Last news in Fakti

9 Август, 2022 09:31 1 500 7

Тайван започна да провежда артилерийски учения

  • тайван-
  • военни-
  • учения-
  • артилерийски-
  • китай

На фона на продължаващите военни учения на Китай в близост до острова

Тайван започна да провежда артилерийски учения - 1
Източник: БГНЕС

Тайван започна днес да провежда обявени по-рано артилерийски учения на фона на продължаващите военни учения на Китай в близост до острова, предаде ДПА.

Провеждането на артилерийските учения бе обявено в края на юли, като целта им е да симулират отбрана срещу евентуална атака на китайските въоръжени сили, отбелязва ДПА.

Тайванските учения, които са част от ежегодни учения на Тайван, ще продължат днес, утре и вдругиден. Провеждането им е съпътствано от повишено напрежение в региона, като Китай заяви, че ще продължи с ученията, които провежда на север, на югозапад и на изток от Тайван. Първоначално китайските въоръжени сили бяха обявили, че ученията им ще приключат в неделя. Понастоящем не е обявена датата, на която те ще приключват, предаде БТА.

Тайванското външно министерство разкритикува решението на Китай да удължи срока на ученията си в близост до Тайван.

Китай използва военните си учения в близост до Тайван, за да се подготви за инвазия на острова, заяви днес тайванският външен министър Джоузеф Ву, предаде Франс прес.

Според тайванския министър Пекин цели промяна на статуквото в Азиатско-тихоокеанския регион.

"Китай използва ученията и военната си пътна карта, за да се подготви за инвазията на Тайван", изтъкна Джоузеф Ву на пресконференция в Тайпе.

"Истинската цел на Китай е да промени статуквото в Тайванския проток и в целия регион", каза още министърът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Койдозлу

    27 3 Отговор
    И тия като украинците ще се бият със свои за да угодят на краварника
  • 2 да де

    5 7 Отговор
    Демек ще си ги мерят на кой е по-голям.
  • 3 МБабе

    18 2 Отговор
    където стъпи Америка, войната я следва плътно
  • 4 Китайската стена

    12 1 Отговор
    Жалко, човечеството върви към тотален хаос и упадък! До сега можеше да си купиш частна армия ако притежаваш много пари! Но явно времената се менят и сега можеш да си купиш държави които да воюват вместо теб и така да си свършиш мръсната работа без да оцапаш ръцете си с кръв! Колко мило! Има една хубава Българска поговорка - "Ни лук Ял ни лук Мирисал"
  • 5 мммда

    1 2 Отговор
    Тия тапаци, ако настъпят опашката на дракона, ще изчезнат моментално като държава за някое друго денонощие.
    Китайците едвали, ще се цаеремонят и вардят населението на острова, както направиха руснаците със своите ген,етични бр,атя урките.
  • 6 Иванов

    1 1 Отговор
    Браво на Тайван като Джедай съм като казах че Тайван трябва час по скоро да проведе военни учения в близост до Китай и те започнаха но сега трябва и по масирани да бъдат ученията за да видят онези комуняги че острова няма да се даде лесно и да им припомнят думите че и те ако си играят с огъня може да се опарят така че браво браво на тайван

    Коментиран от #7

  • 7 Онуфри

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Ама ти верно ли го мислиш това. А да се сещаш че острова си е Китайски. Има и резолюция на ООН която признава че острова е част от Китай. Така както Рус вече се връща в Империятя така и Китай трябва да изчисти от сепаратисти Тайван. А режима край Потомак газ пикае и се чуди що им трябваше да пускат мумията да плаши децата на острова.