Last news in Fakti

29 Юли, 2022 10:35 3 299 12

Renault оцени загубите от напускането на Русия

  • русия-
  • загуби-
  • санкции-
  • пазар-
  • renault

Загубата на Renault от напускането на Русия възлиза на 2,3 милиарда евро

Renault оцени загубите от напускането на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Френската Renault оцени нетната загуба от прекратяването на дейността си в Русия на 2,3 милиарда евро, според доклада си. В същото време нетният дълг на групата във връзка с изтеглянето от Русия намалява с 0,5 млрд. евро. През първата половина на годината групата като цяло получи нетна загуба от 1,357 милиарда евро след печалба от 354 милиона година по-рано. Приходите на автомобилния гигант са паднали с 10 процента до 21,057 милиарда евро.

Общият брой на автомобилите, произведени от групата за шест месеца, се оказа 348 хиляди. В края на годината недостатъчното производство, свързано с недостиг на полупроводници, според Renault ще възлезе на 300 000 автомобила. Renault обяви прекратяването на дейността си в Русия на 23 март. Официалната причина са затруднения с доставката на компоненти. Московският завод Renault стана собственост на градските власти, след като френският автомобилен производител обяви решението си да ограничи работата си в страната. По-късно градската управа обяви намерението си да произвежда актуализирана версия на автомобила "Москвич" в производствени мощности.

Източник: Лента.ру


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Химн на самоубиеца

    26 5 Отговор
    Бенг,бенг ю шат ми даун,бенг,бенг .......
  • 2 Зизитопа

    22 5 Отговор
    Макрон ще им даде парички?
  • 3 Софиянец

    52 7 Отговор
    Загубата на Renault от напускането на Русия възлиза на 2,3 милиарда евро, но това не е толкова важно.Важно е краварите да са доволни.
  • 4 Алко Балко

    17 2 Отговор
    Дето вика Ердоган:"Ye kafasini".Става въпрос за ядене на глава
  • 5 Ситрошен

    7 23 Отговор
    Нищо, сега това, което ще произвеждат руснаците ще е в толкова по-лошо качество от бараките на Ренде, Пеша и Ситрошен, че те ще изглеждат като Мерцедес от 90-те .. Рашките никога не са имали и няма и да имат добро автомобилостроене, защото са свикнали още от време оно да се назначават хора удобни на властта, а истинско можещите са наритвани винаги. Корупцията не прощава.

    Коментиран от #7

  • 6 Урюрвкос

    15 0 Отговор
    Китайците са затворили 4 завода за производство на кондензатори което е 60% от световното производство. Все още има складови наличности но след 5-6 месеца автомобилите съвсем ще спрат.
  • 7 Боев

    17 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ситрошен":

    Истината е, че и американците не могат да правят читави коли.
    В България както много рядко се виждат руски коли, така и много рядко се виждат американски.
    Колите по пътищата ни са европейски, японски, корейски, а вече и китайски.

    Коментиран от #8

  • 8 Ситрошен

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Боев":

    В грешка си, има много американски коли, по-здрави са, а и частите са им по-евтини, стига да намерив вратичка за вноса. Не случайно в момента е модно да се внасят коли от САЩ и Канада

    Коментиран от #11, #12

  • 9 така е

    1 0 Отговор
    Политиката ни е скъпа и не се отразява на независимия пазар
  • 10 Рико

    2 1 Отговор
    Ако в 150 млн РФ има 50 млн автомобили и паркът се подменя на 10 години, само за да се подържа това ниво са необходими 5 000 000 коли годишно. Руското автомобилостроене способно ли е само да ги произведе?
  • 11 Хахахаха

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ситрошен":

    Внасят от САЩ и Канада ударени коли който тук се правят и продавят но преди това играят на търг за тях колега разбирач демек пак си вкарваме бараки само че от САЩ и Канада ти си помисли че останалите хора са по глупави от нас ли та ще ни подаряват хубавите си нуща
  • 12 Хахахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ситрошен":

    Каква вратичка бе младеж явно си някде около 16-та си година играе се на търг през фирма която ако искаш срещу 5000 usd ти кара колата пред вас ако не ти си се оправяш колите са ударени наводнени и т.н не си мисли че там са нови
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания