11 Юли, 2022 16:19 1 833 24

Русия намалява още доставките на газ за Италия

  • русия-
  • намалява-
  • доставки-
  • италия-
  • газ

Руският газов гигант "Газпром" намалява с още 1/3 доставките на природен газ

Русия намалява още доставките на газ за Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Руският газов гигант "Газпром" намалява с още 1/3 доставките на природен газ за Италия. Това съобщи италианската енергийна компания "Ени", цитирана от "Блумбърг".

От "Газпром" обявиха, че ще доставят на "Ени" приблизително 21 милиона куб.м природен газ на ден, в сравнение със средно около 32 милиона куб.м дневно през последните няколко дни, цитира news.bg.

Това е поредното намаляване на руските газови доставки за страната, които вече бяха орязани наполовина от средата на юни, като то настъпва в момент, когато Италия се бори със сушата и горещата вълна, които дасягат производството на електроенергия, както и на фона на опитите на страната да запълни газохранилищата си за зимата.

Те вече са пълни на около 60%, като правителството въведе мерки, включително изтегли заем в размер на 4 милиарда евро, за да ускори процеса на запълването им.

Правителството на премиера Марио Драги се опитва да диверсифицира доставките, за да намали зависимостта от руския газ.

Миналата седмица гуверньорът на Централната банка на Италия Игнацио Виско предупреди, че ако Москва спре напълно доставките, Италия ще бъде изправена пред рецесия.

По-рано днес доставките на руски природен газ за Европа през тръбопровода "Северен поток 1" бяха прекратени за извършването на планирана годишна техническа поддръжка.

Европейските лидери обаче се опасяват, че Русия може напълно да спре доставките на газ в отговор на наложените ѝ санкции заради инвазията в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петьо Петров

    43 4 Отговор
    Някакъв си анекдот
    -Защо мразиш Русия?
    -Те нападнаха Украйна!
    -Но те твърдят, че пазят границите си?
    -Да, но тези скапаняци ни поддържат икономиката...
    Навремето имаше една рубрика, "Любопитно, но факт". На вас любопитно ли ви е или просто мразите Русия? Всъщност, защо мразим Русия? Защото нападна Украйна? Едва ли! Те не са фактор за нас и т.н. "свободен свят". Защото сме зависими от нея? Не, Кирчо ни диверсифицира вече. Защото иска да е териториално защитена? Иска да получава своето от пая? Не, на нас не ни пука за чуждите интереси, не е демократично. А защо я мразим? Заради медиите или промитите ни съзнания? Страх ли ни е от нея? Защото русофобия означава буквално страх от Русия. Или искаме да се откъснем от майчина кърма? Откъснахме се, вече не сучем. Ами сега накъде? Нямаме зъби да храносмиламе,но хапем.
    Изобщо някой може ли да каже защо мразим Русия? Изключвам културно-исторически ценности. Кой от всички вас пострада лично от Русия? Едва ли някой ще даде адекватен отговор!
    Да мразиш, означава да се страхуваш! Вие страхувате ли се?
    Всички знаем истината, но някои не се страхуват да я произнесат!

    Коментиран от #10, #14, #21

  • 2 Име

    42 7 Отговор
    Русия да спре доставките за Италия и за цяла Европа колкото се може по бързо. НAЦИCKA Европа се нахвърли да разкъса Русия - една напълно суверенна държава. Разфyчaxa се със санкция след санкция. Бecнaтa Акушерка Урсула плюeшe и плюeшe нaциcтко- американски доктрини

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Нема страшно

    29 0 Отговор
    обадете се на Киро Шприца да ви каже как се праи.
  • 5 Е България

    27 0 Отговор

    До коментар #3 от "На Джамбaза батко му":

    не може и пак ще получаваме руски газ чрез азерския но на доста по-високи цени.
  • 6 Гого

    34 2 Отговор
    Демек Италия както много други американски лакей са силно зависими от Русия. КОЙ РЕЖЕ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИ ? Ами нapкоманите от Европейския парламент
  • 7 Логично

    31 1 Отговор
    Повече санкции - по-малко газ... Още повече санкции - още по-малко газ... И така докато хората излязат по улиците с тенджерите и камъните... Щото хем ще е скъпо, хем газ няма да има за всички... Италия е южна страна... За северняците не ми се мисли...

    Коментиран от #11

  • 8 Хгф ги хй

    28 3 Отговор
    ОПЕК отдавна предупреди че газта от Русия не може да бъде заменена. Кирчо тортата не е направил нищо само се зъби по говедарска заповед. Руска газ копират и в Америка и Европа и до ден днешен.Германия трепери да не би "Газпром" да спре кранчето завинаги. Ния купуваме руска газ само че сега имаме посредници -гръцките магнати и танкерите им. Което заради канадския пpecтъпник Киро ще ни струва доста скъпо

    Коментиран от #12

  • 9 Патриот

    2 8 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Четири хиляди лева
  • 10 Керът

    5 28 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Защо да мразим Русия? Не я, само дълбоко я презираме и се чувстваме погнусени от това, че тя, сама за себе си постави знак на равенство между великата си кулура и ненаситния стремеж да унищоава, зяавладява, убива, краде... все ценности, които може да са присъщи на златната орда, примерно, но не и на една държава, опитваща да представи себе си като стожер на православието. Когато не се чувстваш лично засегнат от потъпкването на елементарни човешки ценности, като правот на живот и самоопределение, значи гдехуманизираш себе си, щом за теб това е удобно и допустимо, за мен не е!
    Да, страх ме е от една ужасно недемократична, абсолютно тоталитарна - до фашизъм ядрена сила, която не зачита елементарни правила и норми и така от 15. век насам!
    Пострадахме всички лично от Русия! Колективно, всички българи! Разпокъсването на България от Сан Стефано, Македония, няколко пъти си платихме освобождеението, 45 години от "комунизма". После от това, че с нейна помощ и подкрепа мафиатя у нас превзе държавата в последните 30 години! Защо имахме сред най-скъпата газ в Европа? Защото под масата отиваха едни милиарди в неизвестни посоки като комисионни и защото Лукойл не плащаше данъци; защо 3 милиарда лева отидоха за една тръба, която не е за нас... Наистина ли искаш да продължаваме... ще ти се изчерпят опорките и лъжите, товариш...

    Коментиран от #15, #22

  • 11 Лост

    15 3 Отговор

    До коментар #7 от "Логично":

    Северняците ще ги мислим после.Урсула каза ,че зимата ще намалят отоплението с 2градуса.Да ама сега при тези жеги при южняците да не е по леко?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Петьо Петров

    18 1 Отговор

    До коментар #10 от "Керът":

    Изобщо някой може ли да каже защо мразим Русия? Изключвам културно-исторически ценности. Кой от всички вас пострада лично от Русия?

    Коментиран от #23

  • 16 ежко

    16 2 Отговор
    "Защо имахме сред най-скъпата газ в Европа? Защото под масата отиваха едни милиарди в неизвестни посоки като комисионни и защото Лукойл не плащаше данъци; защо 3 милиарда лева отидоха за една тръба, която не е за нас... "Ха,ха...Всияко дето си го написал идва от нас, не от Русия!Тава за платените F16 и досега неполучени пак идва от нашите политици!Не са ти виновни нито Русия, нито САЩ - те си гледат тяхната изгода!Те нямат задължение да гледат твоята -не са те осиновили!
    За газта,че била най -скъпа, изгони теиз дето са сключвали договорите и извикай тези дето прокламират,че това е неизгодна сделка.Да докарат по-евтина.Нали така стана на практика и какъв е резултата?Ами газта е още по-скъпа!Та кой са по-големи мошеници?Тървите дето си напълниха джобовете или вторите дето тепърва ще си ги пълнят?!?

    Коментиран от #24

  • 17 мучо

    10 1 Отговор
    крайно време е всички организации, които "обединяват европа" да бъдат разпуснати или да се саморазпуснат и да прекратят своето съществуване; същото се отнася и до някои световни организации............
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мара

    1 1 Отговор
    Володя затваряй крана и да свършват мъките от очаквания мор.
  • 20 От страни

    1 1 Отговор
    Приемете го като помощ - помагат ви по бързо да се откажете от руската мръсна и миризлива газ. Щото вашите действия са плахи и нерешителни, а требе да сте юнаци...уххааа.
  • 21 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Петьо Петров":

    Мито са единични случаи. Даже тук са малко на брой русофобите. Коментарите са повече щото сменува ника и пише поредната глупост ама плюсовете и минусите показват реалните цифри. Щото трябва да си смениш ай-пи-то за да сложиш плюс или минус два пъти а те или не знаят как или ги мързи...
    Тези дето мразят и самите те не разбират защо. Програмиране от западните СМИ, промиване на мозъци...
  • 22 От страни

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Керът":

    Повечето от написаното от теб са лъжи.
    "унищоава, зяавладява, убива, краде" - това го измисли или го чу от краварите или от украинците. Това кво стана в Украйна не го ли знаеше от 2014 насам че убиват руски хора щото са отказали да приемат преврата? 8 години убийства не са ти направили впечатления? Или просто не искаш да го знаеш, или признаваш? Тогава си е твой проблема - но пъ си започнал да презираш? Презирай себе си щото до сега 8 години си одобрявал убийствата на русняци от украинци...
    Всеки един ред от твоя коментар е лъжа или тъпотия...Мързи ме да ги разглеждам ама такива като теб са за презиране. Любимия ви запад последните 20-30 години убива милиони наред и не ви направи впечатление и не сте ги намразили? Щото ги оправдавате морално, щото сте същите като тех. А Русия тука за 3 месеци специална операция как па стана най големото зло? Колко хохолика са загинали по сравнение с убитите в Ирак? И нищо? Буш не е злото? Вие не сте и за презиране а сте за пълен игнор. Следващото "турско" никой нема да дойде... и тепърва ще го разберете....
  • 23 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Ей опасни неща правиш - караш ги да се замислят а това хич не е лесно.
  • 24 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ежко":

    И му кажи на глупака за търбата че е за нас и че носи пари и че от нея можем да теглим газ ако реши Простото да го позволи. Това се казва инвестиция и пари доходи от транзит. Едната от Страндж1 и Странджа-2 при навлизане на Турския поток може да дава газ на България. Ама нали па сме тарикати - не го щем.
Новини по държави: