Last news in Fakti

26 Юли, 2022 16:43 679 5

Иран е премахнал камерите, използвани от МААЕ за наблюдение на ядрената му програма

  • иран-
  • ядрена-
  • програма-
  • камери-
  • наблюдение

Съобщи Иранската организация за атомна енергия (ИОАЕ)

Иран е премахнал камерите, използвани от МААЕ за наблюдение на ядрената му програма - 1
Източник: БГНЕС

Иран е свалил и поставил под ключ камерите, използвани от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) за наблюдение на ядрената му програма, съобщи Иранската организация за атомна енергия (ИОАЕ), цитирана от Фарс.

Вчера ръководителят на ИОАЕ Мохамед Еслами подчерта, че камерите на МААЕ, които бяха изключени преди няколко седмици, няма да бъдат включени отново преди постигането на ново ядрено споразумение, припомня ДПА. В началото на юни Техеран изключи 27 наблюдателни камери, разположени на ядрени обекти, в отговор на резолюция на Управителния съвет на МААЕ, изискваща от Иран да сътрудничи на инспектори на ООН, проучващи необявени ядрени обекти, предаде БТА.

МААЕ предупреди няколко пъти, че Иран има нужда от само още няколко седмици, за да създаде материал за ядрена бомба. Техеран подчертава неведнъж, че ще използва ядрената технология само за мирни цели.

Дипломатическите усилия за връщане към сключеното през 2015 г. ядрено споразумение между Иран и големите сили са в застой от март.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно

    5 1 Отговор
    За кво съм им камери
  • 2 А50

    12 0 Отговор
    Иран влиза в БРИКС и му дpeмe за МААЕ, санкции, САЩ, ЕС и евpeи, Щом може за Израел защо да не може за Иран. Света вече не е същия и колективизирания запад може само да съжалява, че прекали с алчността си.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 име

    6 0 Отговор
    Краваристан губят прокси войната в Украйна, а и може би подозират че на два фронта нямат никакъв шанс - говоря за война в Тайван. И ми е много интересно дали ще им мине през ума да се пробват срещу Иран. Евентуално евреите може нещо да ги подкокоросат, ама все на някой трябва да му е ясно че нямат толкова ресурси.
  • 5 Като

    1 2 Отговор
    Са ги махнали, ще им доставят други - с ракети.