Last news in Fakti

3 Август, 2022 15:33 1 333 5

Германия отлага повишаването на цената на газа

  • газ-
  • газпром-
  • северен поток-
  • германия-
  • русия

Повишаването на цените бе планирано, за да се покрият рязко покачилите се разходи на вносителите на синьо гориво, като се предвиждаше корекция нагоре да има и за тези потребители, които имат договори на фиксирана цена

Германия отлага повишаването на цената на газа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германското правителство ще отложи планираното повишение на цената на природния газ, предизвикано от намалените доставки то Русия.

Това съобщават неназовани представители от правителството на Федералната република и Бундестага, цитирани от агенция "Ройтерс".

Повишаването на цените бе планирано, за да се покрият рязко покачилите се разходи на вносителите на синьо гориво, като се предвиждаше корекция нагоре да има и за тези потребители, които имат договори на фиксирана цена. Това обаче, оказва се, е основната пречка пред намеренията на германското правителство, тъй като около една четвърт от всички германци са на фиксирани договори.

Потърсен за коментар, германският енергиен министър е отказал да говори по въпроса. Плановете на Берлин бе официалното повишение да бъде обявено през август, но от чернова на проекторешение, с което разполага "Ройтерс", става ясно, че плановете се променят, като се предвижда цената да бъде коригирана на всеки три месеца с оглед на стойността на природния газ към момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    13 0 Отговор
    МАЙ СКОРО ЩЕ ВИКАТ,,,ЗДРАСТВУЙТЕ БРАТУШКИ,,!

    Коментиран от #3

  • 2 кирлив петков

    11 0 Отговор
    вие ако щете чакайте ние тука в бг вече я вдигнахме
  • 3 Само питам

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":



    Немците още ли купуват от Русия и финансират "войната"? Добре че сме ние, БЪЛГАРИТЕ, та да спрем да ги финансираме. :D




  • 4 гошо

    10 0 Отговор
    няма страшно ние тук в БГ я вдигнахме и заради вас
  • 5 Чичо от село

    9 0 Отговор
    Ох, камък ми падна от сърцето. Беше ми много гадно като знаех как ще се ограничават германците и с къпане, и с температура, и с икономика. Е сега вече ми е рахат. Нека и другите европейски държави да направят така. Щото имаче през зимата евроценностите щяха да се обезценят, а евроатлантизма да иде на .... .
Новини по държави: