Last news in Fakti

25 Август, 2022 18:50 763 16

САЩ даряват 80 млн. долара в подкрепа на фермерите и селското стопанство в Афганистан

  • талибани-
  • афганистан-
  • селско стопанство

ФАО изпълнява безпрецедентна хуманитарна програма за защита на поминъка в селските райони на фона на продължаваща суша и екстремна икономическа криза и тази година ще подкрепи повече от 9 милиона души

САЩ даряват 80 млн. долара в подкрепа на фермерите и селското стопанство в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нова безвъзмездна помощ от 80 милиона долара от САЩ е важна стъпка напред в работата на Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО) в подкрепа на фермерите и селското стопанство в Афганистан, докато те се борят да произвеждат храна, да изграждат устойчивост и да постигнат продоволствена сигурност в условията на продължаваща суша и дълбока икономическа криза, съобщи ФАО на сайта си.

Петгодишният ангажимент от Агенцията за международно развитие на САЩ (USAID) подкрепя амбициозен набор от спешни интервенции, които едновременно отговарят на непосредствените нужди на фермерите и също така спомагат за изграждането на по-здравословен, по-интелигентен и устойчив по отношение на климата начин на живот чрез увеличаване на производството на питателна храна, насърчаване на екологично устойчиви и щадящи климата земеделски практики и подпомагане на диверсификацията на доходите на домакинствата чрез възприемане на нови земеделски практики. Заедно тези дейности ще стимулират местното производство на храни, ще създадат работни места и доходи и ще помогнат за съживяването на затруднените местни селски пазари, посочва органзиацията.

"Селското стопанство е гръбнакът на икономиката на Афганистан, на поминъка на хората, производството на храни и продоволствената сигурност. Почти половината от цялото население е изправено пред остра продоволствена несигурност – ежедневен глад, обхващащ над 70 процента в много селски райони. Щедрата подкрепа на USAID ще помогне на фермерите в страната да започнат да гледат отвъд настоящата криза и да започнат да полагат основите за бъдещо възстановяване", каза Ричард Тренчард, представител на ФАО в Афганистан.

ФАО изпълнява безпрецедентна хуманитарна програма за защита на поминъка в селските райони на фона на продължаваща суша и екстремна икономическа криза и тази година ще подкрепи повече от 9 милиона души във всички 34 провинции на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Адам Хилтън

    14 0 Отговор
    Че не им ли оставиха куп оръжия струващи няколко десетки милиарда долара? Тия 80 млн да не са специално за наторяване на опиум реколтата?
  • 4 безплатно няма

    14 0 Отговор
    Даряват им ГМО семена, които като ги посеят, после не могат да вземат от тях семе и да запазят за следващата година. Много държави в Африка и Азия вече така си загубиха чистите семена, налага се всяка година да купуват.
  • 5 Акт на

    10 0 Отговор
    върховно лицемерие и цинизъм.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Вече и историята ли е забранено да се припомня ‼️‼️‼️
  • 8 Луд

    6 0 Отговор
    По 2 долара на афганистанец ли бре?
    Много пара е тва.
  • 9 Патето Яки

    4 0 Отговор
    по 2 долара на човек
  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    Трябва да учим за Троя, гледаме филми за Троя , но да споменем Троянския кон е
    З.А.Б.Р.А.Н.Е.Н.О
  • 11 БайПън

    6 0 Отговор
    Свършва херото за синчето.
    Преди го карахме с военните самолети. А са йок.трябва да стимулираме производството че муджахидин не дава за без пари.
  • 12 зъб

    3 0 Отговор
    специално за фермите отглеждащи ......красивото цвете мак....
  • 13 сороснерес

    3 0 Отговор
    сащ станаха за смях по време на бай-дъно...вече никаква не супер държава..а са супер мародери..
  • 14 Аха верно

    4 0 Отговор
    Запорираха им 40 милиарда
    и сега им "подаряват" 80 милиона.
  • 15 Рошко

    0 0 Отговор
    На кои фермери ония дето произвеждаха хашиша ли. Това си направо земеделска субсидия явно инфлацията в обора яко ги тресе
  • 16 Кензъл Уошингтън

    0 0 Отговор
    Я някой кравофил да разкаже за модерните свръхмоштни американски оръжия хаймарси томахавки патриоти и да обясни как козари с 40 годишно руско стрелково оръжие ги победиха
Новини по държави: