Last news in Fakti

26 Август, 2022 20:01 856 3

Запали се филипински ферибот, спасяването на пасажерите продължава

  • филипини-
  • ферибот-
  • пасажери-
  • спасяване-
  • пристанище

Търсенето и спасяването на екипажа и пасажерите продължиха след полунощ

Запали се филипински ферибот, спасяването на пасажерите продължава - 1
Източник: БГНЕС

Филипински ферибот, превозващ 82 пасажери и един човек екипаж се е запалил, докато е приближавал пристанище, намиращо се южно от Манила, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация на бреговата охрана. Поне 73 човека на борда са спасени, предаде dariknews.bg.

Търсенето и спасяването на екипажа и пасажерите продължиха след полунощ. Запалилият се плавателен съд е „М/В Ейжън Филипинс“ - товарен и пътнически кораб, който е идвал от близкия остров Миндоро.

Жена на 44 години, която е сред спасените, е откарана в болница с неуточнени наранявания. Бреговата охрана публикува видео, на което се показват пламъци и черен дим, извиващи се от ферибота, който се намира близо до други кораби край пристанището на Батангас. Причината за пожара не стана ясна на момента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    1 0 Отговор
    И там са пуснали руснак с цигари
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Буххаахаа

    1 1 Отговор
    превозващ 82 пасажери и един човек екипаж". е.В.а.х това фери... Б.а.с.и един човек екипаж, мухаха де ви е.В.а в журналята п.р.о.З.Д.и. "Човека-кораб" ли работи там бре аланколуууу. Този трябва да тича между машината и мостика, да е механик, капитан, моторист, а и АБ и Боцман за маневрите. Айде тичай и на палубата да хвърляш въжета. Горкия, е нищо сигурно взима бая пачка да управлява САМ цял кораб а не лодка.