Last news in Fakti

4 Август, 2022 13:00 993 5

Русия пред нов пик на COVID-19

  • русия-
  • москва-
  • ковид-19-
  • пик-
  • епидемия-
  • пандемия-
  • covid-19

Вирусологът Алтщайн каза, че пикът на заболеваемостта от COVID-19 се очаква в края на август

Русия пред нов пик на COVID-19 - 1
Снимка: Оля Ал-Ахмед

Пикът на заболеваемостта от COVID-19 в Русия се очаква в края на август 2022 г. Това заяви Анатолий Алтщайн, доктор на медицинските науки, професор и главен научен сътрудник в Изследователския център по епидемиология и микробиология в Гамалея в разговор с РИА Новости.

Вирусологът прогнозира, че броят на откритите случаи на коронавирус на ден ще нараства. Той стигна до това заключение въз основа на ситуацията с щамовете BA.4 и BA.5 в другите страни. „Обикновено минава един месец от началото на епидемията, ние започнахме да увеличаваме заболеваемостта някъде в края на юли, което означава, че трябва да има пик в края на август“, каза Алтщайн.

По-рано имунологът Владислав Жемчугов говори за два сценария за края на пандемията от COVID-19. Първият е преминаването на коронавируса в състояние на сезонно заболяване. Експертът обаче смята, че най-вероятният изход е преминаването на COVID-19 в състояние на естествена фокална инфекция, при което вирусът може да намери носител в природата.

На 26 юли Роспотребнадзор обяви увеличение на заболеваемостта от COVID-19 в Русия с почти 50% през седмицата. Превишение на средните нива на инфекция в Русия е регистрирано в 17 региона на страната. На 27 юли в страната бяха установени над 9000 случая на коронавирус за първи път от април.

По-късно Роспотребнадзор съобщи, че ако епидемиологичната ситуация с COVID-19 в Русия се влоши, коронавирусните ограничения ще бъдат върнати. Въвеждането на мерки с повишаване на заболеваемостта допусна и прессекретарят на руския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков. Според него Кремъл не е отменил мерките за повишена епидемиологична безопасност и ще продължи.

Източник: РИА Новости


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    6 1 Отговор
    Пращайте на украинците маски и ваксини тогава.
  • 2 Кой каза

    3 3 Отговор
    че Русия е свободна и независима?
    Същите мантри за "заболеваемост" и някакви дебилни тестове и цифри?
    И там действат същите "началници", както в ЕССР и във ФАЩ!
    Жалко само, че ги използват сега с тази война да забранят петрола и газта в цяла Европа и да се създаде още по-голям хаос в света, инфлация, безработица и те, същите "началници", да ни предложат фашизма, загънат в хубав цветен целофан, с надписа: Ние винаги се грижим за вас! Ха-ха-ха...
    Иначе светът "нямал други възможности", да живее нормално, освен техния ред!

    Коментиран от #3

  • 3 Не разбрахте ли че ковид има навсякъде

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Кой каза":

    по света и всяка държава налага мерки и ограничения при нужда? И Копейкин го знае много добре това, но ви мъти главите, за да гласувате за Възраждане.
  • 4 Хаберий

    2 0 Отговор
    Министерството на отбраната на Русия продължава да анализира военно-биологичната дейност на САЩ и техните съюзници в Украйна , като взема предвид новата информация, получена в освободените територии.
    На днешния брифинг началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на РФ генерал-лейтенант Игор Кирилов разказа за текущата работа по изследване на биологични проби от украински военнослужещи, доброволно сложили оръжие.
    Като се има предвид интересът на администрацията на САЩ към изследването на „тясно насочени“ биологични агенти, подобни изявления ни принуждават да хвърлим нов поглед върху причините за пандемията от новата коронавирусна инфекция и ролята на американските военни биолози в появата и разпространението на патогенът на COVID-19.
    През май 2022 г. Джефри Сакс, водещ експерт в реномираното медицинско списание The Lancet, професор в Колумбийския университет, който е водеща научна институция по глобална биосигурност, заяви на конференция в Испания, че „... коронавирусът е създаден изкуствено и с голяма вероятност да използваме американските постижения в областта на биотехнологиите...”.
    Според руските експерти това се доказва от нехарактерната за повечето коронавируси вариабилност на геновариантите, обуславяща различни пикове на тяхната заболеваемост, значителни разлики в смъртността и заразността, неравномерно географско разпределение, както и непредсказуемия характер на епидемичния процес като дупка.
    Изглеж

    Коментиран от #5

  • 5 Да, има нещо такова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Хаберий":

    И западни експерти в областта на вирусите и медицината казват същото.
    Според австрийския проф. др. Хадич (Ärzte für Aufklärung Interview mit Prof Martin Haditsch) в ютуб казва, че този вирус е изкуствен, но при разпространението си еволюирал бил, като природен вирус, което било много положително за хората и за лечението на заболелите от него.
    Същия професор казва, че сме имали "медициснки фашизъм", принуждение и че т.н. "ваксини", не са били такива...
    Доста интересно и доста смел професор. Други, като проф. др. Хьокертц, токсиколог в Германия беше заплашен от властите и беше принуден да млъкне и емигрира в Швейцария. Всеки, който критукува този изкуствен вирус и мерките на страните, бива осмиван, унижаван, гонен, бит, арестуван, хвърлян в психиатрията или даже убит. Такова нещастие имаше др. Андреас Ноак в Австрия. Човека беше критик на всичкото това, доста добра аргументация имаше и "умря при загадачни обстоятелства"!
    Та, нищо чудно да има нещо вярно в това!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания