Last news in Fakti

8 Август, 2022 05:26 1 033 5

Сенатът одобри плана на Байдън за климата, здравеопазването и данъците

  • джо байдън-
  • сащ-
  • план-
  • сенат-
  • климат-
  • здравеопазване-
  • данъци

Той ще включва най-голямата досега инвестиция на САЩ в областта на климата - 370 млрд. долара

Сенатът одобри плана на Байдън за климата, здравеопазването и данъците - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След 18 месеца на трудни преговори и многочасови дебати в неделя Сенатът на САЩ прие амбициозния план на Джо Байдън за климата, данъците и здравеопазването, предаде БНР. Франс прес коментира, че това е значителна победа за президента преди важните междинни избори.

Гласувайки като единен блок и с решаващия глас на вицепрезидента Камала Харис, демократите одобриха плана за разходи в размер на 430 млрд. долара, който тази седмица ще бъде представен на Камарата на представителите, където се очаква да бъде приет, преди да бъде подписан от Байдън.

Планът, изработен в деликатни разговори с членове на дясното крило на Демократическата партия, ще включва най-голямата досега инвестиция на САЩ в областта на климата - 370 млрд. долара, насочени към постигането на 40-процентно намаление на емисиите на парникови газове до 2030 г.

Това би осигурило на Байдън ясна победа по една от най-важните точки от програмата му и би допринесло за възстановяване на водещата роля на САЩ в глобалното предизвикателство, свързано с промените в климата.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 велик кретено-зидар

    1 2 Отговор
    ЯДРЕН СИНТЕЗ СЕ УКРИВА ОТ ВОЕННИТЕ ОТ НАД 50 ГОДИНИ, ПО ПЛАН КЪМ 2030-А ЩЕ ГО ОБЯВЯТ ПУБЛИЧНО ЗА УСПЕШЕН И ЩЕ РЕШАТ "КРИЗАТА" В ЕНЕРГЕТИКАТА. ПАРАЛЕЛНО ДО 2050-А ЦЯЛАТА ТАЯ ДЕБИЛНА ТРИИЗМЕРНА ЧОВЕШКА РЕАЛНОСТ СЛЕДВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ОТ ПЛАНЕТАРНИ ИЗМЕНЕНИЯ, КОИТО НЕ СА САМО КЛИМАТИЧНИ. ЙЕЛОУСТОУН ЩЕ ИЗБУХНЕ М/У 2035-2047-А ГОДИНА :Д
  • 5 велик кретено-зидар

    1 3 Отговор
    ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРИ НАС НА МН МЕСТА ПРЕДСТОИ И ПЪТИЩА ДА НЕ ОСТАНАТ, ОЩЕ ПО-МАЛКО ХОРА, СРЕДНА КЛАСА ЗА БЪЛГАРИЯ НА РОМИТЕ ПОКОЛЕНИЯТА, ОТ ТАЯ СТРАНА СЕ КРАДАТ И СЕ ИЗНАСЯТ В ОФШОРНИ СМЕТКИ ПО НЯКОЛКО МИЛИАРДА НА ГОДИНА ВЕЧЕ НАД 30 ГОДИНИ. ТОТАЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД НАЛОЖЕН ОТ СТРАНА НА ЕЛИТИТЕ. СЛЕДВАЩИТЕ 10 ГОДИНИ СТРАНАТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОСТАНЕ ПОД 5 МЛН - ПЕНСИОНЕРИ, МИЛИЦИОНЕРИ, ОБЩИНАРИ И НА РОМИТЕ ДЕЦАТА. ЦИГАНИЯ И ЗАКЛАНИ ХОРА ЗА 5 ЛВ.