Last news in Fakti

21 Юли, 2022 14:55 1 678 2

Русия доставя в Австрия половината от договорения газ

  • австрия-
  • газ-
  • газпром-
  • русия

Това ще се случи заради подновените доставки по тръбопровода "Северен поток 1", който до вчера беше в 10-дневен планов ремонт

Русия доставя в Австрия половината от договорения газ - 1
Снимка: Shutterstock

Австрийската енергийна компания О Ем Ви (OMV) обяви, че страната ще получи днес около половината от договорения газ от Русия, предаде ДПА.

Това ще се случи заради подновените доставки по тръбопровода "Северен поток-1", който до вчера беше в 10-дневен планов ремонт.

По време на този период Австрия получаваше едва една трета от поръчаните от Русия количества газ, въпреки че принципно газът за страната тече през Украйна, а не по тръбата по дъното на Балтийско море.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    15 2 Отговор
    Ами плащат както Русия иска ,получава това което е платила ,ще се греят австрийците за разлика от Киро Балкански .

    Коментиран от #2

  • 2 78791

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зззз":

    Канадски е! Ако беше балкански, все нещо добро щеше да направи за народа ни, от кумова срама макар. Ама не! Всичко което направи е в ущърб на българите, всичко!!! Явно точно затова са го монтирали начело на държавата ни. По-големи предатели НЕ СМЕ имали! Освен маварът от Драгалевци и Ирландската Пастирка, а и Филчо Димитров. Господ даги съди всички, работили и работещи срещу народа ни!
Новини по държави: