Last news in Fakti

31 Юли, 2022 18:51 2 865 12

Арестуваха две българки в Истанбул заради търговия с органи

  • арестувани-
  • българки-
  • истанбул

След проследяване на сигнала полицията установила фалшифицирани сведения в документите на две български гражданки /първата за присаждане, а втората за донор/, подадени в една частна истанбулска болница във връзка с операция по присаждане на бъбрек.

Арестуваха две българки в Истанбул заради търговия с органи - 1

Истанбулската полиция е разкрила група, занимаваща се с нелегална търговия на човешки органи, с участието на две български гражданки, които били арестувани и предадени на съда, откъдето ги изпратили в затвора.

По данни в турския вестник "Сьозджю" операцията е била предприета по сигнал, че чужди граждани участват в т.н. органна мафия.

След проследяване на сигнала полицията установила фалшифицирани сведения в документите на две български гражданки /първата за присаждане, а втората за донор/, подадени в една частна истанбулска болница във връзка с операция по присаждане на бъбрек.

Същите посочвали в документите, че са братовчедки. Разследващите случая установили, че няма роднинска връзка помежду им. Въз основа, на което полицията ги арестувала.

В разпита в полицията задържаните българки признали, че се разбрали донорството да се осъществи срещу сумата 25 000 лева.

Друг български гражданин срещу сумата 7000 лева уредил легализацията на българските документи.

В случая били замесени и няколко служители от частната охрана на болницата, чието име не се съобщава. Предстои съдебен процес по случая.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крайно време е

    25 4 Отговор
    да върнат смъртното наказание за подобни изверги...
  • 2 Сериозно

    14 1 Отговор
    Да не се окаже че са продавали овча "кайма" за 25 000 лева?
  • 3 По добре да отида при Свети Петър

    15 5 Отговор
    Отколкото да си сложа орган на еволюционно недоразвито същество в себе си!
  • 4 мда

    5 10 Отговор
    Браво на донорката.Спасила един живот,а аз си чакам тук в мафиотския списък за наивници.
  • 5 Гешефтура на припек

    22 2 Отговор
    Какво! Циганската мафия и в БГ купува и продава органи. Нека полицията и прокуратурата са завъртят около болниците и здравните центрове - да видят охранените сигани чакащи като паяци в луксозните си коли. И всички са напомощи, с ТЕЛК-ове!
  • 6 Българските турци

    14 7 Отговор
    Вестникът който разпространява новината е от най радикалната опозиционна турска медия ! Прави всичко възможно за да компромитира властта в Турция...Това също е един такъв опит...В Турция легалните присаждания не са забранени ! Има си специална процедура за това,която за чужди граждани е различна и се изискват и официална легитимация и от страната от която идват! Това е фейк с цел очерняне на Турското здравеопазване което с качеството си привлича хиляди чужденци да се лекуват в Турция ... вече е клон от икономиката на страната и се нарича "Здравен Туризъм" !!!
  • 7 ДаКастрирамеСулюПаситт0

    18 6 Отговор
    А в англо- краварската кочина Бугристан, едва ли има Корва,която да е търгува с половия си орган и да не е станала я министърка, я депутатка, я нещо друго, плащано от държавната хранилка.
  • 8 диарбекир чака

    11 2 Отговор
    сега ще им обърнат органите от охoбоxo
  • 9 Рошко

    19 3 Отговор
    Ами хващат и си съдят хората, викам да използваме техния съд че тука няма такъв
  • 10 Гост

    11 7 Отговор
    ...та да си дойдем на думата .. със заразените либийски деца .!... нещо се е случило с помощта на Бг медиците....стотици заразени деца срещу пари!... ....да се благодарят "страдалците невини"" там на когото трябва...че малко беше останало до вжето ...медици-брзсрамници !
  • 11 АКО СТАВА ВЪПРОС ЗА ТЕХНИТЕ ОРГАНИ

    3 0 Отговор
    ТУРЦИТЕ НАЛИ СИ ПЛАЩАТ ..... САМО НЕКА СЕ ПАЗЯТ ЧИ ТИЯ МОЖЕ ДА ИМАТ БУБИ ПО ОРГАНИТЕ И НЕКА ГИ МИЯТ ЧЕИ МИРИШАТ !
  • 12 ...

    2 3 Отговор
    Ерго ще командва Бг като не можете да се разберете giayrите
Новини по държави: