Last news in Fakti

25 Юни, 2013 14:13 1 450 0

Дилма Русеф готви референдум за политически промени в Бразилия

  • дилма русеф-
  • бразилия-
  • реформи-
  • протести-
  • референдум
Дилма Русеф готви референдум за политически промени в Бразилия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Бразилия Дилма Русеф предложи референдум за евентуални политически реформи, опитвайки се да се справи с протестите обхванали страната, съобщава Би Би Си.

Тя също така обеща увеличаване на разходите, отнасящи се до обществения транспорт, както и засилване на фокуса над здравеопазването и образованието в страната. Тя вече се е срещнала с кметове и областни управители, които са се съгласили с новоизготвените планове.

Дилма Русеф заяви, че реформите ще се съсредоточат над 5 основни области.

1. Фискална отговорност, гарантиране на икономическата стабилност и ограничаване на инфлацията.

2. Инвестиране на 100% от постъпленията от продажба на петрол в образованието.

3. Наемането на чуждестранни лекари, които да предоставят здравни услуги в по-отдалечените и слабо развити райони на страната.

4. Свикване на учредително събрание, гарантиращо изменянето на конституцията, подсигуряващо извършването на планираните реформи.

5. Подсигуряване на инвестиция на стойност $25 млрд., отиваща по реализирането на проекти за подобряването на обществения транспорт и градската мобилност.

Представители на протестиращите заявиха, че не са сигурни в осъществяването на планираните промени и, че нямат намерение да спират с протестите.

До този момент 4-ма души загинаха в следствие на демонстрациите.

Преди да влезе на срещата с регионалните управители, Дилма Русеф се е срещнала с представители на една от основните протестиращи фракции. Пред тях тя е обещала, че ще направи предложение за налагането на много по-тежки санкции над лица разкрити в корупция.

Русеф претърпя сериозни критики и относно разходите, които страната направи по организирането на световното първенство по футбол през 2014 г. и олимпийските игри през 2016 г.

Много хора смятат, че цените за билетите на тези събития са прекалено високи и са непосилни за голяма част от населението, която живее в значителна бедност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА