Last news in Fakti
  Тема: Украйна

11 Август, 2022 13:41 1 362 40

Руските твърдения за причините за експлозиите на летището в Саки са противоречиви

  • крим-
  • саки-
  • русия-
  • украйна-
  • версии-
  • експлозии-
  • противоречиви

Украински официални представители определиха атаката на 9 август в Крим като началото на украинската контраофанзива на юг

Руските твърдения за причините за експлозиите на летището в Саки са противоречиви - 1
Източник: БГНЕС

Украински официални представители определиха атаката на 9 август в Крим като началото на украинската контраофанзива на юг, което наведе на мисълта, че украинските военни ги чакат интензивни боеве през настоящия месец август и през септември, които могат да бъдат решаващи за резултата от тази фаза на войната. Това пише във всекидневната си сводка базираният във Вашингтон мозъчен тръст - Институт за изследване на войната.

Украински официален служител заяви вчера пред "Политико", че "може да се каже, че това е началото" в отговор на въпрос кога може да се очаква началото на планираната украинска контраофанзива. Войната "започна в Крим и трябва да свърши в Крим - с неговото освобождаване", отбеляза вчера украинският президент Володимир Зеленски.

Руските официални представители все още са в неведение за извършената атака във вторник срещу военновъздушната база "Саки", намираща се в окупирания от Русия Крим, на 225 километра от руските фронтови линии, при която бяха унищожени най-малко 8 руски военни самолета и множество сгради. Сателитни снимки потвърждават доклади на украинските военновъздушни сили, че при взривовете са унищожени поне 8 руски самолета, което е в противоречие на руските твърдения, че експлозиите не са причинили никакви щети по военните самолети и, че самите взривове не са причинени от украинска атака.

Руски медии публикуваха противоречиви истории за причините за експлозиите. Руското министерство на отбраната твърди, че причината за взривовете е небрежност, причинила взрив в хангар с муниции, разположен на военното летище, а не украинска атака. Ведомството увери, че при взрива не са нанесени никакви щети на военните самолети. Руски военен блогър твърди, че експлозията вероятно не е причинена от ракетен удар и заяви, че хипотетично е възможно експлозията да е причинена от небрежност и неспазване на правилата за безопасност. Блогърът обаче представи и друга версия, според която причина за експлозията може да бил малък хеликоптер с експлозиви, атакувал паркинг в близост до военното летище.

Разказите и историите с противоречиви твърдения в руските медии и на руските военни блогъри сочат, че или самите представители на руското министерство на отбраната имат противоречиви теории относно атаката и ги споделят с медиите или, че Кремъл не е успял да координира информационната кампания за отхвърляне на твърденията, че Украйна е успяла да извърши атака толкова навътре в окупираната от Русия територия.

Руските сили на място във военновъздушната база вероятно вече са разбрали какво точно се е случило, но е възможно все още да не знаят как и откъде точно украинските сили са извършили атаката, се посочва в анализа на мозъчния тръст.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пияна орка пафка махорка

    30 7 Отговор
    А един матрос е запалил папирос
  • 2 Голем смех

    29 11 Отговор
    Въшливите ушанки докато разберат от къде им дойде това чудо, войната ще свърши. Чудят се каква опашата лъжа да пробутат...
  • 3 БъТъЪ

    13 18 Отговор
    е как контраофанзива, като преди малко писахте, че ВСУ се оплаква от настъпление на Русия по няколко направления

    Коментиран от #6, #8

  • 4 ...

    15 0 Отговор
    Ма много саси добре така самолетите. Нио 8м няма... Дори крилата :)))

  • 5 Българка

    31 16 Отговор
    Най-добре за цялото човечество и за самите руски войници е да се изтеглят от украинската земя, включително от Крим. В противен случай кръвопролитията и разрухата ще продължат дълго. Украинците заявиха, че няма да отстъпят и метър украинска земя. А това значи военни действия и все по-организирана партизанска борба в окупираните от Русия територии- с или без нелигитимни референдуми

    Коментиран от #17, #23, #27, #37

  • 6 Новината за контраофанзивата е другаде

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "БъТъЪ":

    Тука коментираме яденье, пиенье и пушене
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Писмо от рая

    19 6 Отговор
    Аз пуших цигара в непотопяемият кораб "Москва". Сега пуша цигара в рая.
  • 10 стоян георгиев

    21 10 Отговор
    руснаците знаят много добре кво се случи ,но се излагат както го правят в такива ситуация обикновенно.така бе и с кораба москва и със сваления по грешка малаизииски самолет.пропутиновите фенове също се излагат като сега ще поемат едната опорка утре другата и така докато се коментира ситуацията.и те не е ясно що го правят.та както писах в предната статия по тази тема публикуваите спътниковите снимки с пораженията.има ги във всички световни медии.там ясно се вижда кво е станало,а имено удар с високоточни ракети и много точни сериозни поражения.поне 15 самолета на каима и поне две сгради с технически персонал и пилоти.кратерите от падането на ракетите ясно личат на снимките.
  • 11 Пушач

    17 6 Отговор
    Скоро ще пушим в мавзолея на Ленин.

    Коментиран от #29

  • 12 Ситуацията е

    22 7 Отговор
    както при кораба "Москва". Руснаците не обвиняват украинците защото ще им държат сметка от най-високо ниво - как не са успели да елиминират ракетите. Украинците пък не искат да си признаят, че са получили ракети за Хаймарсите с 300км. обхват и нарочват партизани и съмишленици в диверсия.
  • 13 А бе, разбра се работата

    17 4 Отговор
    Никита Михалков е снимал филм за героичните льотчици. В една от сцените бърникали нещо, уж отстраняват авария. А то като вземе да гръмне...
  • 14 Фантомас е в Крим

    19 6 Отговор
    "Руските официални представители все още са в неведение за извършената атака във вторник срещу военновъздушната база "Саки", намираща се в окупирания от Русия Крим...

    Такааа...!!! Вече е ясно е , че "извънземните" с 200 години по напредналата и развита цивилизация и с недостижимите и непознати за руснаците оръжия , са ги атакували и направили тези страшни експлозии в руската военновъздушна база в Крим...!!!
  • 15 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 10 Отговор
    Тия не смеят да признаят,че американското оръжие е от ново поколение,а тяхното руското не може да си го мери с Хаймарс!Удариха ги със снаряди вероятно специални са изпробвали.След като оръжията на америка имат внедрен искуствен интелект,как може да си мислите,че Хаймерс има само 2 вида снаряди вие им казвате ракети??????Това е гаубица,която практически е невидима за противника.Само какошков ги унищожава.Ти му задаваш мишената и то си върши по нататък работата.Ти не знаеш как ще бъде траекторията на снаряда.Знаесе ,че ще е с точност 1,5-4 метра......Изстрелва във движение и се движи като кола в градско......

    Коментиран от #20

  • 16 ЧУЙ ЧУЙ

    14 4 Отговор
    ...БЯГАЙ по моста...БЯГАЙ ..към РУ.ия..БЯГАЙ за живота..талисман ЕДИ👹
  • 17 Аууу

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    КАкъф иксперт.
  • 18 Иванушка  🇷🇺

    13 7 Отговор
    "..може да се каже, че това е началото..." - на Края на "КонтраОфанзивата" 😁😁😁
    Няма значения, случилото се е пореден Минус за Русия след неуспешния Блицкриг и потопената Москва.

    Коментиран от #24

  • 19 Монгола

    4 17 Отговор
    Като прочетеш само окраински сателитни снимки и вече ти става ясно, че са фашиски лъжи и сплетени заръчани от чичо Сам.
  • 20 Аууу

    4 14 Отговор

    До коментар #15 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    КАкъф изкуфал иксперт
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Керч

    5 20 Отговор
    Руснаците разпукаха Окрайна от ракетни и самолетни удари, после минаха бързите ударни вертолети и подпалиха цялата им жалка отбрана която остана.

    Коментиран от #28

  • 23 ТО ЯСНО СЕ ЗНАЕ

    6 21 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Най добро за цялото човечество е да спрат да пращат оръжия на украински маймуни с гранати, както ги наричат в американските социални мрежи. Зеления да капитулира. То без това няма такава държава Украйна. Това е Малорус и Новорус. Те от векове са руски. Историо?

    Коментиран от #26, #40

  • 24 Ивануша проституша 30 рублей

    18 3 Отговор

    До коментар #18 от "Иванушка  🇷🇺":

    Спират рублите и иванка разпоранка почва леко да критикува пияните отпадаци, хихих, продажна рублоизмет
  • 25 а тези самолети за милиони,

    8 2 Отговор
    защо безаналоговите ги съхраняват под слънце, сняг, градушка...... немаше нужда от некви супер неизвестни, неуловими боеприпаси, можеха с ХААРПъ да спретнат интензивна градушка в определена точка и нали.... щяха да се огънат ламарините на летателните повърхности.... а пък от снимките летището лъха на стандартите от студената война..... на тия могат да им се преброят и гайките.... а некви специални, писаха във форумя, че хвърчилата се повредили от инцидент на автомобилния паркинг............................ те там на едно място ли паркират въздушни и наземни средства и транспорти, тая идея трябва да се доразработи и с жп и надводни, па и с подводни машинарии.. с переспектива и включване на роскосмос....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ПЕНЧО БРЕ ЧЕТИ......

    7 20 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Териториите са освободени от зомбирани нацита. Народа иска да е в Русия. Даже украинци бягат с багаж, деца и кучета към освободените територии. Вече им излъчват във Франция и Америка истината. Чети, как Пинк Флойд критикуват САЩ и са на страната на Донбас. Посетили са района и са разбрали истината. Стивън Сегал ще прави филм за Донбас за периода 2014- 2022 г. Иска да покаже на какво е бил подложен този изстрадал руски народ. А ти все една и съща опорка пееш.

    Коментиран от #32, #33

  • 28 Рушляк

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "Керч":

    Лека нощ деца , започва в 19.50.
    После можел да си лягаш и да ги сънуваш тия анимационни филмчета .

    Коментиран от #35

  • 29 Пиян и назобен с новичок

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Пушач":

    Скора пусин ще е в мазолея увит в килим и вонящ на райна
  • 30 Сссссс

    15 1 Отговор
    Някой запитал ли се е защо Русия използва буквата Z не нали. На английски така се обозначава човек който спи така че можете да си представите че цялата армия спи като мечка зимен сън. 😂

    Коментиран от #39

  • 31 Истината

    10 2 Отговор
    Аз бира се, че се е подполила тревата от недисциплинирани пушачи!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 3 Отговор
    ТО И С ФЛАГМАНА "МАСКВА" БЕШЕ ТАКА ...... ВЪРТЯХА , УСУКВАХА , ЛЪГАХА ...... И НАКРАЯ СИ ПРИЗНАХА ......., ЧЕ УКРАЙНА ГО Е ПОТОПИЛА ........ ТА ТАКА И ТУК ....... ПУТИНСКА МУ РАБОТА ...... ФАКТ !
  • 35 Керч

    1 5 Отговор

    До коментар #28 от "Рушляк":

    Лекувай син шарката!
  • 36 ам изображенията показват

    5 1 Отговор
    отдалечени и отделени със защитен насип стоянки, сиреч до всяко хвърчило е имало хуликан нарушител, че и близо до писта ли е полоса ли му викат там, че и на автомобилния паркинг, най адекватно би звучало - извънземна атака.... пък и неиндефицираната атака в беларус ако добавим..... пълен шаш в пресата и щабовете на съветите... къде са говорителите на гремъл да напомпят подръжниците вътре и вън от империята.. по добре е да лъжат в момента, отколкото да мълчат... или събират пачки в куфари и бягат на някъде дето не депортират...
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО!

    0 0 Отговор
    Супер бойците от "несъкрушимая и легендарная" така и не се научиха да пушат на определените за това места. Както и да си гасят фасовете разбира се.
    Скоро ще последва и изтегляне в "знак на добра воля" от Крим. Подобно на бягството на руската армия от Змийския остров.
  • 39 Сссддд,уточнение:

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "Сссссс":

    Орките слагат знаците Z и V върху бойната техника,за да я различават от тази на украинската армия. Това е измислено от тъпите и некадърни руски генерали. Начело с военния министър армейски генерал Шойгу(с маршалска звезда),който не само че няма военно образование,но дори не е служил в армията.
    Виж коментариите на Игор Стрелков-Гиркин на страницата му в Телеграм канал,както и в youtube. Въпреки че е руски шовинист и радетел за унищожаването на Украйна,бившият военен министър на "ДНР" дава обективна оценка на войната и на провалите на руската армия
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: