато се намери изход от войната, трябва да бъдат възстановени връзките с Русия, препоръча политикът, който бе съветник по националната сигурност на Съединените щати и държавен секретар при президентите Ричард Никсън и Джералд Форд.

И един основен въпрос ще трябва да намери своя отговор - дали Русия ще бъде част на Европа, или ще бъде придатък на Азия край границите на Европа. Смятам, че мисията на западната дипломация, както и на руската, трябва да бъде да се върнат обратно към онази историческа даденост, в която Русия, въпреки всички проблеми, които е създавала, е била част от общата европейска система, каза още Кисинджър.

„Несъмнено конфликтът предизвиква и опасенията на обществото за възможното използване на ядрена сила. Все по-нарастващо е притеснението от използването им като аргумент за решаване на кризата.

Ядрените оръжия съществуват от 70 години и държавите отделят милиарди долари, за да могат да ги развиват. И през цялото време ги усъвършенстват с нови и нови технологии, но никога не са дръзнали да ги използват. Не мисля, че ще се стигне до това и сега. Дори когато са били във война със страни, които не притежават ядрено оръжие, дори тогава и Русия, и Съединените щати са приемали своето поражение или са отстъпвали без да използват ядрените си арсенали”, продължи с анализа си Кисинджър.

Нова му книга се казва "Лидерство". Изградена е върху портретите на шест световноизвестни фигури, живели през втората половина на XX век - Конрад Аденауер, Шарл дьо Гол, Ричард Никсън, Ануар Садат, Лий Куан Ю и Маргарет Тачър. Те са представени в исторически контекст и чрез техните държавнически действия. Кисинджър е познавал всеки един от героите си лично. Книгата представлява своеобразен "наръчник" за днешните и утрешните лидери.

На въпроса: „Каква е ролята на съвременния политически лидер?”, Хенри Кисинджър отговори:

„Да създава връзки между целите и ценностите си и това на неговото общество към ценностите на системата, в която той работи. Аз винаги настоявам решенията да стъпват на точен и коректен анализ на условията, в които даден лидер действа. Но аз смятам, че един лидер не може да бъде средство на обстоятелствата и да действа като машина, защото изкуството на ръководенето е да придвижва обществото, откъдето е в момента дотам, където не е било. А това изисква голям набор от ценности.”.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Петьо Петров

    98 9 Отговор
    Когато желаеш да наредиш дадена картина от пъзел, не можеш виждайки само парченце от него, нужно е да се види цялата картина. В момента всичко е цветна миниатюра от 80-те, виждаш различни гледни точки от всеки ъгъл. Всъщност картината е една, останалото е гадаене в бъдещето. Докато човек не погледне през призмата на всички ответни страни, няма как да види цялата картина. И тук идва сложното. Няма такава гледна точка. За да я видиш през призмата, трябва да разсъждаваш критично върху всяка поднесена гледна точка, не очаквай истина от наготово снесена информация. Трябва да се погледне в историята! Няма добри и лоши. Има правилно и неправилно! Правилна е истината, която диктува съзнанието ти, а неправилната е втълпяваната ти! Останалото е рамка! Живяхме в рамка 45 г., живяхме в рамка още 33 г., не е ли достатъчно?
    Не е нужно от примери и прецеденти, има достатъчно. А как да се научите да мислите критично...попитайте живота, това дори и родителите ви не можат да направят.
    Уикито, както и нета, не са дар свише, не са и някакъв вид нашенски ин и ян. Колкото полезни, толкова и вредни. Ако искаш своята истина, намери я по средата м/у двете пропаганди, не е нужно да поемаш всичко де видиш, може да се задавиш!
    Картината има много лица, зависи кое искаш да видиш!

    Коментиран от #37, #50

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 го шо

    161 20 Отговор
    "въпреки всички проблеми, които е създавала"
    така е, русия периодично нахлува на своя територия, като повод след това да ра.маже някоя миролюбива европейска особа - я един с шапка накриво, я един с мустачки...
    докато приема нещата по този начин, "кол.ективният за.пад" ще го о.тнася. по пълна програма. съвсем заслужено.
  • 8 Ама

    146 12 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    Не знам за Русия ама бай Дончо ще закрие нато, ако не му беха откраднали втория мандат до сега да го е закрил

    Коментиран от #83

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БАЙ КУРТИ

    127 16 Отговор
    Единственият политик от ОБОРА на който му свалям шапка . Много врял и кипял . ЕДИН ОТ НЕГОВИТЕ ЦИТАТИ/ Винаги ще има политици , но новите не учат грешките на другите. И това ще е пагубно за САЩ /
  • 11 Начи

    143 19 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    100 години няма да живея ама ще стоим на студено поне пет години и без ток освен ако любимия ти байпън не пърди у тръбата
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 име

    140 20 Отговор
    Изхода от войната е ясен - Украйна ще е независима република в състава на Руската Федерация. А ролята на Русия не зависи от настроенията в един икономически съюз с неясно бъдеще, като ЕС, а от самите руснаци. От тях зависи дали ще са пак суровинен доставчик или нещо повече.
  • 14 Ееее... ми нормално..

    111 19 Отговор
    Човека казва истината! Един евреин който е благодарен на Русия че е спасила евреите от фашиските концлагери 😇
  • 15 МирО

    107 17 Отговор
    Умен американец - врял и кипял в политиката.
    Лошото е че малко от джендърите се вслушват в думите му.

    Коментиран от #26

  • 16 оня с коня

    27 123 Отговор
    Тоя е изваден от същия Нафталин,откъдето и Мика Зайкова- същите безсмислени съвети,същите дълбокомислени заключения от типа "Като съмне,значи е настъпил денят".

    Коментиран от #47

  • 17 Баце

    65 9 Отговор
    т.е. искат със същият морков като до сега да я разиграват още 50 години. "Да, да ама не" - Полковника им каза пък своето виждане още 2007 в Мюнхен и всеки си действа по плана.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Смешници

    75 13 Отговор
    Поне преписвайте статията достоверно,той казва в оригинала,Русия да върне завзетите земи на Украйна + Крим.Това няма да се случи никога.

    Коментиран от #96

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Ицето

    15 5 Отговор

    До коментар #12 от "БигириМигири":

    ИЛИ БИГИРИ БОМБИ.........
  • 22 КОТарАК

    14 36 Отговор

    До коментар #18 от "пешо":

    въобще нямам проблем с четенето и разбирането-мразят ни в червата , аз не съм мазохист да ги харесвам

    Коментиран от #29

  • 23 Соломон

    109 15 Отговор
    Американската агресия и разширяването на НАТО
    Действията на Русия са в съответствие с международното право и през последните 14 години тя никога не демонстрира пряка агресия, докато САЩ и НАТО направиха точно обратното. Само САЩ за същия период нахлуват в следните държави: Сиера Леоне, Нигерия, Йемен, Афганистан, Филипини, Кот дИвоар, Ирак, Грузия, Хаити, Джибути, Кения, Етиопия, Еритрея, Пакистан, Ливан, Сомалия, Либия , Уганда, Йордания, Чад, Мали, Турция. На съвестта на НАТО междувременно е намеса в делата на Босна и Херцеговина, Косово, войната в Афганистан и скорошна намеса в либийския конфликт. В последните два случая последствията от тяхната „мисия“ бяха катастрофални, оставяйки страните в състояние на опустошение и анархия.

    Коментиран от #82

  • 24 Минувач

    106 6 Отговор
    Всичко, което казва е ОК, само не схванах частта, в която казва, че НИКОЯ държава не била използвала ядрено оръжие. Казва: Дори когато са били във война със страни, които не притежават ядрено оръжие, дори тогава и Русия, и Съединените щати са приемали своето поражение или са отстъпвали без да използват ядрените си арсенали”. А дали е така, можем да питаме японците ;-)
  • 25 az #Контрапропаганда

    91 7 Отговор
    Мисирлъкът пак покорно е слушкал!
    Аланкоолу, САЩ използваха ядрено оръжие срещу държава, която не разполага с такова и то на два пъти, и то срещу цели не представляващи военна ценност!
    Използваха го срещу цивилни!
    Това Кисинджър не иска да си го спомня, не му е удобно.... и лъже като дърт ц...н, а нашият "журналист" не смее да го засече.
    Това не е журналистика, а една друга древна професия!

    Коментиран от #64

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Даже

    57 7 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    Канада върна турбината само ваште канадци чакт да ги изритаме с павета
  • 28 Читател

    50 6 Отговор
    Дъртия е говорител само и това което прочетох на недипломатичен език означава че отношения трябва да вървят на затопляне и разбирателство въпреки че на тях неможе да им се вярва, защото ще се разпаднат от собствената си алчност.Който разбрал разбрал.
  • 29 пешо

    37 8 Отговор

    До коментар #22 от "КОТарАК":

    това, което пишеш, е пълна глупост. или си тролче, от пси.хо.десните, или не си виждал жив руснак. казвам го като човек, който е работил руснаци на международно ниво много години. та, до тук с дискусията.

    Коментиран от #31

  • 30 Соломон

    71 11 Отговор
    САЩ са ДЪРЖАВА - ТЕРОРИСТ !

    Държавен тероризъм - Уикипедия
    -----------------------------------------------

    През 1987 г. в Женева се провежда международна конференция, посветена на тероризма, която приема декларация, определяща като държавен тероризъм следните явления:

    - Държавни доставки на ядрени оръжия на територията на други държави, в техните териториални води или в международни води.

    - Военни маневри и/или учения, провеждани в близост до границите на друга държава, заплашващи нейната независимост и териториална цялост.

    - Създаване и поддръжка на въоръжени отряди от наемници с цел да се унищожи суверенитета на друга държава.

    . Тайните операции на разузнаването или други сили на държавата с цел дестабилизация или подчинение на друга държава.

    - Дезинформационни кампании за дестабилизация на други държави.

    - Продажбите на оръжие в подкрепа на продължаването на регионални войни и задържане политическото решение на конфликтите.

    -
  • 31 КОТарАК

    13 22 Отговор

    До коментар #29 от "пешо":

    аз когато съм бачкал в Салехард си бил в ергенския панталон на баща си
  • 32 Посочил е

    14 45 Отговор
    правилната алтернатива за Россия - "....придатък на Азия край границите на Европа."
  • 33 Аха

    42 11 Отговор
    Сетихме се , че новата роля на Русия е старата - без нея нищо не е ставало и не става
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Московски

    9 28 Отговор
    Тоя кой му плаща да лъже безогледно изкукал старик . За такива лъжци има специално бъдеще в историята. Те нямат бъдеще.
  • 36 Луд

    46 11 Отговор
    Как така никой , Хирушима ,Нагазаки с фоершерки ли беше .
    Роби от Африка май само западните демократични държави са имали .
    За 50 години направиха запада напълно зависим човека от заемите и от работата си 100% консуматор на евтини дрънкулки но живот какъвто трябва да живе е човекът НЯМАТ . Затова дрогата е така вървежна за 10 мин кеф
  • 37 В.В.П.

    11 7 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Истината е винаги нейде по средата.
  • 38 някой

    37 11 Отговор
    Излезе ли старият еврейски лисик на преден план , значи неговата страна не може да се наложи със сила , и следва опит за стопляне на отношения , и приятелство . Тази схема някога проработи с Китай , със САЩ против СССР . Но САЩ помагайки някога на Китай , си създаде най- тежкият гео-политически противник в сектор икономика , и 80% от иновациите и патентите сега се реализират в Китай . И сега САЩ нямат друг полезен ход , освен да търсят помощта от Русия , която да отреже ресурсите към Китай.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Кисинджър посочи новата роля на Русия

    35 14 Отговор
    Да възстанови демокрацията в Европа и Америка

    Коментиран от #44

  • 41 Катъра на хана

    14 40 Отговор
    Тоя говори ,ама е забравил, че тоя Лидер не е нормален, даже луд .не е политически лидер Путлер ,а диктатор . И не е съвременен,а живее във времето с Петър Велики
    Хахаха
  • 42 защо

    40 11 Отговор
    никоя държава освен сащ не е използвала ядрено оръжие и никоя държава освен сащ не е използвала мръсни бомби
  • 43 Другият един

    39 12 Отговор
    Колкото да му е неприятно и на Кисинджър до като НАТО не се върне до Берлин както са обещали при договорите Русия няма да отстъпи Който познава руснаците го знае Чрез Украйна запада и САЩ пуснаха духът от бутилката и връщането ще е болезнен о трудно Ако изкат да фалират окончателно и безвъзвратно най добре да се съгласяват с Путин и да се връща старото положение Иначе война или фалит
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Историк

    7 10 Отговор
    Кисинжър въведе първото емварго срещу СССР (Русия).
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 жалкари

    22 9 Отговор
    Старата костенурка Кисинджър разсъждава доста по-адекватно от ястребчетата джендър младоци.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Здравей

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "Петьо Петров":

    Описваш събитията доста мъдро. Всичко, което пишеш е вярно и отражение на самата истина. Точно, защото българския народ се хвърля като самоубиец от една идеология към друга идеология налагана от империите, руската и европейската, налагайки ѝм съответно пионерска и либерална идентичности, с което предизвикват унищожението на народа, понеже не може да застане зад свои цели и интереси. Като групи от този народ започват да воюват помежду си в името на вражески идеологии и интереси, как не го разбират? И тъй, като в усилията си да се харесат на господарите си, както си го написал "поемат всичко" и наистина се "задавят". Направо се удавят. От, което губи държавата, и всички. Но, как да го разберат тези хора изпълнени до краен предел с низост. Най-добре са китайците. Поемат от всичко по-малко, възможно по-доброто от света и го възпроемат или подобряват, като пазят своите култура и традиции винаги.

    Коментиран от #78

  • 51 Да си знаете

    15 9 Отговор

    До коментар #49 от "Русский болтает:":

    За Македония, ще бъдете подведени под отговорност. За Северна добруджа също!
  • 52 Никой вече не вярва на Русия !

    19 42 Отговор

    До коментар #20 от "Дрън, дрън съветски чугун":

    Нахлуването в Украйна Путин нарече "специална операция" и в този момент прозвуча първата и най-драстична лъжа в тази истинска и кръвопролитна война. Но лъжата на Путин просто предхождаше лавината от фалшиви информации, манипулирани снимки, видеа и чисто пропагандни твърдения и лъжи, че провежда обикновени военни учения...!!!
    От 300 години Русия не можа да се приспособи да живее като останалия европейски и свободен свят и цялата и 300 годишна история на днешна Русия след Киевска Рус в която живееха истинските руснаци е продиктувана от имперската колониална експанзия за завладяване и заграбване на чужди земи , войни и подчинение на територии в Азия, Кавказ и в далечния изток, затова мястото на днешна Русия е отвъд Урал с граници в Азия защото Русия никога не може и няма да бъде европейска държава...!!!

    Коментиран от #54, #58, #90

  • 53 Русский болтает:

    35 15 Отговор

    До коментар #9 от "КОТарАК":

    Вчера, някакъв подвизавал се за кратко като премиер, хвърли грозно петно върху вековната българо-руска дружба. Много скоро това лице ще изчезне от обществено-политическия живот.
    А България и Русия ще пребъдат. Заедно!"

    Коментиран от #57, #95

  • 54 Вярно

    7 19 Отговор

    До коментар #52 от "Никой вече не вярва на Русия !":

    Абсолютно си прав!
  • 55 злобар

    8 4 Отговор
    геният на века
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Да си знаете

    11 17 Отговор

    До коментар #53 от "Русский болтает:":

    И ще бъдете подведени под отговорност за Македония и за това, което правите и днес на балканите! Покрай Македония много хора, ще научат грозната истина, и ще ѝм се обърнат радикално настроенията. Дружба със всеки народ, но не и с имперско-бандитски режими, които вредят на българската ни държава.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ролята е ясна

    9 20 Отговор
    Суровинен придатък на Китай и безплатна работна ръка на запада.....ааа, и инкубатор на евтини забавления за мъже.
  • 60 Абе

    17 4 Отговор
    много интересно,дали САЩ и европейските страни биха преговаряли с Хитлер,след онова,което извърши,ако беше останал жив?!

    Коментиран от #80

  • 61 абе

    19 2 Отговор
    Днес в Монтана е имало протест против полицейското насилие,в Берковица в продължение на 12 часа са били човек,бял,българин,товарят го в линейка и сега е в реанимация в Монтана,ама не е удобно сега да се вдига шум ,къде сте медиите
  • 62 оня с коня

    4 9 Отговор

    До коментар #47 от "Пфердеапфел":

    Никът ми си е ясно написан и си е на съответното място.На мястото на твоя ник пък се мъдри немското Пфердеапфел,което си обяснил какво значи.И изведнъж ни в клин ни в ръкав обявяваш че Твоят Ник всъщност би трябвало да е Моят,при това с голяма вероятност и да е Истински...Затова и от чисто любопитство ще попитам такива като тебе:След като сте стигнали до такава сериозна Фаза на НЕАДЕКВАТНОСТ не ви ли идва на Ума че който и да Управлява държавата,вие НЕОТМЕННО ще си бъдете в Тинята на Живота?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Глупости

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    Слушай човека какво ти говори. Имахте 8о години благодарение на Рокфелер ,Кисиннжър и тавариш Сталин .Като искаш толкова воювай с Русия .Тоест съкрат наслението на Планетата , както и се прави в момента под предлог .Само че не вдявате и така топите и българи с лозинги и ПП карикатури .Всисчки грешки които можаха да с енаправят се направих апод предлог русофоби и псевдодемократи . И продължавате .Всичко добро
  • 67 Просветен

    4 6 Отговор
    Агент на КГБ с псевдоним Бор
  • 68 Ох,промит мозък

    9 10 Отговор

    До коментар #45 от "Русский болтает:":

    Защо не се информираш малко от достоверни източници,а не от история писана на руско коляно!Кога Русия е плащала нещо вместо България?!Ама че к.ретен!

    Коментиран от #70

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Глупости

    10 5 Отговор

    До коментар #68 от "Ох,промит мозък":

    Не е като д аплащаш 3,50 гориво нали ? онеже шйкТ околоБайдън е решила д ати отреже енергоизточниците -без доставка на алтернативни такива ,да захване дплар киловатчас и да ти пуска авируси за мор и още много други .Тоест ад съкращава насление и д аго кара да консдумира по малко храна -роби .Не русофоби - роби под предлог за че ще станем богати и изестни ама друг път. Топите българско население към момента с некомпетентността си. не амо че е плащала ами не сме го издължили , Дори федералния резерв е с руско злато .
  • 71 От Извънземните Космически сили СЪМ

    7 9 Отговор
    България и Русия - вечна дружба - ако убият Руснаците убиват и Българите дето са дошли от Космоса и са създали животът на ЗЕМЯТА
  • 72 Мнение

    9 2 Отговор
    Тази книга ще да е като владетелят на Макиавели, щом кисинджър я е написал, един истински макиавелист
  • 73 Глупости

    10 3 Отговор
    Колкото искаш минуси сложи. н еможе Държава да се управлява от лумпен пролетариат влязъл в парламента.не вдяваш ли ,че една систем аколкото по инертна е толкова по уязвима е. В САЩ никога не са ушравлявали -демокарията както тук се разбира. Винаги е имало твърдо ядро което контролир апроцесите. .а инициативат аот наслението е допълнителен катализатор под предлог свободен пазар и алабалщина. Напълно некомпетенти .Гоеори се за Европа Сащ и т.н и дори не се разбжира за какво се говори .Докарахте русофобчета и всякаки псевдоинтелектуалци дотук. генофонд ае заминал той обяснява за Русия, С къв акъл? Всичко добро ,наистина
  • 74 Тоя па

    6 2 Отговор
    На всяко гърне мерудия !
  • 75 Хохо секса

    11 17 Отговор
    Впрочем, Путин защо нападна Украйна?
    Защо убива хората там?
    А?
  • 76 Фариарт

    6 13 Отговор
    Изключително мъдро. Той не казва че това ще стане утре разбира се, но погледът му в бъдещето е много верен. След като Русия и Европа се на мразят достатъчно и Путин умре, след като те се демократизират достатъчно, кой знае някой ден когато можеби няма да съм жив в крайна сметка мястото им е в Европа по скоро, отколкото в Азия. Кой знае.
  • 77 Фариарт

    10 14 Отговор
    Путин не е Русия. Тоѝ ги извади от блато но ги вкара в тресавище. Факт е че руснаците го обичат но те обичаха и Сталин. Кой от страх кой от не видение, други са облъчени. Представете си Русия да прогресира както го направи САЩ но с ресурсите които има
  • 78 Да здрасти

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Здравей":

    Главата ме заболя бе.Писал си там по-горе и сам си отвръщаш.Може ли така бе!Ти да не слънчаса?Сигур силно слънце те е гряло.Ай малко по-делово.Ни мой да я караш кат сектор пропаганда и агитация на цека .Че си го натресал кат протестантски пастор тва.И так,все пак от уважение го дочетах.Да не казвам оценка.Знайш я.От уважение да не казвам
  • 79 На разпад отива

    6 14 Отговор

    До коментар #5 от "Русия":

    Китай ги гълта поне до Байкал Много независими държави се появяват,пак под китайски протекторизъм.Япония не остава назад!
  • 80 Анонимен

    14 7 Отговор

    До коментар #60 от "Абе":

    Къде си тръгнал да сравняваш Путин с Хитлер? Ти съвременни дипломатически отношения следиш ли? За Отанжевата революция и за Майдана в Украйна? Запознай се първо с фактите, че да не се изказваш неподготвен.
    Кисинджър е прав. Русия е част от Европа и винаги ще бъде, но Европа е прекалено тъ-па, за да намери правилен подход към Русия. А ние обикновените хорица ще тънем в инфлация и мизерия.

    Коментиран от #81

  • 81 То зависи бе,

    5 5 Отговор

    До коментар #80 от "Анонимен":

    какъвто път поеме обществото на дадена държава,толко и инфлация и мизерия предлага.Хората кат дигнаха Гарда,излъскаха са,опрайха са-тва резултат от пътя,по който са поели.Инфлацията?По инерция от минали години и чуто от минали поколения си я приказват.Има я,но слабо внимание отделят на това колко кинта е имало по джобовете на бащите им някога кат са ги отглеждали.Повечето издават положителните знаци.Подсмихват се на някогашния недоимък,понеже глей!Ся не е така.Кажи бе,кажи на кое место бехне ние по времето на соца?На 28-мо?Дали?Или може би на 38-мо?Кат почнеш да ги броиш държавите и сложиш Бг на последно место в Европа пред Албания и май 38-мото е преувеличено,а?Ся с паретата от ЕС дет хранят комунистическата мафия с тях може съ оправим бе Оптимизъм,ръзийш!Е,не кат оня пиян и залухав поет,дет ги хранеше хората с вяра,нали?
  • 82 Е да де,

    6 15 Отговор

    До коментар #23 от "Соломон":

    ама русиа върви към разпад.
  • 83 Няма Ама

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ама":

    До Ама... Бай Дончо никога не е искал да закрива нато. Плашеше ги само за да си плащат. Нато по принцип не е лошо нещо но напоследък попадна в ръцете на криминална върхушка. Същата която му открадна изборите. Дано успее им отвърне подобаващо, че иначе запада загива.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Серж

    0 2 Отговор
    Кисинджър и “ала бала портокала”.
  • 94 Пешо

    5 5 Отговор
    Демек сега да си продадем старото оръжие и да си приберем паричките ,а пък после ще се помирим и пак ще си търгуваме с Русия ,защото инъче ще умрем от глад.
  • 95 ха ха

    3 6 Отговор

    До коментар #53 от "Русский болтает:":

    Русия са наследници на Злат(на)а орда (славянските князе васали) с примеси от византийски бегълци от Константинояол (взели за герб двуглавия орел). Какви приятели могат да бъдат на гордите българи?
  • 96 БМДТ

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "Смешници":

    Това се е случвало. Крим е връщан.
    Прочети за Прутската война и какво се е случило с кумира на Путин цар Петър I.
    Който не се учи от историята е осъден да я повтаря!
  • 97 БМДТ

    3 11 Отговор

    До коментар #49 от "Русский болтает:":

    Ехаааа, смениш няколко думи, после сложиш запетаите на друго място и хоп нова история.
    А истината е, че РУСИЯ Е ВРАГ НОМЕР ЕДНО НА БЪЛГАРИЯ.
  • 98 БМДТ

    6 3 Отговор

    До коментар #49 от "Русский болтает:":

    Абе хайде една поправка на всички неистини, които си написал.
    Декрет на Ленин(СССР) има, но е за това, че Съветска Русия няма да има нищо общо със задълженията на Царска Русия. По този начин отпадат и всички вземания., в това число и българското.
    И забележи, ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОТ ЗАЕМ!!!
    Задължението на България е от ЦЕСИЯ МЕЖДУ РУСИЯ И ОИ. Това задължение Е ЗА ПЛАЩАНЕ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ, КЪМ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!
    Чрез цесията, задължението на България към ОИ и задълженията на ОИ към Русия(плащания за войната от 1877 - 1878) се цедират между Русия и ОИ и СТАВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА БЪЛГАРИЯ КЪМ РУСИЯ.
    България ПЛАЩА ДВЕ ВНОСКИ ПО ТОВА ЗАДЪЛЖЕНИЕ.
    Добре е да се пише истината такава каквато е.
  • 99 От страни

    9 3 Отговор
    Не е важно къв е бил Кисенджър, важно е къв е сега. А сега той е един от изпълнителите на световния наднационален глобален елит. И техното решение да "закриват" САЩ е прието и ще се изпълнява. Страновия елит на САЩ не иска да губи ролята на "хегемон" и рита като лудо магаре. Ролята която готвят за Русия е същата която изпълняваше до сега САЩ - световен жандарм. От тука са скоковете с оръжията в Русия. Дали ще се съгласи на тая роля Путин не знам. Русия има много по висока роля на "световен полюс" и като нищо може да даде основи на новия световен ред, ама ако го прави по активно което не виждам досега. Политиката на русия е реактивна а трябва да бъде активна.
  • 100 Иво 3

    6 0 Отговор
    Все по-трудно е едно общество да излъчи лидер. Съвременната обстановка се характеризира с желанието всеки да счита себе си за специален и генеален. Хората не се уважават един друг, никой никого не харесва освен себе си и този, който му плаща. Дори да има личности с лидерски качества, те се тъпчат от тълпата. И така се получава омагьосан кръг.
  • 101 'убави съвети дава човекът

    7 3 Отговор
    ама Киро, като изпъди кажи речи почти всички руски дипломати сега вероятнио Путин ще изпъди каквото е останало там от българската дипломатическа мисия и ще остави само един. Аз поне на негово място така щях да направя - един единствен човек без семейството му и без фризьори, готвачи и какъвто и да било друг персонал, като оставя дето се вика дипломатическите отношения на косъм и то на един косъм в лицето на този оставащия човек.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Жулиен Гаков

    8 4 Отговор
    Без Русия , баба Европа е : МЯУ ! И второ: Не Русия а Европа създава проблемите господин Кисинджър! Което явно не сте забелязали !? Русия си има ВСИЧКО, а европейците и американците - само хартийки без покритие , които зимата ще се наложи да горят в печките за да се стоплят , и да ги ядат вместо хляб , тъй като житото е в Русия ! Аааа, и да ги пъхат в резервоарите вместо бензин😁😁😁😁😁
  • 106 Чоко.

    4 3 Отговор
    Нищо в света не може да стане без Русия.Това е ролята .Сащ искат да подчинят Подлогите си до ,такова низко ниво ,че да няма никаква самостоятелна политика.Само да гледат чичо сам в очите .Да им придаде даде един кораб с течна газ ,например.Руска ,натоварена в Новоросийск ,или Ямал ,Да речем
  • 107 Борис Джонсънович

    3 0 Отговор
    Руснаците не са ползвали роби от Африка, защото по-голяма част от населението им са били крепостни селяни (роби) и са живяли като пещерняци в юрти и подобни домове без ток,вода и т.н.. През 21век имат невероятен напредък и в подобни условия живеят не повече от 25 милиона жители на Русия!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Име

    0 0 Отговор
    Ама тука все още има болни мозъци които си мислят че технологичното и военно джудже - Русия е какъвто и да е било фактор. Колко срам трябва да понесе Русия че да повярвате че тая държава за нищо не става?