Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Август, 2022 09:52 5 730 96

ISW: Украйна притиска Русия към Крим

  • танк-
  • украйна-
  • русия-
  • руска агресия-
  • запорожие

Кремъл се опитва да спре настъплението

ISW: Украйна притиска Русия към Крим - 1
Снимка: БГНЕС

Украинските сили продължават усилията си да прекъснат руските наземни комуникационни линии, които подкрепят руските сили на десния бряг на река Днепър. Украинските сили удариха отново моста на язовира на водноелектрическата централа (ВЕЦ) в Каховка на 13 август, което според съобщенията направи моста неизползваем за тежкотоварни превозни средства.

Това съобщава ISW (Институтът за изследване на войната) в поредния си преглед на хода на военния конфликт в Украйна, цитиран от news.bg.

Южното оперативно командване на Украйна съобщи на 10 август, че мостът на язовирната стена на ВЕЦ Каховка е негоден за използване, макар че едва на 12 август при втора атака това се случи.

Мостът Каховка беше единственият пътен мост, който руските сили можеха да използват след успешните усилия на украинските сили да извадят от експлоатация Антоновския пътен мост. Министерството на отбраната на Обединеното кралство твърди, че руските сили сега нямат мостове, които да могат да се използват за прекарване на тежко оборудване или доставки над река Днепър в Херсонска област и трябва да разчитат главно на понтонния ферибот, който са установили близо до пътния мост Антоновски.

В момента ISW не може да потвърди дали руските сили могат да използват Антоновския железопътен мост за снабдяване на силите на десния бряг на река Днепър.

Руските сили в момента не могат да поддържат механизирани операции. Доставянето на боеприпаси, гориво и тежко оборудване, достатъчни за настъпателни или дори широкомащабни отбранителни операции през понтонни фериботи или по въздух, е непрактично, ако не и невъзможно.

Ако украинските сили са разрушили и трите моста и могат да попречат на руснаците да възстановят използваемостта на който и да е от тях за продължителен период, тогава руските сили на западния бряг на Днепър вероятно ще загубят способността си да се защитават дори срещу ограничени украински контраатаки.

Индикаторите за влошени руски доставки над река Днепър ще включват: наблюдаван недостиг на гориво и боеприпаси сред руските сили в западната област Херсон; изоставени руски превозни средства; намалена интензивност и накрая прекратяване на руските наземни щурмове и артилерийски атаки; вероятно зачестили случаи на руски грабежи; увеличени доклади от руски войници за недостиг на доставки; увеличен брой руски военнопленници, взети от украинските сили; и наблюдавана липса на нови тежки машини, транспортирани до западен Херсон.

Наблюдаването на такива показатели може да отнеме дни или седмици в зависимост от това колко руски сили са успели да натрупат запаси на западния бряг на Днепър и колко успешни са украинските сили в намирането и унищожаването на тези запаси, като същевременно поддържат мостовете неработещи.

Напълно е възможно руските сили да променят приоритетите си и да настъпят в североизточната част на Донецка област, за да отклонят вниманието на Украйна от южния фронт, предупреждават от ISW.

От 6 август руската армия намали настъпателните си действия източно от Северск и провеждаха спорадични и ограничени наземни атаки, като разчитаха основно на артилерийски обстрел на околните селища. От 11 август обаче това се промени и атаките се увеличиха.

Тези атаки, заедно с продължаващите нападения в посока Бахмут, може да представляват опит за привличане на украинските усилия към линията Бахмут - Северск в североизточната част на Донецка област, за да се отклони вниманието на Украйна от критичните райони в южната част на страната, където украинските войски провеждат ефективни контраатаки и може би създават условия за започване на контранастъпление.

Възможно е руските сили да се надяват да изместят както тактическия, така и риторичния фокус от юга, за да намалят натиска върху собствените си операции по южната ос.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    131 30 Отговор
    Бесните халюцинации са добре Платени!

    Коментиран от #14

  • 2 Просто човек

    46 138 Отговор
    Слава на Украйна!

    Коментиран от #10, #75, #79

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Беее

    84 28 Отговор
    Много е възможно ако не се вразумят укрите да почнат да ги бомбят с вакуумните изпепелената земя
  • 6 Ксаниба

    104 25 Отговор
    Притискат, но с кои части? Със задни части
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 да де

    112 25 Отговор
    Заглавието няма нищо общо с истината пасквила надолу не съм го чел просто няма смисъл.

    Коментиран от #41, #85

  • 9 Зверчо

    77 23 Отговор
    Запада иска тази вйна да се проточи дълго. Сега и Путин иска това. С каква цел не знам.

    Коментиран от #50, #81

  • 10 АхматСила

    58 24 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    в състава на Руската Федерация!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пламен

    40 91 Отговор
    Унгария и България винаги избират губещата страна. Унгария е шампион по глупава политика. Винаги грешни избори и 70% загубени територии. България, също. Щом и двете са избрали русия,
    вече няма нищо по сигурно от победата на Украйна.

    Коментиран от #18, #21, #73

  • 14 Хихи

    40 78 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Не са халюцинации. Хихи. Даже руското командване се е изнесло извън Херсон! Явно ги е страх, че украинците идват с танковете на референдум! 😂Искали и те да гласуват!

    Коментиран от #23, #39

  • 15 Съд и справедливо наказание

    35 60 Отговор
    Това че Украинците пресякоха настъплението се вижда и по реакциите на Бандата на Румен.
  • 16 Този институт

    77 19 Отговор
    Сигурен ли е, че е гледал сводките от фронта??? Да не са му пробутали някоя видеоигра??? Къде аджеба го видяха това " притискане" и " контранастъпление"?!???Б@си фантастиките....
  • 17 м888

    24 42 Отговор
    Украинците просто чакат доставките на тежки оръжия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Свободен

    91 25 Отговор
    Когато руснаците взривят мост са терористи . Когато украинците взривяват мостове са герои. Ето това дразни хората.

    Коментиран от #24, #29, #34, #83

  • 20 Чирак

    60 17 Отговор
    Егати измислиците, радвайте се глупостите...
  • 21 кирил

    17 55 Отговор

    До коментар #13 от "пламен":

    Унгария иска да заграби Закарпатието както през ВСВ. Тогава на страната на фашистка германия, сега на страната на фашистка русия.
    Отново ще духат супата.
    за нас, ще остане позора.
  • 22 Мишел

    56 14 Отговор
    От месец насам в Украйна воюват милициите на ДНР и ЛНР, Вагнер и чеченците. Русия участва само с авиация, калибри, инженерни войски, РСЗО и артилерия. Дали са почивка на мотопехотата, танковете, специалните части и въздушно десантните войски. Очевидно готвят мащабно настъпление .
    При Херсон ВСУ никога няма да тръгнат в настъпление, защото трябва да атакуват през 25-30 км.гола степ, което е самоубийство без подкрепата на авиацията и артилерията.
  • 23 Тома Неверни

    31 21 Отговор

    До коментар #14 от "Хихи":

    Нали се досещаш какво ще стане с танковете , тръгнали през степта към Жерсон?

    Коментиран от #25

  • 24 Просто е

    30 59 Отговор

    До коментар #19 от "Свободен":

    Руснаците разрушават за нападение и окупация на чужда родина, а Украйна разрушава за защита на родината си! Руснаците убиват за нападение, а украинците убиват за защита!
  • 25 Хихи

    26 48 Отговор

    До коментар #23 от "Тома Неверни":

    Не се сещам, защото оръжейните складове около Херсон в голям обсег са вече ударени от Хаймерс. Оръжието свършва, а мостове няма и да се достави каквото е останало! По руските новини не ви казват, колко руски оръжейни склада са вече ударени от Хаймерс. По почти целия фронт се удрят складове всеки ден.

    Коментиран от #42

  • 26 кирил

    26 55 Отговор
    с тая война, русия се застреля в главата

    Коментиран от #28

  • 27 Е и какво от това?

    52 18 Отговор
    Ние не сме страна в този конфликт, който се чувства засегнат да става доброволец и да отива на фронта? Цял ден да ни пишете за тези краварски слуги в повечко ни идва, Българските пенсионери не спят по хотелите в курортите и всичко да им е на аванта като Украйнците!
  • 28 Напротив

    27 8 Отговор

    До коментар #26 от "кирил":

    Спасява го. И трябваше да го направи още 2014г.

    Коментиран от #40

  • 29 БГ светлина

    27 58 Отговор

    До коментар #19 от "Свободен":

    Разликата е огромна. Руснаците взривяват ,разрушават, изпепеляват украински съоръжения, избиват украинците на УКРАИНСКА ЗЕМЯ с цел плячкосване на територии и природни богатства. Украинците взривяват собствените си мостове, за да попречат и възпрат зверствата, убийствата и разрухата ,които причиняват руските варвари. Руските орди напада, а украинците защитават земята, домовете, близките си и дори Европа

    Коментиран от #70, #80

  • 30 Велик Депутинизатор

    18 35 Отговор
    Всичките ВДВ и разни спецназовци ще ги депутинизират и превърнат в минерални торове за украинската житница и оттам съттветно по мазно олио и богат урожай на пшеницата

    Коментиран от #31

  • 31 Може

    40 14 Отговор

    До коментар #30 от "Велик Депутинизатор":

    По украинската телевизия обаче. В реалния свят се случва обратното.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Иванушка  🇷🇺

    37 20 Отговор
    "....вероятно зачестили случаи на руски грабежи..." - вероятно е много вероятно удобна дума ))
    Имам дядо и роднини в Украйна. Със сълзи на очи ми пишат как руски войничета им донесли Тоалетни чинии, Фритюрници и Чушкопеци взети от подържници на Зеленската хунта. Щото в Украйна такива "екстри" ползват само Зелената Хунта и подържниците им.
    Обикновения украинец е Безправен Крепостен лишен от ток, вода, лекарска помощ и всякакви битови удобства.

    Коментиран от #37

  • 34 Жоро

    20 42 Отговор

    До коментар #19 от "Свободен":

    Тия мостове както и цялата земя в момента окупирана от руските орки е на УКРАЙНА. Ти сериозно ли критикуваш украйнците че си унищожавят инфраструктурата си за да спрат настъплението на безмозъчните орди. Май нещо русофилите нямате връзки в главния мозък.

    Коментиран от #38

  • 35 Хаймерс'а

    19 41 Отговор
    Притиска плътно до земята ватенките! Мостове, складове за оръжия всичко изчезва под мощните удари на Американското оръжие. Вече е доставено и голямото ми братче М270 обсек 300километра. Бай бай тежка артилерия, бай бай летище, довиждане братишки ще светнете като крушки!
  • 36 САТЪРА НА ХАНА

    14 12 Отговор
    ИРАНСКИТЕ ДРОНОВЕ ЩЕ ПРЕФЪРЛЯТ ВСИЧКАТА ТЕЖКА БОЙНА ТЕХНИКА И БОЕПРИПАСИ НА РУСНАЦИТЕ ПРЕЗ ДНЕПАР.
    МУАХАХААААААА
  • 37 Мъйнов

    11 15 Отговор

    До коментар #33 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ти ли си, как е баба ти!!!???

    Коментиран от #45

  • 38 Велик Депутинизатор

    20 32 Отговор

    До коментар #34 от "Жоро":

    Те на повечето русофилчета след раждането веднага им прекъсватпо хирургичен път връзката с главния мозък а оставят само с малкия мозък за равновесие и послушание пред господаря от кремъл

    Коментиран от #46, #49

  • 39 Чудно!

    26 15 Отговор

    До коментар #14 от "Хихи":

    Танкове не останаха, укри още по-малко.

    Коментиран от #44

  • 40 Хихи

    19 32 Отговор

    До коментар #28 от "Напротив":

    Кой спасява бе? Какво е направила Русия за тези 8 години в Донбас? Нищо! Донбас е мъртъв след руската окупация. А знаеш ли, че в Русия също е пълно с украинци? Може би, ако набият някой украинец в Русия, украинците трябва да влизат американската техника в Русия за да освобождават украинците в Русия!
  • 41 Ама

    17 5 Отговор

    До коментар #8 от "да де":

    то какво да четеш?! Виждаш : месир Венци и прескачаш веднага!
  • 42 Хм, хм,

    23 10 Отговор

    До коментар #25 от "Хихи":

    Ти предполагам си там на място, като си толкова навътре в нещата? Остави руските канали, гледам, че и западните нищо не показват за тези велики набези на укрите. Нещо аха ни будалкаш ала Арестович.

    Коментиран от #57

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хахахаха

    18 23 Отговор

    До коментар #39 от "Чудно!":

    Украинци има 35 милиона, а танкове има в цяла Европа и Америка! Няма свършване скоро! Да видим колко ще намери Путин, разпалвача на войни!

    Коментиран от #48, #96

  • 45 Иванушка  🇷🇺

    15 13 Отговор

    До коментар #37 от "Мъйнов":

    "...как е баба ти!!!???..." - баба е добре, в момента си е в Тайван, дядо ми си е в Украйна, а аз съм.....принуден да се обяснявам на всяка Зелка или Зеленчук 😄😄😄
  • 46 Американска нинджа 1

    6 7 Отговор

    До коментар #38 от "Велик Депутинизатор":

    Забрави нещо бият и по една петолъчка на челото да им показва пътя!
  • 47 От Бай Дън да вие тамън!

    14 22 Отговор
    Доставките вървят по план, с 15% от планираното руснаците вече са притиснати, още 15% доставки и ватенките ке бегат през глава обратно в степта!
  • 48 Чудно!

    3 5 Отговор

    До коментар #44 от "Хахахаха":

    За отговор ще поставя ника ти.
    Хахахахахахахахаха. Извинявай, не моа се запра.
  • 49 Чудно!

    14 11 Отговор

    До коментар #38 от "Велик Депутинизатор":

    Разликата между русофил и укрофил е, че на вторите няма нужда нищо да им се прекъсва. Ако мъ ръзбиръш.

    Коментиран от #52

  • 50 време разделно

    27 20 Отговор

    До коментар #9 от "Зверчо":

    Стратегическата цел на Русия е да изгони нато от Източна Европа и да промени световния ред, а това няма как да стане бързо.........ще бъде война на изтощение, в която накрая ще победят руснаците, защото разполагат с всичко необходимо (включително и подходящите съюзници) за да постигнат пълната победа! Затова Путин няма нищо против продължаването на войната и упорството на ЗАПАДналите, защото знае че Русия е по-силна и единна и малко по малко ще надделее над враговете си! А Украйна е просто фронтовата територия и пушечното месо, което западът чрез марионетката си зеленски използва за да пречупи Русия, но постигна точно обратния ефект........щото не са чели достатъчно история или не са я разбрали добре!

    Коментиран от #53, #55

  • 51 Коки

    21 10 Отговор
    Луд умора няма, че и у почивните дни. Стига с туй измислено настъпление на Херсон. Цяла нощ Херсон и конкретно Антоновския мост е обстрелван с ракети с РСЗО. Руснаците са отразили всичките атаки. Има клипове. Моста вече е отремонтиран. Притискали, успоредно на Антоновския мост има изграден понтонен мост, ми дайте информация за него. Отдавна укрофашистите прехвърлиха силите си на северното направление щото яко ги перат там.
  • 52 Велик Депутинизатор

    9 18 Отговор

    До коментар #49 от "Чудно!":

    Именно,затова говорим че са ти прекъснати нервните окончания и синапсите в мозъка ти не бачкат.
    и ставаш предан слуга на Пушо Кремълски който така или иначе всяка сутрин се храни с деца и голи девици му носят делви с кръв за да се подмладява и да разчита на глуупаци като теб да го поддържат жив

    Коментиран от #58

  • 53 Иванушка  🇷🇺

    15 13 Отговор

    До коментар #50 от "време разделно":

    "..Стратегическата цел на Русия е да изгони нато от Източна Европа и да промени световния ред..." - точно и това започна още на 17-ти декември 2021г , когато Русия помоли Запада да изтегли НАТО в границите преди 1990г

    Коментиран от #56

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Велик Депутинизатор

    15 17 Отговор

    До коментар #50 от "време разделно":

    Ами да,затова Европа не иска да живее в пещерния руски свят където хората ходят с кожи а не с дрехи.Той Пушо Кремълски в момента ги връща в първобитно общинния строй руснаците и тепърва ще свикват с пещерния живот и неслучайно започнаха да издават книжки за живота на пещерните хора за да подготви населението да живее прекрасен живот в пещерите на Кавказ и Урал....
  • 56 Хахахаха

    15 21 Отговор

    До коментар #53 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ако изгоните НАТО ще сте руско окупирани държави! За това Русия иска НАТО вън, за да окупира държавите. Но другите източни държави са умни и знаят това и не искат да излизат от НАТО. Хихи. За България не съм сигурен, защото умните хора напуснаха България и се взимат доста прости решения.
  • 57 Хихи

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "Хм, хм,":

    Е как нищо не дават западните? Нали тук ти пишат новините, ма за теб били фейк!

    Коментиран от #61

  • 58 Чудно!

    14 8 Отговор

    До коментар #52 от "Велик Депутинизатор":

    Именно за това говоря, като няма мозък, няма нужда нищо да се прекъсва, резултат - укрофил. Пародия на президент, пародия на съветници, какво да очакваш от феновете?!

    Коментиран от #60

  • 59 АРИЕЦ

    5 13 Отговор
    Факти как може да публикувате подобни новини,уж сте пропутински сайт тукашните пробаднали житейски русоподложни цървули изпаднаха в истерия,задавиха от квичене и затъпяло циркане????!!!
  • 60 Велик Депутинизатор

    4 13 Отговор

    До коментар #58 от "Чудно!":

    Ами да,че кога си имал мозък след като цял ден те облъчват с путинизъм ,а той путинизма уврежда мозъчните клетки както алкохола и почваш да говориш несвързани неща и поради тази причина ти резват нервите за да не си критичен и мислещ човек

    Коментиран от #62

  • 61 Хм, хм,

    6 8 Отговор

    До коментар #57 от "Хихи":

    Сега трябва да се учим, кои са западните медии ли? Или поне най-големите таблоиди в света? Там не виждам отразени тези "атаки по целия фронт".

    Коментиран от #64

  • 62 Чудно!

    10 6 Отговор

    До коментар #60 от "Велик Депутинизатор":

    Имаш сериозен проблем. Побъркаха хората с тази здравна реформа и липсата на достъп до специализирана помощ навреме, и с тази укропропаганда.

    Коментиран от #65

  • 63 по голяма

    10 3 Отговор
    Глупост не бях чел някой вярва ли на тия драсканици
  • 64 Хихи

    4 7 Отговор

    До коментар #61 от "Хм, хм,":

    Написах атаки, на оръжейни складове, а не контраофанзива по целия фронт!

    Коментиран от #67

  • 65 Велик Депутинизатор

    6 14 Отговор

    До коментар #62 от "Чудно!":

    Еми като са ти спрели лекарствата поради липса на средства и заети болнични стаи в лечебниците и за капак на това червения ти дядо ти пили нервите по цял ден колко е велика Русия и Червената армия ставаш като тях.Абе сигурен съм че ти е казвал тайно да обичаш Русия повече от България и си държите портрета на Сталин вкъщи

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хм, хм,

    11 4 Отговор

    До коментар #64 от "Хихи":

    "Ти предполагам си там на място, като си толкова навътре в нещата? Остави руските канали, гледам, че и западните нищо не показват за тези велики набези на укрите. Нещо аха ни будалкаш ала Арестович."
    "Сега трябва да се учим, кои са западните медии ли? Или поне най-големите таблоиди в света? Там не виждам отразени тези "атаки по целия фронт".
    Къде видя "контраофанзива"?
    Сигурно ти е трудно да ми разбереш въпроса. Нищо, не се срамувай.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Чудно!

    11 5 Отговор

    До коментар #65 от "Велик Депутинизатор":

    Хората казват да не се смееш на болен, луд и затворник. Няма да ти се смея, не е хубаво. Съжалявам те.
  • 70 Сома

    9 4 Отговор

    До коментар #29 от "БГ светлина":

    Това което пишеш важи за укронацистите които го правят с подкрепата на демократичния запад. Те не водят война, те изпепеляват освободените територии!!!
  • 71 А50

    12 4 Отговор
    Укpите удрят мостове ТЕЦове, ВЕЦове, АЕЦове, жилищни сгради, колко познато и от войната на НАТО срещу Сърбия. Явно евроатлантиците мислят, че така се печели война, но новата школа не познава този противник.
    Та "контранастъплението" се изчерпва с далечни удари, тормоз на населението и дезинформация. Иначе територялано руснаците си напредвад
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А50

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "пламен":

    Е да де, ама нали нашия избор бил евроатлантически и сме в ЕС , и НАТО, също сме в неприятелски списък на Русия. Така че както казваш пак сме на губещата страна
  • 74 РУСФИЛПРИМАТОС ЗАТЪПЯЛИКУС

    7 11 Отговор
    Руските примитиви имат два варианта,или да станат на минерален тор или бягство към землянките си в блатата та сибир !!!
  • 75 СЛАБА Русия

    9 10 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    СЛАВА Украйна
  • 76 Оле мале

    12 4 Отговор
    Още малко към Москва кой малумник ви ги измисля тия статии
  • 77 Венцислав Михайлов?? Като Преписваш

    8 3 Отговор
    Четеш ли после какви глупости пишеш!! Каквото са написали в Украйна и на Ксероса пускаш!!
  • 78 12345

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Аршлох":

    А Пут лер ще се напишшшка от страх....
  • 79 Хахаха

    3 6 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Просто фашист.
  • 80 Хахаха

    10 8 Отговор

    До коментар #29 от "БГ светлина":

    Никого не защитават укро нацистите, а убиват своя народ.

    Коментиран от #95

  • 81 Щпек

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Зверчо":

    ДА, много иска путин да се проточи войната, поне докато расия фалира тотално.
  • 82 Чочо

    4 3 Отговор
    Индикаторите за влошени руски доставки над река Днепър ще включват: наблюдаван недостиг на гориво и боеприпаси сред руските сили
    Индикатори?! Ще включва?!Ще се наблюдава?!
    вероятно зачестили случаи на руски грабежи;
    Очаква..... , От 11 август обаче това се промени и атаките се увеличиха.
    И на финалът със сини буквички Украй.на.
  • 83 дядо Мук

    4 8 Отговор

    До коментар #19 от "Свободен":

    Ама руснаците къде взривяват.?В чужда страна!И кои хора дразни това.Абе, хора ..!!!.Що за хора са това?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Мишел

    5 3 Отговор
    От два месеца даже ISW не казва къде и колко напредват украинците. Защото единственото придвижване на фронтовата линия е винаги в това, което е останало като украинската територия.
  • 87 Слава на Украйна, слава на героите!

    5 7 Отговор
    Късай мръсните ушанки, на Груз 200 в найлонов чувал да ги връщат у тях...
  • 88 Антируснак

    4 6 Отговор

    До коментар #84 от "!!!?":

    Тая глупост под всяка статия ли ще я слагаш, рубладжийски клоун такъв?
  • 89 Мишел

    5 3 Отговор
    Междувременно стана известно, че Иран е доставил първите двайсетина ударни и разузнавателни бойни дронове от договорените с Русия 1 000 броя.(Ирански източници)
    Доставени са и тренажори за обучение на операторите.
    Дроновете вече се използват в Украйна.
  • 90 мучо

    5 1 Отговор
    "и може би създават условия за контранастъпление"; та вие от един месец тръбите че всу са в реално контранастъпление бе малоумници.......
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 :)))))))))))

    2 1 Отговор
    :)))))))))))))) НА НЯКОЙ МУ СЕ ИСКА ДА Е ТАКА.
  • 93 Не е така

    1 1 Отговор
    Русия позволява на украйна да я уж притиска
  • 94 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    Украинския натиск над херсон изтощава руската армия без да натоварва украинците.те нанасят загуби и привземат територия без усилие.
  • 95 Хахавелата

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Хахаха":

    Копейкииии, ест?
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: