Last news in Fakti

27 Юни, 2013 14:12 805 0

Протестите в Бразилия не стихват

  • бразилия-
  • протести-
  • дилма русеф
Протестите в Бразилия не стихват - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Седем души са били ранени, а други 20 арестувани при сблъсъци между протестиращи и полиция преди и след мача между „Селесао“ и Уругвай от турнира за Купата на конфедерациите, игран в Бразилия. Домакините победиха с 2:1 и се класираха за финала, а безредиците са продължили по време на целия мач пред стадиона.

По данни на Би Би Си над 50 хиляди души са излезли по улиците. Активистите искат да бъдат дадени повече пари за образование и здравеопазване, както и по-здрави мерки срещу корупцията в южноамериканската държава. Президентът на страната Дилма Русеф обеща, че ще въведе серия от мерки и действия, за да задоволи исканията на протестиращите. Тя е първият политик, който реагира на масовите протести с конкретни предложения.

В събота пред стадион „Минейрао“ над 70 хиляди души се събраха преди мача между съставите на Япония и Мексико, като тогава ранени бяха около 40 души, а задържани – над 30.

В опит да спре протестите, правителството обеща да „ускори“ темпото на реформите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА