Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Август, 2022 22:23 2 002 18

Беларус проверява бойната си готовност по границата с Украйна

  • беларус-
  • украйна-
  • учение-
  • армия-
  • александър лукашенко

Съобщенията идват един ден, след като украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба каза, че Киев ще прекъсне връзките си с Минск, ако се присъедини към военните усилия на Русия и нахлуе в Украйна

Беларус проверява бойната си готовност по границата с Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Беларус тества готовността на войските си в региони по споделената граница с Украйна, съобщиха украинските въоръжени сили в четвъртък, докато Киев осигурява отбраната си срещу заплаха от второ нападение, съобщава "Фокс нюз".

Беларуските групи за специални операции провеждат проверки на бойната готовност, а войските в регионите Брест и Гомел на Беларус започнаха да укрепват своите регионални сили.

Още новини от Украйна

Министерството на отбраната на Беларус също каза в четвъртък, че 250 от военнослужещите ще участват в съвместни учения в Русия, според беларуските медии.

Съобщенията идват един ден, след като украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба каза, че Киев ще прекъсне връзките си с Минск, ако се присъедини към военните усилия на Русия и нахлуе в Украйна.

Длъжностни лица от месеци предупреждават Беларус да не се намесва по-пряко във войната, нараснаха опасенията как Украйна ще успее да се справи с втория военен фронт на север.

Но дори и Беларус да не нареди инвазия в Украйна, Киев е изправен пред нови заплахи от Москва, тъй като Русия заплашва да нанесе нов удар в столицата, след като не успя да го предприеме по-рано тази година.

Коментарите, направени от Кремъл и подкрепяни от Русия служители, съчетани с неотдавнашните ракетни удари срещу Киев, накараха украинските служители на отбраната да усъвършенстват своите процедури за сигурност около столицата.

"Ние анализирахме предишните действия на противника в киевското направление и, поучени от този опит, прогнозирахме нашите адекватни действия", каза генерал-лейтенант Сергей Наев в коментар, публикуван във Facebook. "Отбранителните позиции са разположени точно на местата, където има най-голям шанс за настъпление на вражеските сили."

Наев каза, че отбраната на Украйна се е подготвила както за атаки от близко, така и за далечно разстояние, докато Русия засилва своите ракетни удари далеч от фронтовите линии на изток и юг.

"Сигурен съм, че противникът повече няма да премине това направление", добави генерал-лейтенантът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 скрап

    10 8 Отговор
    По пушилката се разбира че са руски танковете.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Щото амероканските

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "скрап":

    са електрически.
  • 5 Агент Масква

    6 8 Отговор

    До коментар #3 от "Иванушка  🇷🇺":

    Изключително добра е! Достигнат е прага на ранени и жертви 47 000, няма нова жива сила! Напредва се бавно, никак даже само защото ги бомбим с тежката артилерия иначе да сме спрели! Нещата отиват към мирни преговори, ако в кратуните на едните и другите има мисъл. Първо дойде предложение от РФ, днес е предадено второ на Ердоган. Та стягайте се за преговори! Мир предлага този който е в изгодна позиция, днес!

    Коментиран от #10

  • 6 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 18 Отговор
    НАТО ги чака....Поляците за една седмица ще ги опаткат!

    Коментиран от #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Живанши

    13 9 Отговор

    До коментар #5 от "Агент Масква":

    Какъв мир бе? Руснаците си дрънкат за мир колкото за пред публиката. И 2те страни са наясно, че мир е невъзможен в близките 2-3 години. Русия ще държи лека офанзивна отбрана, докато унищожават склад по склад, казарма по казарма на противника. В един момент ще вземат одеса. Все още не могат да се скрият от американските сателити, но с течение на времето и хитро разпределение, може да залъжат укрите и да взрмат Одеса и до там. Украйна ще стане слабо активна военна зонна за няколко години, докато на всички тотално им писне от укрите и техните 0 резултати да си върнат земя. Украйна ще стане голяма палестина. Ще ги хрантутят там. Запада знае, че Русия им е на всеки ъгъл. Няма вечно Европейците да се кръстят на Укропска пропаганда, докато реално не виждат така наречения руски варварин а просто война!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Агент Масква

    2 6 Отговор

    До коментар #10 от "Живанши":

    За помни Идват преговори за мир! И точно от РФ не защото са в слаби, а точно защото са в позиция! 2-3години бойни действия няма да останат и едните и другите!

    Коментиран от #15

  • 13 Такаа

    3 5 Отговор
    Беларуският посланик самичък си би шута от Лондон,каза и ,че ще изтегли и служителите си.По принцип дипломати и посланници се гонят,това да си биеш шута сам е едно на милион.Ясно е,че е привикан и в момента Беларус се стяга.Китай и те почват да се заформят,Иран ще преразглежда ядрените си оръжия.РФ просто си сформира блок подобен на НАТО.кого забравихме-Саудитският принц,който не дава на американският президент да стъпи у тях.
  • 14 Хохо секса

    2 2 Отговор
    Коя ще е първи за дранголника?
    Бойкошенко или Лукашенко?
    Пуснете анкета!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Икуфял

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дъртак. Мисли се за гений.
Новини по държави: