8 Август, 2022 12:05 992 0

Тежък пазарлък в Белград! Започват преговорите за съставянето на новото сръбско правителство

  • сърбия-
  • ана бърнабич-
  • александър вучич

Две имена се споменават като възможности за премиерския пост – сегашната министър-председателка Ана Бърнабич и министърът на финансите Синиша Мали

Тежък пазарлък в Белград! Започват преговорите за съставянето на новото сръбско правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Преговорите за сформирането на новото сръбско правителство започват днес и ще продължат следващите седем дни, така че е напълно реално Сърбия за има нова изпълнителна власт най-късно през последната седмица на август, съобщава белградското издание „Вечерне Новости“.

Според информация на вестника сръбският президент Александър Вучич, който е и лидер на спечелилата изборите през април Сръбската прогресивна партия, ще се срещне с ръководителите на партиите, за които се смята, че ще бъдат част от управляващото мнозинство, за да утвърдят основните принципи на бъдещия кабинет. Това мнозинство на практика се очерта при гласуването за председателя на парламента.

Това означава, че на преговорите със СПП би трябвало да дойдат социалистите, Съюзът на унгарците във Войводина, Партията на обединените пенсионери на Сърбия и Социалдемократическата партия на Сърбия, които общо имат 154 гласа заедно със СПП и подкрепиха кандидатурата на Владимир Орлич за председател на парламента на Владимир Орлич, пише вестникът.

Две имена се споменават като възможности за премиерския пост – сегашната министър-председателка Ана Бърнабич и министърът на финансите Синиша Мали, макар че не е изключено в последния момент да се появи някое трето име, отбелязва изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: