Last news in Fakti

14 Август, 2022 12:17 7 894 7

Скъсан тръбопровод причини разлив на 205 000 литра дизелово гориво

  • сащ-
  • дизел-
  • дизелово-
  • гориво-
  • уайоминг

В американския щат Уайоминг

Скъсан тръбопровод причини разлив на 205 000 литра дизелово гориво - 1
Източник: Shutterstock

Тръбопровод за дизелово гориво в американския щат Уайоминг, собственост на компания, срещу която федерални прокурори вече водят дела заради разливи в два други щата, се спука и причини разлив на повече от 205 000 литра гориво, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на щатски служител.

Работата по почистването на разлива, открит от оператора на тръбопровода на 27 юли, продължава, каза Джо Хънтър, координатор на действията по справяне със спешния случай. Разливът на гориво е на територията на частно ранчо близо до малкото населено място Съсекс в източната част на Уайоминг, добави той. Хънтър каза, че в момента екипи изкопават замърсената почва, която после ще бъде разпръсната по черни пътища в околността и се очаква, че горивото до голяма степен ще се изпари.

По информация от доклад за разлива, публикуван в Националния център за реагиране на Бреговата охрана на САЩ, тръбопроводът се управлява от "Бриджър пайплайн", дъщерно дружество на компанията "Тру къмпъниз". Компанията първоначално е съобщила, че разливът е с обем от само 1590 литра, но по-късно е преразгледала оценката си и я повишила до 205 250 литра.

Говорител на "Бриджър пайплайн" каза, че първоначалната оценка е била базирана на информация за видяното от служители на компанията на място веднага след откриването на разлива. Оценката за обема на разлива е била повишена след започването на изкопните работи, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    27 4 Отговор
    Путин е виновен. Още санкции.
  • 2 Няма страшно

    34 1 Отговор
    пак ще си купите от Русия, нали сте им най-големият клиент на дизел.
  • 3 Мирише на петрол

    20 1 Отговор
    и на прикриване на данъчни и др. измами, спекула, т.поумие и подобни…
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    17 0 Отговор
    СКЪСАНа и СПУКАНа НЕ е едно и също ⚘⚘⚘⚘

    Коментиран от #5, #7

  • 5 да де

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Мисирки сър.
  • 6 Лост

    11 0 Отговор
    Най ме кефят тези 250 литра накрая на числото. А може и 105 250 да са, а да се усетили другото да го присвоят. Бил съм на разлив на Лукойл 2001 година и тогава така изписаха едни 200 тона при положение, че нямаше и два тона
  • 7 Лост

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ако си спомняш преди 3-4 години морето беше изхърлило 12 метра тръба от фекални води край Созопол. После бяха пратили водолази по тръбата, които констатираха, че на едно място била компрометирана.