Last news in Fakti

13 Август, 2022 16:40 1 606 20

Вучич: Сърбия ще запази политиката си и няма да налага санкции срещу Русия, докато може

  • сърбия-
  • русия-
  • санкции-
  • ес-
  • европейски съюз

Разбира се, когато ни кажат, че ни остават шест месеца до присъединяването към Европейския съюз, ние ще съобразим политиката си с техните изисквания", добави сръбският президент

Вучич: Сърбия ще запази политиката си и няма да налага санкции срещу Русия, докато може  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сърбия ще запази политиката си по въпроса за антируските санкции и няма да ги налага, докато може. Това заяви сръбският президент Александър Вучич в интервю за телевизия "ТВ Прва".

Ще запазим политиката си (по въпроса за налагането на санкции срещу Русия), докато можем. Нашата политика е да вървим по европейския път, да запазим традиционното си приятелство и да бъдем независими и самостоятелни, каза Вучич.

Разбира се, когато ни кажат, че ни остават шест месеца до присъединяването към Европейския съюз, ние ще съобразим политиката си с техните изисквания", добави сръбският президент.

Вучич каза още, че Прищина "ще продължи агресивните си действия, докато не завземе населената със сърби северна част Косово".

Същевременно сръбският президент изтъкна, че Белград е "готов да запази мира почти на всяка цена".

Александър Вучич каза още, че подкрепя възможността за връщане на задължителната военна служба.

Що се отнася до мен аз подкрепям връщането на военната служба. Служих една година, беше много полезно, посочи Вучич.

Министърът на отбраната Небойша Стефанович заяви преди известно време, че решението за връщане на задължителната военна служба в Сърбия ще бъде взето до края на годината.

Задължителната военна служба в армията бе отменена в Сърбия на 1 януари 2011 г., но през последните няколко години се говори за нейното възстановяване.

Александър Вучич каза снощи още, че Сърбия не се нуждае от ничии военни бази на своя територия, коментирайки твърденията за възможното създаване на руска военна база в страната.

Сърбия не се нуждае от ничии военни бази, тя ще запази военния си неутралитет, сама ще укрепи армията си, ще се грижи за гражданите си и ще бъде достатъчно силна, за да бъде независима, заяви Вучич.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваша

    13 6 Отговор
    воля !

    Коментиран от #17

  • 2 Емил

    24 34 Отговор
    Побързайте, че скоро Русия на картата няма да я има!

    Коментиран от #14, #16

  • 3 реру

    41 4 Отговор
    "Ще запазим политиката си (...), докато можем."

    Това сега дали е двуличие, лицемерие, нагаждачество или...
  • 4 м777

    33 5 Отговор
    Вучич го играе стил Тито дава десен мигач, но завива наляво, при което сигурно ще има удар.
  • 5 Ти да видиш

    26 5 Отговор
    България, когато беше с Русия не сме слагали такива ултиматуми, бяхме верни до гроб, а сърбите до като им изнася.

    Коментиран от #20

  • 6 Българка

    17 17 Отговор
    Европейският път не минава през Азия, Русия и то по време на война в Европа.
  • 7 Реалност

    18 16 Отговор
    За тези, които твърдяха, че санкциите дори не се отразявали на Русия, а Путин прилагал гениална финансова стратегия: приходите в бюджета от износ на петрол са спаднали с 22% спрямо същия период на миналата година. Постъпленията от експортни такси за газ са 57,3 млрд. рубли, докато към юни миналата година са били 217,4 млрд. рубли. Драматично е положението и с ДДС - там постъпленията са с 40% по-малко в сравнение с миналата година. Приходите от акцизи са паднали с 26%, от данък печалба - с 32%. Постъпленията от данъците върху вноса са паднали с 60%, а от акциз - с 44%. Всичко това по официални данни на руското финансово министерство. Безработицата е на същото ниво, но се очаква тепърва в статистиката да влязат 5 милиона безработни, като последица от затварянето на повечето западни предприятия в Русия. Накратко: Кирил Петков е виновен, Путин е велик, а Западът не знае какво прави.

    Коментиран от #8, #13

  • 8 м777

    16 15 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    Циркът продължава с мерките, които планират руснаците да компенсират тази
    финансова катастрофа - да продават "скъпите" рубли.
  • 9 ха сега де!

    2 1 Отговор
    Докато умните се наумуват, лудите се налудуват! После вече всичко е късно.
  • 10 Смешник

    13 13 Отговор
    Този накрая от 3 стола ще си седне на земята.Народа на Сърбия е като народа на България ,над 75% са на страната на Русия и никога няма да приеме крави в двора си.На 52 години съм ,завършил съм военна академия и аз за България и на страната на Русия ,за друг не бих дал живота си.Не съм комунист и в моята фамилия комунисти никога не е имало и дядо ми е убит от тях,това го пиша за да ме обвинят че съм комунист.От дете без някой да ме е учил ,мразя всичко англосаксонско и държава която е бомбардирала невинно население на страната ми не може да бъде мой приятел ,а всички знаят коя е тази държава.И накрая има една дума която се нарича Геополитика и ако имахме в България истински политици ,би трябвало да знаят значението на тази дума и защо България два пъти е била в национална катастрофа и сега ще е третия път.

    Коментиран от #12, #18

  • 11 МирО

    6 5 Отговор
    И тоя е хитрец, но не лош държавник - грижи се за народа си,
    само като сравним цената на газта при сърбите и у нас......
  • 12 Хахаха

    13 7 Отговор

    До коментар #10 от "Смешник":

    Русофобите са сатанисти. И нацисти, естественно.
  • 13 123

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "Реалност":

    Хахахахахаха! :) Абе вие от козяк сте толкова зле, че сте неспасяеми :) Данъци от вноса...........в Русия :) :) :) :) И се научи да четеш на руски преди да цитираш данните :) Само с Мучене не става :)
  • 14 Оги

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Емил":

    Ембар, хахахахахах, не знам на какво си, но определено е добро. Дай бакшиш на дилърчето си. Хахахахахааха.
  • 15 4634

    6 4 Отговор
    Никой ли от вас не помни как БГ пусна самолетите на "миролюбивите" натовци и ФАЩ да изтребват населението в бивша Югославия???? Никой ли от вас не е чел книгата на Георги Бърдаров "Аз още броя дните", никой ли от вас не протестира, че Косово беше създадено в угода на САЩ и НАТО чрез война и затова нито дрогирания ЗеленчУк нито други атлантици-фанатици не споменават? За Крим беше организиран референдум и НИТО една държава не постави въпрос за неговото незаконно провеждане - всички се съгласиха!
    А сърбите имат гръбнак и дупе да водят своя политика. Не са като нас помияри. И в много отношения губят, разбира се.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Само питам

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ваша":



    "Разбира се, когато ни кажат, че ни остават шест месеца до присъединяването към Европейския съюз, ние ще съобразим политиката си с техните изисквания"


    Руската "зависимост" от газа не ги ли принуждава да НЕ кандидатстват в ЕС? Или просто тази "зависимост" е поредната западно-лява ПРОПАГАНДА? В какво изобщо се изразява тази руска "зависимост"? От половин година всички медии ни я втълпяват, пък нито веднъж не я описаха.






  • 18 С две думи си

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "Смешник":

    Кух шапкар. Даже историята на България не знаеш.Завета на Левски също. И не бъркай царска Русия с Русия след Сталин. Повечето военни са като теб.Затова и армията ни е на това дередже.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 русия значи тероризъм и фашизъм

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ти да видиш":

    Не бяхме с русия ,а бяхме под руско робство цели 45г.Окупацията от русия е най-черното петно от българската история.
Новини по държави: