Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Август, 2022 15:50 1 650 15

ДНР съобщи за превземането на селището Пески

  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • днр-
  • пески-
  • донецката народна република

Заместник-командващият НМ ДНР Емелянов каза, че Пески е под контрола на съюзническите сили

ДНР съобщи за превземането на селището Пески - 1
Снимка: БГНЕС

Съюзническите сили превзеха село Пески в Донецката народна република (ДНР), съобщи Иля Емелянов, заместник-командир на 11-ти отделен гвардейски мотострелков Енакиево-Дунавски полк на Народното опълчение (НМ) на ДНР. Думите му са цитирани от ТАСС.

„Самото селище Пески е под наш контрол, може да се каже със сигурност“, каза заместник-командирът.

По-рано украинският доброволец Сергей Гнездилов нарече боевете в Пески „личен ад“. По думите му за ден по селото са изстреляни 6500 снаряда.

На 2 август Емелянов каза, че в момента Пески изглежда като голям гарнизон. По думите му местното население е евакуирано отдавна, имало е непрекъснати ровове, включително и под къщи.

Източник: ТАСС


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 13 Отговор
    “Днес е тежък ден за Горловка и републиката. Трагически загина храбрата и мъдра жена, която стоеше в основите на Народната милиция в ДНР. Качура Олга Сергеевна, победоносната и непоколебима “Корса”. "- изстена в телеграм канала си Приходко. Украинската страна придружава съобщенията за смъртта й с квалификациите изверг, безжалостна, цинична, алкохоличка и прочие. Корса беше представяна като командир на ракетен дивизион “Град” и озвучаваше заповедите за обстрел на Иловайск, Дебалцево, Углегорск, Мариновка и Авдеевка, довели до масови жертви сред цивилното население. Руснаците я изпращат на курс за повишаване на квалификацията в Михайловската военно-артилерийска академия на РФ в Санкт Петербург. След завършването на курса и присвояват званието “полковник от Въоръжените сили на ДНР”.

    Коментиран от #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГОЛЯМ СМЯХ

    21 13 Отговор
    контранастъплението на украйна е посока полската граница, ние му казваме бягане през глава ама така не е модерно , друго си е да прозвучи контра настъпление посока полша!
  • 4 Запознат

    8 9 Отговор
    Да ама не е, няма доказателства.

    Коментиран от #5

  • 5 Мишел

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "Запознат":

    ВСУ призна, че вчера са украинските части са отстъпили Пески и са направили стратегическо отстъпление към Бахмут ( Страна .ua).
    А ДНР съобщиха вчера, че освен завземането на Пески, прочистват Маринка и са навлезли в Артьомовск ( по украински Бахмут)
    Предпоследната укрепена линия към централна Украйна се разпада, ВСУ отстъпват на последната.
  • 6 ЗАЩО, ЗАЩО

    11 4 Отговор
    А аз като го написах ме занулихте. Май такива работи не могат дълго да се крият.

    Коментиран от #7

  • 7 ЗАЩО, ЗАЩО

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "ЗАЩО, ЗАЩО":

    Написах още ,че един украинец говори за страшното състояние на неговата армия. От 15 човека дредно само 1 оцелява
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 МалкоЛогика

    4 6 Отговор
    Това сигурно са го направили немотивираните дезертиращи новобранци от ДНР. Другите вече са избягали от фронта. Оценките за 10-кратно огнево превъзходство на армиите на РФ, ЛНР и ДНР над украинската са лъжи на западните анализатори. И въобще, това е неправилна реалност.
  • 10 Дъ-Ге

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не знам тя по какво е стреляла, но вчера поглебалната процесия беше бомбандирана от ВСУ на Украйна, където загинаха хора, включително и дете. Да отстрелваш хора, които са на погребение си е не тероризъм, а углавно престъпление плюс още ....... ВСУ избиха 50 свои хора от Азов, намиращи се в плен при руснаците с американски ракети Хаймърс онзи ден, а вчера гърмяха по още един лагер. Повечето азовци вече са детоксикирани и трезви и охотно дават показания, които са подкрепени обилно с видео материали от собствените и телефони. Слушах един наемник, разказваше за пленен руски войник, който са разпитвали. Бой и мъчения и като разбрали, че нищо няма да изкопчат са му разрязали ехилесните сухожилия и са го пуснали да бяга през река. Устроили са си стрелба и са го убили. Наемниците са ги уверявали украинците, че с тях ще бъде същото ако попаднат в плен, така че единствения и шанс е ......
  • 11 Дъ-Ге

    6 6 Отговор
    Украинското контранастъпление не знам с точно каква армия ще се осъществи. Върви Шеста мобилизационна вълна. Командването на място го няма, комуникации никакви. Изпращат се младежи събрани от дискотеките без нито един ден казарма. Зеленчука трябва да бъде махнат от своите, докато Украйна все още има шанс да бъде на картата от това, което остане. То Зеленчука не го пазят украински охранители, а говорищи на английски език. След превземането изцяло на ЛНР настъплението няма да спре и всяко населено место, което отвоюват руснаците повече няма да влезе в пределите на Украйна.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Странно

    7 3 Отговор
    Уж все превземат сепаратистите , а от 6 месеца картата все една и съща . Трябваше уж за няколко дни да сменят Зеленски , а нещо не се случват нещата .
  • 15 Наблюдател

    4 4 Отговор
    В пристанището на Севастопол влезе теглен на буксир кораб от клас Валерий Биков със следи от пожар.
    Бил е със заличени бордови номера , но е един от "Дмитрий Рогачев", "Павел Державин" или "Сергей Котов" . Самият "Валерий Биков" е на ремонт , така че не е той.

    Според анализатори, не ВСУ е причинило пожара , а дефектирала ракета Калибр.
    Не се знае колко са големи щетите , но кораба е загубил собствен ход и пожара е бил мащабен.
Новини по държави: