Last news in Fakti

25 Юни, 2013 15:04 11 501 9

С депутатски имунитет Валуев бракониерства бобри

  • валуев-
  • бобри-
  • мечки

Бившият боксьор от тежка категория Николай Валуев няма да бъде съден за бракониерски лов на бобри, съобщават руските медии.

Следственият комитет на Архангелска област обяви, че Николай Валуев е нарушил закона, ловувайки бобри извън разрешения сезон, но той няма да бъде съден, защото не е причинил голяма вреда на животинския свят с постъпката си.

Юристът на Международния социален екологичен съюз Андрей Моргулев заяви пред Ехото на Москва, че ако на мястото на Николай Валуев беше обикновен човек, а не известен спортист и депутат от Думата, то той щеше да бъде съден за бракониерство.

От Грийнпийс – Русия заявиха, че Валуев трябва да дава пример на гражданите, а не да ловува в забранен сезон.

Скандалът се разрази след като самият боксьор публикува в профила си в Туитър снимки от свой лов в Архангелска област през май. Освен бобри бяха показани патици и мечка.

Ловът на гъски, бекаси и патици е разрешена през пролетта. Скандалът принуди Валуев да напише в Туитър, че е имал разрешение за мечката. Следствието показа, че ловът на бобри е бил незаконен, но известният боксьор няма да бъде наказан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стефан гайдаров

    0 1 Отговор
    tasev ne si komentiral o6te da ne spi6 sletobeden san v det. gradina
  • 2 иван иванов

    1 0 Отговор
    на празноглавите ловци ще им кажа: вас ще ви е приятно ли някой да ви застреля и улови и одере?
  • 3 Росица Колева

    1 13 Отговор
    Гн. Иванов, те и пържолите в хипермаркета са от драни животни, но за разлика от вас ловците плащат такси да ловуват освен всичко друго.

    Коментиран от #9

  • 4 маляка

    1 2 Отговор
    тая мечка умряла от страх кат видяла физиономията на ловеца
  • 5 иван иванов

    1 0 Отговор
    Г-ЖА КОЛЕВА, НЕ ЯМ МЕСО! А И ПЪРЖОЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА СКЪПИ НА ФОНА НА ЗАПЛАТИТЕ! АЙДЕ ЛЕКА ВЕЧЕР И СБОГОМ!
  • 6 Iliyan Aleksandrov

    1 0 Отговор
    дее.а и м..муната трепе животинки да се снима с тях ....
  • 7 алкап

    1 0 Отговор
    на този пън бих му пуснал мечка в стаята докато спи или вълк.

    То такива хора природата сама ги убива имаше много примери с наши ловци дето сами се избиха
  • 8 Георги Воденичарски

    1 0 Отговор
    Позната картинка, при нас е същата работа, та нали и Първанов беше замесен в подобен скандал, с лов на забранен и при това доста рядък дивеч. Но както е казано в статията щом имаш пари и влияние всичко ти е позволено, така е по нашите географски ширини.
  • 9 петър петров

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Росица Колева":

    Удивително е как съществуват толкова прости и ограничени хора като теб. Пържолите б или от драни животни ама ловците плащали освен всичко друго........ човек такива като теб да ги хване и да ги одари в стената ще им е МНОГО МАЛКО. Знати ти сядаш тук да защитаваш убийци на невинни животни, защото си били плащали! Какъв човек загубил всякаква мисъл и човечност може да има такова изкривено мислене. Колегата който каза за бракониера, дали ще му е приятно да го застрелят и уловят, важи и за теб госпожице с промит мозък. Животните какво са виновни че да бъдат убивани, само човек без сърце би направил това, а още по голям б...к би седнал да защитава подобни хора - като теб. Плащал си бил. Тоест има право да убива, така ли!? А и даже тоя не е плащал както се разбира. Но и да е какво значение има, животните какво ги интересува кой какво плаща, те не заслужават да бъдат убивани каквото и да става! Жените били чувтсвителни. Ето какви жени има, и то едва ли си само ти. Наистина много проста но се срещат и други такива като теб. Нищо не става от такива като теб, НИЩО!